.

.
.

22 Nisan 2010 Perşembe

TEMİZLENDİK, ŞÜKÜRLER OLSUN...

Dün temizlik vardı evde. Bilmiyorum bu iş sizlerde nasıl yürüyor? Ben yıllardır eve temizlik için getirdiğim her kadının ardından bütün bir günümü onun dağıttıklarını yerine yerleştirmekle geçirdim. Derde deva için bir tanesi farklı çıkmadı. Temizliği kendim yapsam bu kadar yorulmam herhalde. Bazen özellikle yaptıklarını düşünüyorum, ne kadar karşılığında para alsalar da bir başkasının evini temizlemek onları rahatsız ediyor ve "Biraz da o uğraşsın" mantığıyla karıştırıp gidiyorlar. Dün gelen yıllardır aldığım, çok iyi anlaştığım ve gerçekten sempatik bir kadın. Evimi ve düzenimi gayet iyi bilir ama yine yapacağını yapıp gitti. Acaba diyorum benim ev yerleştirme konusundaki zevkimi mi beğenmiyorlar ve kendi zevkleri doğrultusunda düzenleyip bırakıyorlar.

Sabahtanberi o odadan o odaya dolaşıp eski haline getirmeye çalışıyorum. Salon sehpalarının düz duran örtüleri inatla çapraz hale getirilmiş (o öyle seviyor galiba), sehpa üstündeki çerçeve, şamdan, vazo vb objelerin hepsi farklı noktalara karmakarışık yerleştirilmiş. Keza vitrin de öyle. Koltukların minderlerinin kimi ters, kimi dikişleri görünür şekilde, kimi de koltuktan en az on santim dışarda kalacak şekilde konulmuş (belirteyim koltuklarımın heryeri minderlidir). Kanepe üstündeki süs yastıkları ters yönde ve farklı şekillerde dizilmiş, halılar normal yerlerinden ya aşağıya ya yukarıya serilmiş. Oturma odasındaki, temizlikçi kadınların başbelası kabul ettikleri kitaplıklarımın raflarında kitapların önüne serpiştirilmiş biblo ve benzeri objelerin hepsi farklı yerde. Tuvalet masasının ve banyodaki etajerin üzerindeki bilumum ıvır-zıvır en olmaması gereken yerlere konulmuş. Artık tuvalette bir değişiklik yapamamıştır diyordum ki kağıt havlu rulosunun yer değiştirdiğini saptadım ve rahatladım. Haydi bunlar neyse de bilgisayar masasının altını silerken UPS'ye giren kabloyu gevşetmiş, bugün az daha bilgisayar arıza yapıyordu. Üstelik oraya dokunma ben hallederim dediğim halde. Temizlik bezlerini çamaşır makinesine atıp çalıştırdıktan bir süre sonra gelen seslerle banyoya koştuğumda benim makinenin Veliefendi çayırında hoplayan atlar gibi neredeyse şaha kalktığını gördüm, tabi üzerinde ne varsa yerlerde. Güya arkasını silmek için çekmiş ama dengesiz yerleştirdiği için makine atağa kalkmış, bulaşık makinesinin de farkı olmadığını gidip bakınca tesbit ettim, bir sorun çıkarmadan kendim hallettim. Rafta duran matruşkalarımın en küçük boyu kayıp, muhtemelen toz alırken düşürdü, sonra da elektrik süpürgesinin içine çektirdi. Hasılı kurcalasam daha neler bulacağım ama bezdim, bıraktım. Şimdi diyorsunuz ki bir daha çağırma bu kadını. Ne yazık ki çağıracağım, hiçbiri bundan farklı birşey yapmadı, en azından bu sevimli. Bir yandan şarkı söyleyip bir yandan iş yapıyor. Bana da şeytan azapta gerek.

Not: Fotoğraftaki leylaklı çerçevelerimi kadın eğriltmedi, günahını almayın. Havalı olsun diye ben yamuk çektim:))

12 yorum:

  1. bana gelen abla süper.herşeyi olduğu gibi bırakıyor.kaldırıp silip yerine geri koyuyor.bizim evin dağınıklığından fenalık getirip işi bırakacak diye ödüm kopuyor.

    YanıtlaSil
  2. ben özel eşyalarıma dokunulmasından hoşlanmadığım için çok zorda kalmadıkça temizlik için kimseyi çağırmıyorum.arada cam için sil-bak'dan birisini çağırıyorum..bana da sıkı bir bahar temizliği gerekiyor..fazla eşyalarında atılması/verilmesi/tasnif edilmesi için enaz bir gün gerekiyor..sizin özel zevklerinizin,kitaplarınızın,belki koleksiyonlarınızın değerini anlayan bir yardımcı bulmanız lazım..

    YanıtlaSil
  3. Çerçeveler harika, kadının temizliği berbat :))

    YanıtlaSil
  4. hehehheeh dantel motifi de çıkardı mı?? eşyaların kaldırmadan etrafından toz alarak. Bizim ev de kızlara toz alın desem hemen Aylşe Hnaım gibi alırım ona göre derler. Yani kabul edersen öyle... Ben her temizlikten sonra tepine tepine yerleşirim ama bu gün çook relaksım. Bizde de temizlik vardı. Temizlendik paklandık. Üstüne börekler çörekler yaptım. Üç gün kıslar evde girsin çıksın, yatsın kalksın yesinler, bana Anne ne yiiiiim diye sormasınlar diye tüm tedbirler alındı. Sarmalar bir kısım pişti bir kısım buzlukta. Anaaa post yazdım ya kıss.
    Leylaklı çerçevelerinde pek afilli. Öptüm seni Leylak Dalıcım...

    YanıtlaSil
  5. Ben bu konuda şanslıyım. Beş seneyi aşkın bir zamandır benim evimi benden iyi bilen, seven ve düşünen bir yardımcım var. Öncesinde ben de çok çekmiştim.
    Güle güle kirlet evini Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  6. Olsun yine de içi ferahlıyor insanın. Neyi nereden aldıklarına kafa yormadıkları için yerleştirirken kendi zevklerine göre diiveriyorlar. Hiç sevmem kadın almayı ama çaresiz alıyoruz. Güle güle kirletin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Hay Allah.. ne komik yaa..Ama çerçevelere bayıldım renkleri de çok hoş..

    YanıtlaSil
  8. Kıyamam sana, nasıl da sinir etmiş hatun seni. Ama yapıp gene leylak kadınlığını, en azından sevimli diyorsun, insan kıyar mı sana? neyse sıkma canını, ne yapalım insanlar ne hayatlarına, ne işlerine hiç özen göstermiyorlar. Öpüyorum, kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  9. Doğru yazıya ne denir.Aynı olayler aynı senaryo.Bir de ev temizlerken yaptıkları yorumlar.Bu perdeler en son ne zaman yıkandı?Buranın tozu en son ne zaman alındı.Onları böyle kabul etmek lazım herhalde :D
    Fotoğraflar ayrı,çerçeveler de bir o kadar eğlenceli.

    YanıtlaSil
  10. Sanırım hepimiz aynı dertten müzdaribiz Nurşen'cim:))

    YanıtlaSil
  11. Leylak Dalı,benim yardımcım da 15 yıldır geliyor bana.Sağolsun,çok memnunum.Biz de abla-kardeş gibiyiz.Ama onda da bu huy var.Hiçbir şeyi düz koymuyor.Özellikle yamultuyor,öyle seviyor.Mesela kilimi yere bir harekette dümdüz seriyor,'hah süper' diyecekken tam, ayağıyla ortasına basıp şöyle bir sağ-sol hareketi yapıyor ve verev hale getiriyor,nasıl beceriyor anlayamadım 15 yıldır !! Neyse kulakları çınlasın Sakine'ciğimin.Elim ayağım o benim,Allah bamdan eksik etmesin..Size de kolay gelsin,güle güle kirlen(mey)in inşallah !

    YanıtlaSil
  12. Bundan önceki yardımcım harikaydı! Kağıt gibi yapardı her yeri ve muntazam yerleştirirdi.Ama şimdikinin temizliğinden sonra ev kokmuyor temizlik kokmuyor bile. Bir de inatla dantel masa örtüsünü tersinden koyuyor bana extra daral getiriyor ama başka alternatif yok.Artık görüp kafa çeviriyorum ters olan herşeye :))

    YanıtlaSil