.

.
.

17 Haziran 2015 Çarşamba

SERGİLER-SÖYLEŞİLER

Esasen dün bu serginin açılış kokteyline katılacaktık ama yağmur ve diğer bazı nedenlerle gidemedik. Hal böyle olunca bugün ilk işim koştura koştura Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gitmek ve sergiyi gezmek oldu. Sergi "Türkiye-İran Kültür Sanat Etkinlikleri" kapsamında açılmış resim ve heykel sergisi idi. Resim ve heykelin yanısıra kaligrafi ve deneysel tipografi çalışmaları da yer almakta idi. 39 İranlı sanatçının İran Modern Sanatlar Müzesi'ndeki eserlerinin yanısıra 85 Türk sanatçının eserleri de sergilenmekte. 30 Haziran'a kadar gezilebilir. Aşağıdaki bir kaç örneği sizler için fotoğrafladım sevgili takipçilerim ama belirteyim ki asılları daha güzel. Sanatçıların affına sığınıyorum zira İranlıların  imzası Farsça idi ve Türk sanatçıların imzalarının çoğunu da okuyamadım:























 


Bu kadar sanatsal etkinliği yeterli bulmadığım için biraz da kültürel etkinlik yapayım dedim ve akşam üstü Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki "Ölüm Vardiyası" isimli etkinliğe katıldım. 


37 yazarın öyküleriyle katkıda bulunduğu, Soma felaketini anlatan "Ölüm Vardiyası" isimli kitabın bazı yazarlarının katılımıyla gerçekleşen bir söyleşiydi bu:


Sanat, kültür, etkinlik hayatımızdan hiç eksik olmasın efendim, kalın sağlıcakla...

1 yorum:

  1. Ankara'ya çok hızlı bir giriş yapmışsın anladığım kadarıyla :)

    YanıtlaSil