.

.
.

8 Kasım 2010 Pazartesi

SEN FUARA GİDEMİYORSAN FUAR SANA GELİR

"Ay kocaman, at kara
Heybemde zeytin kara
Bilirim de yolları
Gidemem Kurtuba'ya
Kurtuba çok uzakta"
Demiş Federico Garcia Lorca. Benim için de TÜYAP Kitap Fuarı aynı bu şiirdeki gibi. Yıllardır ben de Lorca gibi bilirim de yolları gidemem Kitap Fuarı'na. Ümidimi kesmiş değilim, günün birinde heybeme zeytin yerine bolca para koyup, at yerine otobüse atlayıp, ayın değil güneşin kocaman olduğu bir gün Fuar'ı ziyaret edeceğim, ahdım var.

Bu yıl gidemediysem de Fuar ayağıma geldi, kızkardeş sağolsun. Haftasonu İstanbul'da Tüyap'taydılar. Benim için de gezdiler, benim için kitap imzalattılar, benim için fotoğraflar çektiler, benim için birçok ganimet getirdiler:) Çok yaşasın kızkardeş...

Kolaj fotoda üstte sağda gördüğünüz uzun saçlı hanım Şükran Yiğit ve o fotoğrafda bana yukarıdaki kitabı imzalıyor: "Ankara Mon Amour!". Şükran Yiğit çocukluğu benim gibi Ankara Yenimahalle'de geçmiş bir yazar, ikimizin de anılarında ortak bir sürü nokta var. Yüzyüze görüşemesek de e-posta aracılığı ile pekçok kez yazıştık. Zaten bu kitapta da çoğunlukla Yenimahalle konu edilmiş.

Onur Caymaz'ı okumadıysanız da sayemde okumuş kadar oldunuz. Kitabımı giderken kızkardeşe verdim Onur'un imzalaması için, sağolsun o da gerekeni yapmış, imzalı olarak teslim aldım.

Bunlar Fuar ganimetlerim; kitaplar, ayraçlar ve Çağdaş Yaşamı Destekleme yararına satılan "Türkan" magneti.

Ve Fuar'dan bana gelen en güzel hediye, canım cicim Fırat'ım. Salçalı ekmeğini yiyerek ne güzel de bakmış değil mi? O salçalı ekmeğini yesin ben de onu:) Hem ben bundan bişey yaparım ki...

Vee huzurlarınızda Tüyap fatihi minik yiğen. İletişim Yayınevi standındaki pastaları götürmekle meşgul. Yarasın şirinime...

18 yorum:

  1. Harika, harika, harika... Gidemeyenlerin ağzına bir parmak bal çalacak cinsten. Artık dilediğimizce kütap fuarını gezebilme beklentilerimizi yeni senelere devrediyoruz yapacak bir şey yok. Ben bu şehirdeyim ama malesef gidemedim. Tek şansım bu haftasonuydu ama bugüne yetişmesi gereken bir proje ödevi ve bir güne sıkıştırılmış hasköy gezisi girince devreye sözü çok önceden verilmiş, kitap fuarı başka bahara kaldı. Yeni senelerde acısını çıkarmak dileğiyle:)

    Not: Ben o Fırat'ı yerim:))

    YanıtlaSil
  2. fuara gidenler öyle dert yandılar ki bu yıl bence pek de bişi kaybetmedik..ben de gidemedim ve o dizeler benim için de geçerli:)

    YanıtlaSil
  3. Ben Trabzon'dayım.Fuara çok çok uzakta.Fuar zamanları kalp acıyor.

    Hocam var ya, varsınız işte iyi ki...
    Fotoğraflara ve kitaplara, imzalara baktım büyük büyük.

    Benim de ahdım var bir gün illaki.

    YanıtlaSil
  4. Tüyap'ın yolları bize Hac yolu gibi... Seneye gel birlikte gidelim... Sen malı götürmüşsün bu arada hey yavrum hey...

    YanıtlaSil
  5. Bu hafta sonuna bırakmıştım ve hastalandığım için gidemedim. Çatlıyorum sinirimden :(

    Hastalığa tabi...

    Güle güle oku ganimetlerini Leylakcığım.

    YanıtlaSil
  6. bursa istanbul'a 1,5 saatlik mesafe,ama günahlar bırakmayınca gidilmiyor. fırat'a bayıldım.görünce eneeeee fırat demişim. :)

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten ayapına gelmiş TÜYAP pek güzel olmuş vallahi:))

    YanıtlaSil
  8. merhaba leylakcığım, kitap fuarı kaçtı, sadece ekolojik fuara yetiştim :)
    bu kadar kitap sevdası olman bizleride çok mutlu ediyor,
    ayrıca ''sınıfta'olmana ÇOK sevindim.
    daha çok elele olacağız demektir bu.
    ayrıca tüm temenni ve yorumlarına ÇOK ÇOK teşekkür ediyor,
    sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  9. Nunucum selam,
    Özledim seni, nerelerdesin. Ben de Nunum beni unuttu diyordum:))
    Sınıfa girmem şart oldu Nunucum, dizağrısı, hareketsizlik, stres derken ipin ucu kaçtı, toparlamam lazım. Umarım iyi sonuç alırız hep birlikte.
    Artık tamamen iyi olduğunu ve tüm sıkıntılarını attığını umut ediyorum ve hem sen hem de ailen için sağlık ve güzellikler diliyorum, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Özlemcim,
    Kızkardeşim sağolsun. Vekaleten benim yerime de gezip gerekli kişilerden imzaları da toparladı ama ben hala kendim gitmek arzusundayım. umarım bir gün gerçek olur.

    YanıtlaSil
  11. Karacım Kitapçım,
    Fırat'a deli oldum ben de görünce (çocuk muyum neyim:)Ama öyle şeker ki, şimdi sağ yanımda, ekmeği elinde bakıp durur tombalak tombalak:))

    YanıtlaSil
  12. Sis,
    Sen iyileş de inşallah seneye gidersin. Umarım daha iyisindir şimdi.
    Kitapları okudum aslında önceden, onlar sırf yazarlarıyla buluşup imzalanmak için İstanbul yolculuğu yaptılar:)
    Geçmiş olsun diyor sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  13. Lalem,
    Keşke sen de Zuz'u yollasaydın, vekaleten de olsa iyi oluyor:)))

    YanıtlaSil
  14. La Luna Zeynepcim,
    Bakarsın bir gün denk gelir birlikte gezeriz fuarı. Ne hoş, sehr schön, very beautiful (ay yabancı dilim süpperdir:)) olur di mi?

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Zeynip,
    Kardeşim de kalabalıktan ve çocuk (öğrenci) çokluğundan yakındı ama o ortamda bulunup kitap koklamak yine de çok hoş olsa gerek. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  16. Zerocum,
    Fuara gidemesen de senin etkinlikler daha da güzel olmuş, gezdiğin yerler hep aklımda. Bir İstanbul seyahatindeki ilk rotam olacak. Fuar sizin şehrinizde bu sene olmazsa seneye, nasılsa gidersin.
    Not: Fırat'da seni öpüyor. Melis ablanın yerini alabilirsin onun hayatında:)))

    YanıtlaSil
  17. harikaaaaa
    bayıldım bu fuarın ayağına gelmesi olayına
    keşke istanbulda çok zamanım olsaydı da gidebilseydim
    malesef olmadı
    ben de çok isterdim orada olmayı
    ganimetler süper
    iyi okumalar sana canım

    YanıtlaSil
  18. bu yıl ilk defa fuara katılma fırsatım oldu gerçekten çok renkli görüntüleresahipti.. inşallah siz de isteğinize kavuşur katılırsınız ileriki zamanlarda fuara..
    bebbegimincicileri.blogspot.com

    YanıtlaSil