.

.
.

10 Haziran 2009 Çarşamba

GÖZLERİNİZ NE RENK?


"Gözleriniz ne renk?" Herhalde bir bankada müşteri temsilcisinin sorabileceği en son soru bu olmalıdır ama bazen benim gibi boş bulunup cevap verme gafletine bile düşebiliyorsunuz. Geçenlerde kullanım süresi dolduğu için bankamatik tarafından el konulan ve uzun zaman geçtiği halde bir türlü yenilenmeyen banka kartımın akibetini öğrenmek için bol reklamlı ve ünlü bir bankanın şubelerinden birine gittim. O gün çok yorgun ve hastaydım, yüzümüm solgunluğunu ve gözlerimin şişliğini göstermemek için kocaman güneş gözlüğümün arkasına saklanmıştım ve şubeye girerken de bu nedenle çıkarmadım. Beni genç bir bayan olan ilgili müşteri temsilcisine yönlendirdiler. Hayli samimi bir yaklaşımı olan ve önceden tanışıyormuşuz gibi senli benli konuşan görevliye halimi arzettim. "Bakalım" dedi ve bilgisayarının ekranına döndü. Lakin dönüp dönüp bana bakmaktan bir türlü işine konsantre olamıyordu. Sonunda aramızda yukarıdaki soruyla başlayan bir dialog gelişti:


M.T.: Gözleriniz ne renk?
Şaşkın ve boş bulunmuş durumdaki ben: Kahverengiiiii
(Çok komik belki ama, bu soruyu ilk anda güvenlik nedeniyle soruluyor sanıp hemen cevapladım.)
M.T.: E, o zaman niye içerde güneş gözlüğü takıyorsunuz?
Daha şaşkın ve daha boş bulunmuş durumdaki ben: Yorgunum ve gözlerim şiş.
(Sanki açıklamak zorundayım)
M.T.: Ay ben karşımdakinin gözlerine bakmadan konuşamam da, çıkarsanız gözlüğü.
Şaşkınlıktan kızgınlığa doğru yol alan ben: Eh, demek ki otistik değilsiniz.
M.T.: O ne demeek, geri zekalı gibi birşey mi?
Evet dememek için kendini zor tutan ben: Hayır, bir çeşit sosyal etkileşim bozukluğu, otistik kişiler karşısındakiyle göz temasına girmezler diye duymuştum.
M.T.: İyi o zaman değilmişim.

O tekrar bilgisayara eğilmişken eşim gelip oturduğum koltuğun arkasına durdu. Müşteri temsilcisi kızımız anında eşime doğru "Ne istemiştiniz?" anlamında bir bakış atınca açıklamak gereği duydum: "Müşteri değil, eşim"
Cevap şu oldu: "O zaman söyleyin de başınızda dikilmesin. Ben biriyle konuşurken bir başkası arkasında dikilirse rahatsız olurum da.'
Pessss!..

Yapmam gereken şey şube müdürüne gidip "Banka Çalışanlarıyla İletişim Kurma Kuralları" diye bir afiş hazırlatıp görünür bir yere asılmasını istemek olmalıydı ama "Lahavle" çekip bankadan ayrılmaktan başka birşey yapamadım.
Haa, merak ediyorsanız Banka Kartı sorunum çözülmedi...

3 yorum:

  1. Günaydın, az önce Altındağ Belediyesini aradım.Festivalin bugün saat 11.00de belediye önünde başlayacağını öğrendim.Umarım bu yorumu çıkmadan okursunuz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hizmetten eser yok,gerçekten pess:)

    YanıtlaSil
  3. Banka görevlisi dediğiniz de böyle titiz olmalı zaten :P

    YanıtlaSil