.

.
.

6 Kasım 2010 Cumartesi

MİM MÜDÜRÜ DER Kİ...

Mim Serrose'den geldi. Mim işini çok sevmiyorum aslında ama kitap sözkonusu olunca karşı koymak ve de arkadaşımı kırmak mümkün değil. Mimin kuralları aşağıdaki gibi, pek de katı adeta Anayasa:))

"Kitaplığınızın karşına geçin. Gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin. Şimdi gözlerinizi açın. Bir kitap seçmiş durumdasınız. O kitabı satın aldığınız ya da hediye gelmişte olabilir anı hatırlamaya çalışın. İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın. Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin. Evet, ne güzel bir koku bu! 55. sayfayı bulun. Sayfayı tekrar okuyun. Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın. Daha sonra siz de arkadaşlarınızdan üç tanesine cevaplaması için gönderin.

Mim Kuralları:
- Mimlenenler mimi cevaplamak zorundadırlar, mim bozulamaz.
- Mimin bozulması teklif dahi edilemez.
- Mim yalnızca 3 kişiye gönderilebilir.
- Karşılıklı mimlemeler yasaktır.
- Mim, her bir blog için sadece bir kez cevaplanabilir.
- Mim kurallarının ilk 6 maddesi değiştirilemez."

Eh korktum bu mimden ben, çok sert. Mim değil Mim Müdürü mübarek, "hııı, gebertirim valla, hele bir mimin bozulmasını teklif et" gibisinden üstü kapalı Disiplin Kuruluna verme tehditleri bile var:) Cevaplayalım bari de karneye Davranış Notumuz zayıf gelmesin:))


Şimdi, kitaplığımın karşısına geçemedim çünkü benim kitaplık Antalya'da. Ama Ankara'da bulunan radyatör üstü yığılı mütevazı kitap dizilerimin karşısına geçtim. Gözlerimi kapatıp deriiin bir nefes aldım. Elimi kitapların üstünde gezdirdim ve seçtim. Gözlerimi açtığımda elimde Mehmet Saraç'ın "Canlarına Değsin" kitabı vardı. Çok severek okuduğum, Urfa'da yeme-içme kültürünü anlatan bir kitaptı, geçen yaz Mehtap Hanım'ın blogunda tanıtımını okumuş ve hemen satın almıştım, Ankara'dan ve tabii ki Dost Kitabevi'nden. Sayfaları dolandım dolanmasına ama hızlıca değil, hatta beni çok etkileyen, yazarın annesi Cemile Hanım'ın ölümü ve taziyesiyle ilgili sayfaları tekrar okudum ve yine hüzünlendim. Sonra Müdür Bey'in isteğine uyup 55.sayfayı buldum. 16.Bölümün başlangıcı olduğu için yarım sayfa ve 2 paragraf var. Ben birinciyi alıntılayım:

"Okul güzel, dersler de iyi gidiyor, okumayı söktüm. Birinci, ikinci sınıf derken üçe geldik dayandık. Keyfim yerinde. Kardeşim de neredeyse, boyuyla posuyla olmasa bile kafaca bana yetişti; biraz delibozuk birşey ama o da okula başladı sonunda. Yalnız hiç yerinde duramıyor!"

Ve sıra geldi mimi göndereceğim üç kişiye:

1-Kunegond
2-Aydan Atlayan Kedi
3- Zero

Sevgili arkadaşlarım, ben Disiplin Kurulu'na gitmeden Mim Müdürü'nün dediklerini yaptım, darısı başınıza:))

10 yorum:

  1. Tesekkur ederim :)
    ben de biraz sert buldum ama bir sey diyemedim :)
    yeni bir kitap tanidim sayenizde tesekkurler

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ay bu harika bir mimmiş:) Ben de çok sevmiyorum mimleri, ama böylesine asla hayır demem, çünkü hem keyifli hem anlamlı:) Şimdi güzel havada daha fazla evde kalmaya dayanamayan bünyeyi dışarı atıyorum ama bugün yarın ilk fırsatta anayasa kurallarıyla karşınızdayım:)) kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir mim :)kitabı ben de okumuş beğenmiştim,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Tam senlik bir mim. Artık buna da bir diyeeceğin yoktur sanırım Leylak' cım. Öptüm.

    YanıtlaSil
  5. uy uy Serrose beni de mimlemiş du bakayım , benden ne çıkacak...

    YanıtlaSil
  6. Cok etkileyici bir kitap gercekten... Hos bir mim olmus bu...

    YanıtlaSil
  7. Mim müdürü?:)Alemsiniz:)
    Yine de keyifli bir mim imiş ama..

    YanıtlaSil
  8. Harika bir mim olmuş,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. selamlar arkadaşım,
    blogunu severek okuyorum.
    güzel leylaklarının kokusunu bile alıyorum.
    mim olayı bana hiç rastlamadı,
    ama bu değişik ve iyi imiş..
    sağlıcakla kal..

    YanıtlaSil
  10. iğrenç bi insanım. kütüphanemde bine yakın kitap var ancak bunların çoğunluğu okumadıklarım. kitap arsızıyım ben. alıyorum, okumaya gelince yavaşım. bu mim gelse bana rezil olcektim, kesin okumadığım kitabı seçeceğim için :)

    YanıtlaSil