.

.
.

29 Aralık 2013 Pazar

YENİ YILA ÜÇ KALA


2013'ü uğurlamaya üç kala yılbaşı telaşlarındayız. İlginç bir şekilde yılın son haftası çok yoğun geçiyor, gitmeden "bunu da bunu da" der gibi. Dün sabah hayli yorgun olmama rağmen elimde kalan son Turkcell Sarı Kutu beleş biletini heba etmemek için sinemaya gittim, "Senin Hikayen" filmine. Normal şartlarda gider miydim emin değilim, para vermeyecek olunca izledim. Eh sıkılmadım da, Oscarlık bir yapım değildi elbette, kimi zaman eğlenceli, kimi zaman hüzünlü bir seyirlikti ama evde oturmaktan iyidir sonuçta. Sinema çıkışı birkaç mağaza dolaşıp yapmam gereken bazı alışverişleri yaptım, elim kolum poşet dolu yağmur altında kendimi bir dolmuşa attım, iki durak önce inip kargo şubesine uğradım, adıma gelen paketi aldım, sonunda eve ulaştığımda çantamdan anahtar çıkaracak halim kalmamıştı. Lakin apartman kapısının camından gördüğüm manzarayla enerjim tavan yaptı. Posta kutusu kartla doluydu. Dumanlı, suratsız postacımız üç haftadır uğramadığının acısını çıkarmak ister gibi Cumartesi günü teşrif edip biriktirdiği onlarca kartı kutuya atmıştı. Derin bir nefes alıp hepsini elimdeki poşetlerin içine fırlattım ve paldır küldür merdivenleri tırmandım.

Sıra işin en keyifli yanına gelmişti, her bir zarfı teker teker açıp kartları okudum, okudukça gülümsemem yanaklarımdan kulaklarıma doğru yayıldı. Kim ne derse desin hatırlanmak, özel bir günde güzel dilekleri ileten bir kart almak kaç yaşında olursan ol iyi geliyor ruha. Buradan şu ana kadar kartları ve armağanları elime ulaşan Lalenin Bahçesi, Atalet, Bilgenin annesi, Fermina Daza, Real Fiesta, Mineflora, Macera Kitabım, Ece, Aylağın Günlüğü, Parpali, Leyl, Şuşu, Akşam Sefası, Mor Kalemlik, 2Kedi1Balık, Buğday Tanesi, Ness'in Kelebekleri, Nazpek, Sanat Notları, Mavi Balon, Fıstıklı Tombi, Yasemen ve Bir Dilim Sohbet bloglarının sahibi sevgili arkadaşlarıma ve blogger olmayan diğer dostlarıma kucak dolusu sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Dilerim nice yılları sağlıkla uğurlayalım, daha güzellerini sağlıkla karşılayalım.

Böyle güzel başlayan ve güzel devam eden gün akşam üstü biraz tatsızlaştı, biliyorsunuz Antalya'da 6 şiddetinde bir deprem oldu. Salondan gelen tabak şıngırtısı üzerine "ne oluyor" diye bakmaya gittiğimde sallanan avizeler ve şıngırdayan bir vitrinle karşılaştım. Böyle durumlarda bana aptallık mı desem, soğukkanlılık mı desem, şok hali mi desen bir sakinlik geliyor. Ellerimi vitrine dayayıp neredeyse 1 dakika süren deprem bitene kadar o şekilde bekledim. Peki ya daha şiddetli birşey olup o vitrin üstüme yıkılsaydı? İnsan bazı şeyleri ne kadar bilirse bilsin uygulayamıyor. Sonuçta kazasız-belasız, hasarsız atlattı Antalya bu sarsıntıyı. Umarım bununla sona ermiştir. Korkunun ecele faydası yok, olacak şeylerin önüne de geçemeyeceğimize göre itidalli olup normal yaşantıya devam etmek gerek. Doğa bu, kimi zaman sever, kimi zaman döver. Ona yaptıklarımıza karşılık hâlâ bize iyi davrandığını da unutmamak lazım. 

Yeni yıla üç kala Pazar'ınız güzel ola arkadaşlar...


20 yorum:

  1. yilbasi karti almak cook guzel canim.Tesekkur ederim.Mutlu, saglikli bir yil gecirmeni dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, keşke kendim gelebilsem de yüzyüze kutlasaydık. İdare et artık, sevgiler...

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun. Kazasız belasız geçmiş şükür.
    Ve elbette mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  3. Şimdiden mutlu yıllar dilerim..

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel yazmışsın Leylağım özellikle son cümlelerine kesinlikle katılıyorum... Çok geçmiş olsun! Yılın son günlerini de sanatla dopdolu geçirmişsin ya, helal sana:)) kartlara bayıldım doğrusu potacın insafa geldi demek:) Mutlu, sağlkılı yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Postacım geçen gün taahhütlü bir zarf getirip 10 gün izinliyim, daha evvel bekleme deyip gitti :)
      Sağol Natalicim ve en güzel dilekler...

      Sil
  5. Televizyonda haberi görünce hemen sen geldin aklıma. Ah dedim Leylak dalı nerde yakalandı depreme. Korktu mu? Atlattı mı kazasız belasız? İyi ki yazmışsın bununla ilgili. Merak etmiştim.
    Postacıya da çok gülüyorum. Yurdum insanı. Rahat! Gamsız! Geniş! E getirdik ya yıl bitmeden daha ne istiyorsun, diye çıkışır bir de laf etsen.
    Neyse geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım sağolasın, ne kadar incesin.
      Postacımı görsen eminim daha çok gülersin.
      Sevgiler yolluyorum ve de yeni yıl için en güzel dileklerimi...

      Sil
  6. Geçmiş olsun. Deprem haberini duyunca benim de aklıma siz geldiniz..
    Yeni yıl daha bir güleryüzlü postacılarla, harika haberlerle geçsin umarım..Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ne güzel arkadaşlarım var benim.
      Hepimiz için öyle olsun, sizin için de en güzel mutluluklara vesile olsun, sağlıkla...

      Sil
  7. Leylağım Allah beterinden korusun bu 2. deprem
    aman sen gene de sağlam birşeyin yanına uzan sallantıda .)) ışıkara hocanın söylediği gibi
    yılın son günlerinde güzel kartlar hatırlanmak ne güzel olmuştur kimbilir
    2014 güzel bir yıl olsun sana
    sağlık ve enreji diliyorum
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maviannem, işte insan boş bulunuyor galiba böyle zamanlarda.
      Ben de sana diliyorum aynı şeyleri ve öpüyorum...

      Sil
  8. Öncelikle geçmiş olsun. Önemli bir sarsıntı geçirdiniz. Allah bir daha göstermesin. Yeni yıl kartlarınız çok hoş... ben bu sene kaçırdım.... Mutlu yıllar dilerken her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel dileklerinize...
      Bu yıl etkinlik yapmadık, kendiliğinden gelişti kart iyi.
      Sevgiler ve güzel dilekler yolluyorum...

      Sil
  9. Ablacığım keyifli ve mutlu yıllar diliyorum, kocaman öpüyoruz.

    YanıtlaSil