.

.
.

20 Nisan 2010 Salı

NE DERT KALIR, NE HÜZÜN. BİR SUDUR GEÇER ZAMAN

Hani dün bizim evde tatsız misafirler vardı ya, hüzün isimli. Bugün hepsini defettim gitti, hem de çok zevkli bir yöntemle. Elime geçen ilk CD yi koydum müzik setine, Aşkın Nur Yengi'nin "Aşkın Şarkıları" isimli Best Of albümüymüş. Ay ne güzel, uzun zamandır dinlememiştim, pek de severim. Sesini de sonuna kadar açtım, komşular rahatsız oldularsa da idare etsinler artık, nazlanma hakkımı kullanıyorum. Çalan şarkılara bağıra çağıra eşlik ederken toparladım sağı solu, sonra baktım "Haydi güle güle git" çalıyor, Allaaaah, kim tutar beni. Attım kendimi pistlere pardon orta halısının üstüne, zıpla babam zıpla, hopla babam hopla. Göz pörtlemiş, diş zörtlemiş ne gam. Yandan, yukardan, aşağıdan, altmıış, yetmiiş, kıvır, çevir, bütün kurtlar yerde. Ara sıra kendimi TV'nin ekranında görüyorum aman ne komiğim, halime gülmek istiyorum ama dansederken kahkaha atmak zor oluyor, hani efor yetmiyor anlayacağınız, bileşik hareket yapamıyorum. Şarkı bitene kadar atladım, hopladım. Fotoğrafta gördüğünüz Muhittin beyle zarif eşi Pakize hanım da "Haydi eller havaya" modunda eşlik ettiler bana. Oh be, ikinci bir emre kadar "ne dert kaldı, ne hüzün". Şarkı söyleyen dillerin dert görmesin Aşkın abla, helal olsun sana Haluk abimiz.

Esasen bir yöntemim daha vardır stres giderici ama beni o durumda bir gören olsa çok geçmez deli gömleğine sarıp bahçesinde "Düşünen Adam" heykeli olan mekana tıkar. Merak ettiniz değil mi, haydi biraz ısrar edin söyleyim. Biraz daha, peki madem ki çok istiyorsunuz 70 milyonun huzurunda açıklıyorum: Bir klasik müzik CD'si itinayla müzik setine yerleştirilir. "Play" tuşuna başmadan önce ince bir sopa temin edilir (grissini bile olabilir, arada bi ısırık alırsınız). Müzik setinin karşısına geçilir, arkaya dönülüp boş kanepeye selam verilir ve ilk notalarla birlikte değnek havada. CD dönerken ben hayali senfoni orkestramı aşk ile şevk ile yönetirim. Böyle dakikalarca "Leylak von Karajan" modunda şeflik yapmışlığım vardır, tabii evde kimse yokken, en yakınlarım bile bilmez bendeki bu cevheri, ilk size açıklıyorum, sevildiğinizi bilin. Beni ne kadar rahatlatıp stresten arındırdığını bilseniz hemen siz de denersiniz. Hatta ne duruyorsunuz, koyun bir CD, alın bir sopa hemen başlayın. Hemen hemen, haydi, vakit geçirmeden...

13 yorum:

  1. Çok sevdim bu stres atma yönteminizi.Klasik müzik orkestrası kısmını ilk depresif halimde deneyeceğim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ablacığım süpersin :)))) ben de var o von karajan modu.yan yana dizilmiş süper can yayınlarının çekiciliği gözümden kaçtı sanma. :))

    YanıtlaSil
  3. edersiniz, hanımefendi- size kardeş diyebilirmiyim:))) Yuh dedim ya şu klasik müzik orkestrası yönetme işi var ya, ben de yaparım zaman zaman...
    Leylak Dalıcımneşenin yerine gelmesine sevindim, çok öptümm

    YanıtlaSil
  4. Kim tutar seni Leylak' cım. Seninki bence hüzün değil. Sana kasvet basmış. Hüzün hep var. Sağlık sorunları sıkıntı bahar birleşmiş kızdırmışlar arkadaşımı. Ama böyle zamanlarda benim arkadaşım pabuç bırakmaz. Yalnız yöntemlerinin her biri diğerinden enteresan. Bir ortak yan da benden. Ben de radyonun karşısında çok klasik müzik yönettim ama küçükken.
    Hadi sana gelmiş geçmiş olsun. Optüm...

    YanıtlaSil
  5. Bahar geldi gül açıldı
    Muhittin'le Pakize'yi kurdeşen bastı.
    *Bir zahmet kaşkollarını, berelerini çıkartıver Nuriş'cim, Orası Antalya. Fıkaranın düşkünü kaşkol takar newbaharda.
    *Yöntemlerini tuttum.:-)))
    *Neş'eli ol ki genç kalasııın.

    YanıtlaSil
  6. İnanamadım, demek ki dünyada bunları yapan tek kadın ben değilmişim. Ayol benim yağlı boya fırçasının fırçası kesilerek yapılmış bagetim bile vardı. İyi oldu hatırlattığın bak. Uzun zamandır ihmal ettim onu,arayıp bulayım nerelere koyduysam. Ruh ikizim misin nesin? Eğer öyleysen bunu çok seveceksin.Kızım keşfetmişti, fena halde alışkanlık yapıyor.Paris'ten kaynağından da almıştım söylemesi ayıp. Antalya'da vardır büyük mağazalar. Bulursan kaçırma derim.
    http://www.yvesrocher.com.tr/onlyOne.jsp
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Olmaz böyle şey .. yoksa rüyamı...amanın hiç orkestra yönetmedim ama oynadığım vakidir.. Çok tatlısın yaaa...

    YanıtlaSil
  8. harika bir stres atma metodu .. hemde boyun ve omuz jimnastiği ..bir taş ile iki ,üç kuş vurmuş oluyorsun. Doktorlar tedavide bu metodu leylak dalı adı ile kullanmalı ..iyi gecelerr..

    YanıtlaSil
  9. Sisyhpos,
    Valla deneyin gerçekten hem eğlenceli, hem rahatlatıcı oluyor:))

    Kara Kitapçım,
    Sağol canım. O Can Yayınları rafından 4 tane daha var:))

    Lalecim,
    Bana kardeş deseneee:)) Yav birgün biraraya gelip 2'li yönetelim orkestrayı...

    Asucum,
    Sağol canım, ne yaparsın gam, kasaveti deliliğe vurdurup dağıtacaksın.Ya da gezerek ama bugün çok gezmişim yürürken zorlanıyorum:))

    Rayoş,
    Pakize ile Muhittin'in şiddetli kronik farenjitleri var, o yüzden yaz-kış kaşkol takmak zorundalar, doktor söyledi.
    Değil mi canım, neşeli olalım, genç kalalım:))

    YanıtlaSil
  10. Nedret Hanımcım,
    Şimdi de ben inanamadım, benden bir tane daha varmış demek:))
    Yves Rocher'in linkini açtım ama özel bir ürün mü göstermek istedin, ürünleri mi tanıtmak onu anlayamadım, aydınlatırsan sevinirim. Sevgiler...

    Nefisecim,
    olur olur bal gibi oluuur:))
    sen bi de orkestra yönet be bacım iyi oluyor valla. Sen de çok tatlısın canım:)

    Adsızcım, Semroşcum,
    Hakikaten literatüre geçmeli bu yöntem, sana da iyi geceler...

    YanıtlaSil
  11. IVES ROCHER Türkiye/ Kadın Parfüm/Pur Desir de Lilas
    Eau de Toilette - Leylak — Eau de Toilette - Lilas

    YanıtlaSil
  12. Okey, işlem tamamdır. Hemen gidilip Yves Rocher'in mağazasına bakılacak, bunu öğrendiğime çok esvindim, internette stokta yok görünüyor, mağazaya sorayım. Sağol canım.

    YanıtlaSil
  13. Leylakcığım çok güldüm.Çok tatlısın ve ben seni çooooook seviyorum.

    YanıtlaSil