.

.
.

6 Haziran 2009 Cumartesi

FÜRUZAN


Son günlerde elimden düşmeyen kitaptan sözetmek istiyorum, en sevdiğim yazarın yaşam öyküsü: "Füruzan Diye Bir Öykü". Yazar Füruzan lise son sınıfta, ilk kitabı "Parasız Yatılı"yı okurken hayatıma girdi ve bir daha hiç çıkmadı. Son günlerde yeni birşeyler yazıp yayınlatmasa da o her zaman benim için bir numara, Türkiye'nin en iyi öykücülerinden biri hatta biraz daha ileri gideyim en iyi öykücüsü olduğunu düşünürüm. "Parasız Yatılı" kitabında yer alan öykülerden "Edirne'nin Köprüleri" bugüne kadar okuduğum en güzel öykülerden biri ve bende en çok iz bırakanıdır. "Hala Adile" gibi bir karakteri yaratmak nasıl bir gözlem ve düş gücünü gerektirir hayal bile edemiyorum ve ne yalan söyleyeyim çok imreniyorum. O öyküyü kendimin yazabilmiş olmasını nasıl isterdim.
Okuduğum kitap yazarla yapılan görüşmeler sonucunda Faruk Şüyun tarafından hazırlanmış. Sevdiğiniz birinin iç dünyasına girmek, onu olgunlaştıran, yetkinleştiren süreçleri izlemek, hakkında daha fazla şey öğrenmek çok hoş . Bu sayede yeni bir kitabını okuyamasam da yaşam öyküsünü okudum, bir süre idare eder diyebiliyorum.
Füruzan ile ve onun yazınıyla henüz tanışmadıysanız "Edirne'nin Köprüleri" ile başlamanızı öneririm. Pişman olmayacaksınız.

3 yorum:

  1. Hocam merhaba,aramıza hoşgeldiniz :) Siteme ziyaretleriniz için teşekkürler.Hemen ben de sizi ekliyorum blog listeme..Sevgilerimle Zehr@

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Zehra hocam. Elişlerinizi ve yaratıcılığınızı beğenerek izlemekteyim blogunuzu, elinize, gönlünüze sağlık. Henüz acemi bir blog üyesiyim, zamanla ilerletirim herhalde yardımlarınızla. Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  3. :))) merhabalar mis gibi leylağım..
    HOŞGELDİNİZ BLOGLAR DÜNYASINA :)
    ben yorum yazdığımı düşünmüştüm geçen gün, ama yanılmışım :)
    Çok güzel paylaşımlarınız olacaktır zaman içinde.
    İNANIYORUM :))
    ÇOK SEVGİLER..... nUnU

    YanıtlaSil