.

.
.

10 Temmuz 2011 Pazar

HAFTANIN OKUYANI 7


Pazarınız şen ola sevgili kârilerim:))
Nasıl meşgulum, nasıl yoğunum, nasıl koşturuyorum bir bilseniz. Ama sizi okuyan bacılarımızdan mahrum bırakmak istemediğim için koştum geldim "Haftanın Okuyanı"nı eklemeye. Bugünkü okuyanımız sevgili Neslihan tarafından ulaştırıldı, siz onu "Neslihan'ın Çikolata Fabrikası" olarak biliyorsunuz. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ressamın adı Tullia Sucin. Hakkında bilgi alabilmek için Gugıl amcaya gittim ama bugün pek konuşkan değildi, 1907 doğumlu bir İtalyan olması dışında ser verdi sır vermedi. Israr edince İtalyanca konuşmaya başladı, anlamadım. Serra Yılmaz'a bakındım, oralardaysa şıpın işi çeviriverir bana diye ama Twitter'den öğrendiğime göre o da Paris'teymiş. Çevirmensiz kaldım anlayacağınız, Gugıl amcanın kadrolu tercümanına hiç güvenmiyorum zira sap diyorsun saman anlıyor. Haydi dedim kalsın, Tullia hanıma (neyse ki kadın olduğunu keşfedebildim) sevgilerimi iletip koştum geldim buraya.

Efendim okuyanımıza gelince, pek keyifli görünmüyor değil mi? İlk bakışta baş ağrısı olduğuna karar vermiştim, zira o gün benim de başım çok ağrıyordu ve aynı pozisyonda oturuyordum. Sonra daha sakin kafayla inceleyince başağrısından ziyade üzgün hatta yasta olduğuna karar verdim. Üzerindeki siyah giysi, yüzündeki yeis ifadesi, elini başına dayayış şekli bu fikre kapılmama sebep oldu. Kitabı eline öylesine alıvermiş sanki, kaybettiği kişi yandaki fotoğraftaki kişi olabilir; bir eş, bir evlat, kardeş ya da başka bir yakın. Fotoğrafa bakıp bakıp ağladıktan sonra rastgele bir kitap çekivermiş kucağına okumaya çalışıyor ama bence okumuyor, gözünü bir satıra sabitlemiş düşünüyor. Belki birazdan ağlamaya başlayacak, baktığı satırlar da ıslanacak. 

Bir yaz  Pazar sabahına uygun, neşeli bir yorum olmadı ama bende uyanan duygular bu. Belki siz daha iyi birşeyler çıkarabilirsiniz. Haydi kolay gele...

11 yorum:

  1. Bu seriyi takip etmekten büyük keyif alıyorum. Ben de elime geçen benzer tarzda resim çalışmalarını göndermek isterim. :)

    YanıtlaSil
  2. anam bu okuyomu başımı ağrıyo çözemedim ben... Üle sana en özel koleksiyonumu hediye ettim ben hehheh.Şu çıplak okuyanı koysana sen bu sıcaklarda:))Öptüm çook

    YanıtlaSil
  3. Resme bakınca, arkadaki resim hariç (siyah giysi ve yüz ifadesi nedeniyle)seninle aynı şeyleri düşündüm. Bana çok tanıdık bir hal bu.
    Sana kolaylıklar diliyorum Leylak' cım. Allah yardımcın olsun. Yeni haftada her şey tıkır tıkır gider umarım. Öptüm canım...

    YanıtlaSil
  4. Bu kadının okuduğu şey bir kitap değil bence, bir defter. Ölmüş kocasının günlüğünü okuyor. Son sayfalara yaklaşmış. Yeis içinde. Kocasının ondan gizlediği şeyleri, belki kendisi hakkındaki gerçek düşüncelerini öğrenmek onu yıkmış. Birazdan defteri paralayacak, üstünde zıplayacak. Yas elbiselerinden kurtulup yeni hayatına başlayacak:))

    YanıtlaSil
  5. Bence bu arkadaşımız kesin ders çalışıyor:):)Hemde en sevdiği dersi :):):)

    YanıtlaSil
  6. bence bu hatun henüz yeni kaybettiği kocasının tuttuğu günlüğü bulmuş...kocasının hem kendisi ile ilgili, hem de karısı olan bu hatun hakkındaki düşüncelerini aktardığı bölümü okumakta :) ve hoşlanmamış görünüyor
    muhtemelen başağrısı çekmesinin nedeni okuduğu cümlede aldatıldığını, aslında kocasının onu hiç sevmediğini ama mecburen ona katlanmak zorunda kaldığını öğrenmesi olabilir :)

    senaryoyu yazdım ben Leylak Dalı Örtmenim
    bak şimdiiii üzüldüm kadına ya
    :))

    YanıtlaSil
  7. Kitabı okumak zorundaymış gibi bir havası da var sanki :))

    YanıtlaSil
  8. ben de ilk teşhiş olarak başağrısı vardı
    haklısın yasta da canı sıkkın gibi

    belki de,
    şu ressam biran önce şu resmimi çizse de gitsem artık
    daha renkli daha eğlenceli birşeyler giysem dağda bayırda koşsam diyordur :)))
    ne dersin

    YanıtlaSil
  9. Leylakçım; İzmir'deki 7 Uyuyanlar'dan sonra sizin 7 Okuyanlar'ınızı da görmüş olduk sanırım:)) Ama anladığım kadarıyla bu sayı 7' de kalmayacak !! Mutlu okuyanların olsun, seni çok mutlu etsinler inşallah:) Tablo çok hoş ama gerçekten..Keza yandaki de..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Huzurlu, sakin günler diliyorum o zaman...

    YanıtlaSil
  11. Malesefki bendede farklı birşey oluşmadı . Baktım baktım acaba terkmi edildi diye düşündüm ama yokk yüzündeki acı bariz belli . dediğin ngibi kitapla ilgili bile değil öylesine belki unuturum umuduyla bakıyor .
    acısız mutlu bir hafta olsun , gerçi üzerine haftayı bitirip yenisini başlattık :S

    YanıtlaSil