.

.
.

22 Temmuz 2009 Çarşamba

BALKON BAHÇEDE SON DURUM

Kendini bahçe sanan balkonun bugün itibariyle görünümü; yaprak bol, çiçek mevcut, meyve kıt. Beyaz sinek zararlısıyla mücadele amansız bir biçimde sürmekte. Yan balkona dadanan sürü halindeki güvercinlerin dışkıları azar azar gübre olarak kullanılmakta.


"Bırak uzanayım sarı çiçek, taçlarının üstüne.
Kim yazdı adını güney yıldızlarının bağrına duman harflerle?
Ah! bırak canlandırayım seni o zamanki,
Daha varlığın yokkenki halinle."

Alt tarafı domates çiçeği ama şu güzelliğe, şu kuruma bakın. Yukarıya yazdığım Pablo Neruda dizelerini hakettiğini düşünüyorum.

Kiraz domatesler balkonun en verimli sebzeleri. Epeyce topladık ve yedik. Halen de kırmızılı yeşilli süslüyorlar saksıları.

Biberiyeler de kiraz domateslerle yarış halinde. Pıtrak gibi dolu üzerleri. Minikken çok lezzetliler ama biraz büyüyüp renkleri mora dönünce "Yandım Allah" diye bağırtıyorlar ısıranı.

Bu domatesimiz Antalya'dan geldi. Sabırsızlıkla olgunlaşmasını bekliyoruz. Çünkü doğal tohumdan üretilme, eski domateslerin tadını alabileceğiz belki.

Biberlerde bol çiçek, bol da biber var, sanırım yiyebileceğiz epeyce.

Vee günün yıldızı, salatalık. Sonunda yenebilecek boyuta ulaştı. Dün akşam yukardaki halinden aşağıdaki haline geçiş yaptı ve dikenleri ellerimize bata bata paylaşılıp afiyetle yendi. Bekliyoruz büyümekte olan diğer kardeşlerini.

Balkon bahçesi güzel bir şey. Biraz uğraştırıcı ve nazlı oluyorlar ama koparılan tek bir ürün bile harcadığın emeklere değiyor.

6 yorum:

  1. Ne güzel bir balkonmuş o öyle. Sebzeler, çiçekler bayıldım bayıldım:) Mis gibidir o salatalık ve domates şimdi. Ohh afiyet olsun.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Benim balkon bahçemin domates ürünlerini de ben hevesle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. En çok da salatalığı sevdim.
    Nasıl çekti canım.Ben hayran olurum kokusuna da tadına da.Çıtır çıtır.
    Benim yetiştirebildiğim tel şey roka,dere otu ve soğandı.En basitleri yani :)
    Şu anda mini domateslerden saksıma eksem bir işe yarar mı Leylak Dalı?

    YanıtlaSil
  4. Aaaaa.. ne güzel.. afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. severim ben bu güzellerin hepsinii
    ne kadar güzel emeklerin....
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. İnsanın her şeyin hormonla beslendiği şu koşullarda bahçesinde bile olsa kendisinin bir şeyler yetiştirmesi şahane bir duygu.

    YanıtlaSil