.

.
.

15 Mart 2014 Cumartesi

İÇ DÖKÜMÜ


Hafta başından beri gündemle şişen içime üst kattaki öğrenci tayfasının sabaha kadar yüksek sesle çaldıkları müziğin beynime beynime vuran basları da eklenince patlama aşamasına geldim. Üstelik dün gün boyu, operatörünü değiştirdiğim için banka tarafından akıllı mesaj işlevi bloke edilen cep tel numaramı açtırmakla, kablo TV'mi kapattırmakla, kablonun ve eski operatörün bakiye borçlarını ödemekle geçirdiğim için ekstra yorgundum. Gece de uyuyamayınca sevgi pıtırcığı modumdan cadaloz kişiliğe doğru bir metamorfoz geçirmekteyim. İki blok ötede durmadan foseptiği tıkandığı için mahalleyi kokuya boğan ve her seferinde kazıp açmak için gelen kepçeyle beton kırıcının gürültüsü kafa beyin bırakmayan apartmanın önüne gidip avazım çıktığı kadar bağırmak, balkona gelip kuğurdayan ve saksı topraklarını eşeleyen kumrulara çemkirmek, caddeden kulak tırmalayan müziklerini avaz avaz bağırtarak geçen her partiden seçim arabasını taşlamak istiyorum. Hiçbirini yapamıyorum tabii ki, gücüm sadece kumrulara yeter, onlara da kıyamıyorum. En iyisi gidip fotoğrafta gördüğünüz güneşle yıkanan frezyalarımı (onlara Antalya'da arpa çiçeği derler) koklayım, siz de bu arada Kadınlar Günü konserinden beri dilime takılan şu Elazığ türküsünü dinleyin: "Yeşil Yaprak Arasında Kırmızı Gül Goncası"



8 yorum:

  1. Aman Leylak' cım. At kendini sokaklara. Aman biriktirme. Git tanımadığın insanlarla kavga et. Birilerine çemkir. Bu ufak tefek gibi görünen şeyler pek fena birikiyor. Zaten gündem yetiyor :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Asucum, aynen öyle yapacağım...

      Sil
  2. Komşu konusunda ne yazık ki hep talihsiz oldum. Ya üstteki ya alttaki komşum hep manyak çıktı. 7/24 koşturanlar, kavga edenler,.. Ev alma komşu al lafı ne kadar doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle, üst kat komşularımdan benim de hiç yüzüm gülmedi, bakalım ne kadar kalacaklar...

      Sil
  3. Başkalarının keyfi bazen ne kadar da keyifsizlik veriyor, neyse ki kalıcı değil, geçici :)

    YanıtlaSil
  4. Video açılmayınca ben de türküyü Elif İnci'den dinledim, güzeldi. Komşu meselesini de en baştan emlakçıma çemkirerek biraz hallettim. Nasıl mı? En üst kat olmayan hiçbir daireyi göstermemesini isteyerek.. Mükemmel de olsa ara kat almayacağımı kesinlikle söyledim. Üst kattakilerden bıkmış usanmıştım çünkü, doktor olmasına rağmen balkondan halı silkelemeler, gecenin üçünde tangır tungur eşya çekmeler, sürekli gürültü ve şikayete gidince de "biz gürültü yapmıyoruz". O yüzden dedim ki emlakçıya, "kafama yağmur suyu damlasın, soğuktan donayım ama gürültü çekmeyeyim". Şimdi memnunum, yeni yalıtımlı binalar sayesinde artık üst kat soğuk değil. Alt kat ne kadar da gürültü yapsa üst kattan insanın beynine beynine gelen sesler yok. Tepemden pislik döken, sigara atan atan birileri de yok, tavsiye ederim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle bir şansım yok, ev kendimizin üst kattakiler kiracı, onlara kızıp evi satamıyorum işte .)
      Sevgiler...

      Sil