.

.
.

28 Nisan 2010 Çarşamba

ÜÇLEME

Ağrıyan dizlerime, uyuşan ellerime ve bahardan çarpılmış vücuduma rağmen güne yukardaki üçlü ile başlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Paketini yeni açtığım için mis kokan bir kahve, henüz başlanmış olmasına rağmen hemencecik içine alıveren bir kitap ve kendisine ne kadar kızsam da klarnetini dinlemeye doyamadığım Hüsnü Şenlendirici'nin bir Yunan grubuyla birlikte çıkardığı son albümü "Ege'nin İki Yanı"nın kulaklarımı ve ruhumu yıkayan müziği. "Nihavend Peşrev"i buzuki eşliğinde dinlemenin zevki bir başka. Üçlemeye bonus olarak karanfil kokusu da eşlik edince tadından yenmiyor...

Bakmayın siz heryerim ağrıyor diye şikayetlendiğime, Pazar gününden beri hergün sokaklardayım, kimi zaman açık hava, kimi zaman ev toplantısı. Yarın bir günlük mola verip sonra tam gaz devam etmeyi planlıyorum kısmetse. Annemin halalarından birinin çok mızmız, sağlıksız, huysuz bir eşi vardı, devamlı ağrılarından, hastalıklarından dertlenip zavallı kadının başının etini yerdi. Bizi kahkahadan yerlere yatıran tipik şikayet cümlesi de şuydu: "Oram buram, oram buram, kız Naciyeee, ben nooolacam?" Klonlanmış bir Cevdet amca olmamak için mızmızlanmayı kesiyor ve ilan ediyorum: "İyiyim, iyisiniz, iyiler..."

Not: Şeniz'cim, CD'de şu anda klarnetle "İzmir'in Kavakları" çalıyor. İnan içime işledi, senin için ve tüm İzmir'li blogdaşlarım için bir kez daha dinliyorum.

31 yorum:

  1. Müzik, kitap, çiçek, kahve... Bunlar olduktan sonra sana karada ölüm yok Leylak' cım.El miş diz miş ağrıymış uyuşmaymış bunlar da neymiş:))
    Yalnız merak ettim felsefe eşliğinde aşka yolculuk yapan kimmiş...

    Not:Antalya yolculuğu için mail yollayacağım.

    YanıtlaSil
  2. Eh, Asucum öyle diyerek kendimizi kandırıyoruz, ne yapalım buna da şükür.
    Felsefe eşliğinde aşka yolculuğa başlayan bir İngiliz üniversite öğrencisi kız. Nietzsche ile başladı bakalım. Heidegger ve Kierkegaard ile devam edecek gibi görünüyor.
    Mailini bekliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ah ne güzel ya! İyi niyetle kıskandım sizi. Yok yok doğru kelime size imrendim olcaktı! Ben ki sabahın köründe kalkıp işine giden şu köle, sizin gibi bir sabah keyfi yapabilmek için neler neler verirdim. Sağlığınız iyi, keyfiniz ve neşeniz bol ve daim olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gamlı Baykuş,
    O dediğiniz kölelik eylemini 28 yıl boyunca yaptım, hakikaten emeklilik hoş birşeymiş. Dilerim size de keyfini çıkarmak kısmet olur. Geçen gün düşündüm, doğanın güzelliğini ve bazı incelikleri farketmeye ancak emekli olup zaman kendime ait olduktan sonra başlamışım. Öncesinde koşturmaktan çok şey kaçırdığımı düşünüyorum.
    Ben de sizin için tekrarlıyorum, sağlığınız, keyfiniz ve neşeniz hep yerinde olsun.

    YanıtlaSil
  5. fincan,karanfiller,kitap ve cd...hayattan keyif alma yönteminize bayılıyorum.küçücük şeyler,ama çok keyifli.yazdıklarınızı okuyup fotoğrafa bakınca bende aynı keyif dalgasına bürünüyorum.bursa'da hava yine kapalı ve soğuk.içim simsiyah olmuştu ki fotoğraf küçük pembelikler kattı.

    YanıtlaSil
  6. Üçlemeniz; müzik,kitap ve kahve süper bir üçlü. Her yeni bir sabaha bu üçlemelerle başlamak insanda ne sıkıntı bırakır nede stres. Sağlık ve neşeli gün dileklerimle.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. canımmm,
    Allah sağlık sıhhat versin sana
    napacaksın ağrıyınca da ağrıyor demek ayıp değil
    ama haklısın ağzını açıp sadece hastalıktan bahsedenlerden de olmamak lazım
    izmirin kavaklarını bulup dinleyeyim ben de hemen
    Mutlu günler diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Birde camdan sızan güneş varsa değmeyin keyfime.Haftasonlarımın olmazsa olmazı.Son bir haftadır da hayali Kuşadasındaki yazlığımda 13 yıl sonra(emekli olunca)kitap okuyacağım koltuk ve köşeyi dekore ediyorum .Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Kara Kitapçım,
    Anladığım kadarıyla sen de benim gibi güneşi görmeden keyfi yerine gelmeyenlerdensin. Biz burada güneşten kaçmaya bile başladık inan. Çok sıcak ve rutubetli hava bir haftadır, benim organları da o hasta ediyor işte.
    Hayat, gündem, yaşananlar o kadar karanlık ve tatsız ki canım benim kendine birkaç renkli ayrıntı yaratmazsan o kara deliğe düşüp bir daha çıkamazsın. O yüzden biraz gayret diyorum, seni kendini seven, huzurlu bir ak kitap olarak görmeden bu blogu kapatmayacağım:))

    YanıtlaSil
  10. Fuat bey,
    Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Benden de size saygılar...

    YanıtlaSil
  11. Maviannecim,
    Sağlık dilekleriniz cümlemiz için olsun. Şu güzel bahar günlerinde ağrıyı sızıyı dile getirmemek en iyisi. Benden de en güzel dilekler gelsin...

    YanıtlaSil
  12. Minik,
    Hoşgeldiniz diyeyim önce. Güneş ışığı her daim var, malum Antalya'da yaşıyorum ben. Dilerim sağlıkla emeklilik günlerinizi görür ve bütün hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Hüsnü'ye kızarım da bir o kadar da gülerim.Nasıl da komik aldatmaları var, her seferinde komik komik şekillerde yakalanır... yaptıklarını asla tasvip etmem tabi de çok güldürür beni. Deniz Seki hapishanedeyken boynunda kelepçe şeklinde bir kolye taşımıştı ama kadın tutuklandığında nasıl da çark etmiş , tüymüştü.

    Üçlülerine bayıldım seni takip ediyorum Leylak Dalıcım. Tavsiye kitaplarını not aldım. Birzdan da yine senin beğenini almış olan Başka Dilde Aşkı izleyeceğim. Yanına da bir kahve yaprım ooh misss. Çok öptüm seni

    YanıtlaSil
  14. kıs o fincanın güzelliği ne...

    YanıtlaSil
  15. Lalem,
    O benim kuğu fincanım:)) Çok sevdiğim bir lise arkadaşımın hediyesi, her kahve içişimde onunla sohbet ediyor gibi hissederim kendimi.
    Filmi beğeneceğini umuyorum, düşüncelerini bekliyorum...

    YanıtlaSil
  16. Üçleme şahane keyfiniz bol olsun,sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    Çok keyifli bir post bu, içim açıldı..keyfiniz hep böyle daim olsun...kitap ve müzik seçimlerinizi ilgiyle takip ediyor ve notlar alıyorum...Lale Abla ya biraz önce Pazartesi gecesi Başka Dilde Aşk'ı izlediğimi yazmıştım ve izlemiş miydiniz acaba diye sormuş, beğenimi yazmıştım...şimdi onun yorumunda tam olarak şu anda izlemeye koyulacağını okuyunca nasıl hoşuma gitti..ona da yazacağım şimdi hatta...bloğunuzdan yaşam enerjisi fışkırıyor ve her girdiğimde içim açılıyor, ferahlıyorum..hep yazın ve kendinize dikkat edin..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. gerçekten de sabah sabah kkurulabilecek en güzel üçlüyü almışsınız yanınıza :) keyifli başlayan gününüzün keyifli geçmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  19. sevğili leylakcığım, bu Antalya' nın havasında var bir şey. Tüm dengeleri bozuyor. Bak biz Ankara' ya geldiğimizden beri çok az hasta oluyoruz. (Bilge kreşte bol bol hasta oldu, o hariç) Ama her güzelliğinde, bir kötü tarafı oluyor ne yapalım. sen gene de dikkat et öpüyorum.Bu arada üçleme süper belirteyim...

    YanıtlaSil
  20. O ağrılar var ya, o ağrılar ne kadar yüz verirsen o kadar şımarıyorlar. Hiiiç aldırma! Bahardandır de, geç!
    :))

    YanıtlaSil
  21. O kitabı İzmir'den sipariş ettim.Umarım ulurlar.Onun yanında Arthur Schoppenauer de istedim.
    Senin gibi keyifli değil, akşama sığdırabiliyorum kitap satırlarını :)
    Canım Hacıyatmazım benim,yıkılmadım ayaktayım modundasın anlaşılan.

    YanıtlaSil
  22. O güzel üçlemenin içinde yanında beni ve İZmir2li blogdaşlarımızı hissettiğin için çok mutlu oldum Sevgili Leylak Dalı'mmm.

    YanıtlaSil
  23. Sizin şu üçlüyü kıskanmadım dersem yalan olur.Hep gerçekleştirmeyi istediğim bir şey.Ama her seferinde bir şey çıkar ve birinden biri muhakkak eksik olur.Ayrıca Hüsnü Şenlendirici'yi ben de sevmem ama fotoğrafta gördüğüm cd'yi en kısa zamanda alıp arabada bile olsa dinlemeye çalışacağım.Hoş bütün sevdiğim cdler arabamda duruyor :)

    YanıtlaSil
  24. Butterfly,
    Çok teşekkürler, benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Peren,
    Çok tatlısınız, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Sizde böyle güzel duygular uyandırdıysam çok sevinirim.
    Sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Nilay,
    Gün keyifliydi gerçekten, en başta yorumlarınızı okumak keyfimi arttıran bir unsur. Çok teşekkürler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Ekmekçim,
    Aynen dediğin gibi yapıyorum. Kim korkar hain ağrıdan:)))

    YanıtlaSil
  28. Sevdacım,
    Haklısın, havadaki rutubet beni kötü etkiliyor ama dediğin gibi her güzelin bir kusuru var, idare edeceğiz artık. (Yaşa hiç bağlamıyorum şekilde görüldüğü gibi, ha ha)
    Havalar iyice ısındı, buyrun bekliyoruz:))

    YanıtlaSil
  29. Buğdaycım,
    Bakıyorum felsefe takılıyorsun:)) Keyifli okumalar.
    Ayrıca "hacıyatmaz" ismini çok sevdim valla, çok tatlısın biliyor musun:))

    YanıtlaSil
  30. Şenizcim,
    izmir sözkonusu olunca seni hatırlamamak mümkün mü şeker kız:))

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Kahvekeyfi,
    İsminizde bile kahve varken bu üçlüyü tamamlamamanıza şaştım doğrusu:)) Haydi bir gayret.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil