.

.
.

5 Eylül 2013 Perşembe

KÖTÜ GİTMESİN HAVALAR, BOZULMASIN ARALAR

Bir önceki postuma "Eylül Geldi Bile" diye başlık atmışım, sevgili "Ekmekçi Kız" da "sana kalsa Ankara'ya kış da geldi ya" diye yorum etmiş. Vallah yalanım yok Ekmekçim, dün itibarıyle eğer ısınma turu yapmıyorsa Ankara'ya kış geldi. "Angara'nın bağları da büklüm büklüm yolları" griye bürünüp yağan yağmurla içimizi üşüttü. Zaten olacaklar Salı gecesinden belliydi, tam yatmaya hazırlanırken pat diye elektrikler kesildi. 5-10 dakika oyalandık gelir mi diye, nerede? El yordamıyla yatağımızı bulup çaresiz uyuduk kitap falan okuyamadan. Ara ara uyanıp gece lambası vasıtasıyla yaptığımız kontrollerde sonuç hüsrandı. Sonradan öğrendiğime göre sabah 7.30 civarında teşrif etmiş kendileri aramıza. Uyandığımda üzerimdeki pikenin açıkta bıraktığı tüm organlarım-evin en sıcak odasında yatıyor olmama rağmen-buz kesmişti. Pencereden dışarı baktığımda bütün enerjim sıfırlandı. Pis, çipil bir yağmur, gri bir gökyüzü vardı ve balkondan uzattığım kafamı yüzüme vuran soğukla anında geri çekip "Baharı görmeden kış geldi" diye şarkıya başladım. Daha önce de yazmıştım, bilen bilir bende kendi uydurduğum isimle "klimatik depresyon" var. Güneş enerjisiyle çalışan bir bünyeye sahibim yaz-kış ve gri, soğuk, yağışlı havalarda "error" veririm. Somurtup oturdum bir köşeye, "bu ne be, Eylül yeni geldi, neyin soğuğu, nerenin yağmuru. Yaz resmi olarak sona ermedi bile" diye sokurdanmaya başladım. Sonra gidip ayağıma çorap, üstüme hırka giydim. Daralan ruhumu sepet peyniriyle zenginleştirilmiş kocaman bir tost ve çayla genişletmek için mutfağa yollandım. Genişlemek şarttı zira öğleden sonra bu havada dışarı çıkılacak ve bir arkadaş ziyareti yapılacaktı. 


Netekim sabahki kahvaltıyla sınırlarını zorladığım ruhum arkadaşımın yaptığı görünüşü ve tadı ziyadesiyle latif yukarıdaki kek ve yanında dost sohbetiyle bırak genişlemeyi gevşedi bile. Kötü havaya iyi arkadaş dopingi. Bu postu da bitirirken "yaşasın 6 Fen B" kızları diyor ve erken gelen kışa "kışt, kışt" yapıyorum...

26 yorum:

  1. Bugün Ankara çok soğuk ama ben haftaya tatile çıkıcam, sanırım geldiktan sonra direkt kaban olayına gireriz böyle devam ederse:)

    Kek çok hoş görünüyor, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ısınır diye umuyorum, zira çok erken soğuması için.
      Zaten ben ay sonu Antalya'ya kaçar :)
      Teşekkürler, afiyet oldu gerçekten :)

      Sil
  2. O kekin tarifini almazssan iki elim yakanda:))

    e yazı yazladın Angara'da şimdi kışı kışlamaya Antalya'ya gidersin:)) Yazı biraz daha uzatırsın...Biz neyleyelim, aha 15 güne kalmaz yağmur çöker kafamıza. Neyseki yağmur,kış benim havam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'da bana 2 ay daha yazdır bacımguş :) Yağmur, kış sevmiyorum ben, ayrıldığımız yegane nokta :)

      Sil
  3. Eylül geldi, soğuk kapıyı tıkırdattı!
    Çok zalimsin eylül be!
    Daha atlet bile giymek için çok erkendi :((
    (donsam da direniyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bence de erken, ısınması gerek ve öyle umuyorum. Ekim başı ben antalya'ya kaçak ve bir süre daha yaz yaşarım :)

      Sil
  4. Leylak Hnm.cım,
    Kek çok hoş görüküyor hakkat...:))

    YanıtlaSil
  5. Beni de depresyona soktu hava,
    Kış kııışş diyerek kovmaya çalışıyoruz ama pek işe aramıyor bu arsız havalar karşısında.

    YanıtlaSil
  6. Havalar çok az serinledi ama yazın en güzel ayı Eylül.. Kaç oradan ne bu erkenden çorap, morap.. Boşver Ekim'i Eylül'de gel.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Antalya hala sıcaktır di mi :) Ben yine de Ekim'de geleyim, nasılsa hala yaz olur :)

      Sil
  7. ankara buz gibi. bir de sabahun altı buçuğunda evden çıkmak zorunda kaldığımdan donuyorum. Bu sabah keşke kazak giyseydim dedim. Ama meteoroloji diyor ki Eylül sıcak geçecek. Umarım doğrudur. Ben daha havuza gidicektim yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu sene yaz zaten gayet güzel geçti, güm diye bu soğuk neyin nesi :) Isınır diye düşünüyorum, gidersiniz havuza :)

      Sil
  8. ben kekten bir dilim alayım leylağım
    senin bu soğuk hava durumlarından bende de var :)
    seni çok iyi anlıyorum
    benzer yazı yazdım şimdi

    YanıtlaSil
  9. Dışarıda alabildiğine yağmur bir açıp bir kapıyor.Ben de Ankara'ya gideyim ısınayım derken Ankara'da durum Sinop'tan farklı değilmiş anlaşılan.Kek harika görünüyor.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serin hava arkanızdan gelmiş anlaşılan, Sinop'ta aklınız kalmasın diye :)
      Kek güzeldi gerçekten, benden de sevgiler...

      Sil
  10. Kaç yıldır dikkatle izliyorum, bizde Eylül gelir gelmez yağmur, rüzgar alır her tarafı, sanki "yaz bitiiii..." diye ilan edip duruyor. Meğer yalnızca bizde böyle değilmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh Bakü ile Ankara iklimi paralel gidiyor demek ki :)

      Sil
  11. sıcaklardan bıkmıştım leylak teyze,kışı severim :)
    sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben sevmem teyzem :) Mümkünse biraz daha yaz olsun :)

      Sil
  12. Senin arkadaşların da hamarat yahu:))

    YanıtlaSil
  13. soğuk sarı sonbahar yüzünü gösterdi artık. bu yaz Ankara da pekte sıcak yaz olmadı akşamları hep esinti ama sağlık olsun hayat işte pasta görüntüsü bir harika olmuş

    YanıtlaSil
  14. Ablacim bu klimatik depresyon uydurmasina bayildim zira benimde gunes enerjisi ile calisan bir bunyem var, hic sevmiyorum su kis mevsimini :)

    YanıtlaSil