.

.
.

1 Şubat 2023 Çarşamba

AYDÖKÜMÜ / 1 ŞUBAT

Ömür kumbaramıza biten bir yaşı daha ekledik dün itibarıyla. Kumbaranın boşlukları giderek küçülürken insan hayata daha bir dört elle sarılıyor. Zamanında Ekonomi derslerine girmiş biri olarak yazarsam, marjinal faydayı yakalama zamanlarına geldik. Kitabın en nadide örneğiyle tiryakiler için son sigaranın faydası 😂 Sigara yasağının olduğu okullarda verdiğimiz örnekle yüzümüz kara olsun. Sigara deyince aklıma geldi, Tempo Dergisi'ne bile yılın olaylarından biri olarak girmiş bir anekdot. Sigara içmeyi engellemek ya da en azından azaltmak amacıyla bir Zihni Sinir projesi uygulanmıştı idarece bizim okulda. Tuvaletler paralı olmuştu ahahaha, kapıya da birini oturttular, bereket büyük ve küçük fiyatları belirtilmemişti, fiks menü yani 😂 Öyle bir sansasyon yarattı ki Savaş Ay falan geldi okula (bilenler hatırlıyordur Savaş Ay'ın böyle Uğur D.undarvari baskınları vardı), gazetelere konu olduk, yıl sonunda Tempo Dergisi'ne bile girdik. Tabii ki çok kısa ömürlü oldu bu uygulama, harçlığı yetmeyenler hacetlerini giderebilme imkanına kavuştular, sigaraseverler de sigaralarına. Ay hatırlayınca yine gülme krizine girdim, biraz mola 😂

Ne diyordum, ha bir yaş daha büyüdüm dostlar, zinhar yaşlanmadım. Daha okunacak-belki de yazılacak-çok kitap, izlenecek çok film, tiyatro oyunu, konser, bale, gezilecek çok yer, hayattan alınacak çok keyif var. Yeter ki sağlık olsun, 100 yıl ot gibi yaşamaktansa dar zamanlara güzel şeyler de sığdırmak çok mümkün. O zaman "İyi ki doğdum ben" diyor ve Ocak ayını nasıl geçirmişim konusuna giriyorum.

Sanırım uzun zamandır bu kadar çok film izlememiştim bir ayda. 30 (yazıyla otuz) film izledim bu ay, Oscar faktörü itici gücüm oldu, bulabildiğim her filmi açtım ekrana, geçtim karşısına. Hiçbirine abartılı boyutlarda bayılmasam da var birkaç sevdiğimiz, bakalım ne olacak.

Her zamanki rutinime uyacak miktarda da kitap okudum, onları bir sonraki postta detaylı olarak anlatacağım. Ve tabii ki almayacağım deyip yine kitap alışverişi yaptım. İflah olmaz bir "Tsundoku" hastasıyım. 

Okumalar ve izlemeler dışında Ocak ayı boyunca-iki üç günlük fırtınalı sağanak yağışı saymazsak-süregiden şahane havalardan yararlanıp güneşli mekanlarda arkadaşlarla buluştum, parklarda yürüdüm, Kaleiçi'nde turladım, en sevdiğim cafede denize karşı Kocam Bey'le bira keyfi yaptım, kahveler-çaylar içtim ve son olarak doğum günümü kutlayarak ayı kapattım. Cüce Şubat'tan daha iyisini beklediğimi belirterek yazımı sonlandırayım. Yeni ayınız yepisyeni ve güpgüzel olsun, çiçek gibi geçsin...

19 yorum:

  1. Nice senelere sağlıkla mutlulukla.
    Bir Ticaret Lisesi mezunu olarak WCde sigara deneyimine sahibiz 3 bayan arkadaş olarak :)) Alt sınıftan bir bayan arkadaşa yakalandık. Oda gitti şikayet etti. Hocalarımız yok bu olamaz bunu sizden beklemeyiz dediler:)) bizde yok zaten dedik.
    Sigara paketi araması olurdu. Biz öğleden sonrada okulda olduğumuz için, okula gelirken yakın bakkala bırakırdık paketleri:)) öğlen yemek paydosunda orada ekmek arası peynir yerdik sigarayı da rahatlıkla içerdik orada. Okul çıkışı da bakkaldan paketleri alırdık.
    Ben Çanakkale muhasebede okudum. (bizi Şikayet eden kız bir sınıf altta idi.) Yüksekokul 2. senemde o da çanakkale işletmeyi kazanmış bizim okula geldi. Wc de bu sefer ben onu yakaladım sigara içerken, seni şikayet edicem dedim:)) Akıllı burada serbest dedi:)) Serbest te niye WCde içiyon o zaman kantinde içsene :))

    YanıtlaSil
  2. Ah orta eğitim okulları ve sigara sorunlar. Hiç tuvalette sigara kontrolü yapmadım, sınıfta da aramalara katılmadım, nefret ettim. Yasaklamakla engellenmiyor, serbest bırakacaksın ki inatlaşmasınlar :)) Sizin macera da iyiymiş :)

    YanıtlaSil
  3. Doğum gününüz kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Bir ayda 30 film! Bravvo Leylakcığım, çok alkış sana. <3
    Yeni ayın doğum günü şenlikleri gibi geçmesini diler, kucaklarım hasretle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Ekmekçim bu Oscar'a özel oldu, her zaman bu kadar izlemem, yoruyor ayrıca. Dileklerine çok teşekkür ederim, ben de kucaklarım

      Sil
  5. İyi ki doğmuşsunuz 🥰
    Çok yaşayın, çok yazın 😊
    Nice mutlu seneler dilerim 🎂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerinize, çok sevgiler

      Sil
  6. Bir de buradan o halde, iyi ki doğdunnn :)))

    YanıtlaSil
  7. hocam bu tuvalet uygulaması tam bizim ülkeye yakışır bir zihni sinir procesiymiş vallahi :P

    30 filmle beni benden aldınız yine :)

    ve tabii ki "iyi ki doğmuşsunuz, nice mutlu yaşlarınız olsun" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Şule gerçekten skandaldı bu olay, idarenin işleri, okula da biraz para gelsin olayı, saçmalık işte. 30 film Oscar aşkına idi, bir daha zor gelirim o sayıya.
      İyi ki doğmuş ve sizleri hayatıma dahil etmişim, çok sevgiler...

      Sil
  8. Her gün bir film izleyince bu rakama ulasiliyor. Ben de her aksam bir film izliyorum. Bende söyle bir eksi etkisi oluyor; film üzerine konusmayinca veya yazmayinca sanki unutuyorum. Kitaplarda da ayni sey oluyor. :(
    Dogum gününüz Bayan Suzi ile ayni gün. 91. yasini sampanya icerek kutladik. Cok mutluydu.
    Tekrar buradan da dogum gününüzü kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında Oscar yaklaştığı için biraz abarttım, sanırım bu kadar izlemem bundan sonra. Ben bu yıl film defteri tutmaya karar verdim, zira unutuyorum. Bayan Suzi gibi ben de şampanya ile kutlarım umarım, 91 e gelir miyim bilmesem de :) Çok teşekkür ederim...

      Sil
  9. Nice yaşlara sağlıkla inşallah. Hülya

    YanıtlaSil
  10. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice güzel yaşlar dilerim :)

    YanıtlaSil