.

.
.

26 Mayıs 2013 Pazar

SERGİLERE DEVAM

Ankara'ya geldiğimdenberi son hız bitmeden yakalamayı başardığım sergileri geziyorum. Dün sırada Cermodern'de açılmış olan Hale Karpuzcu'nun "İnsan Yavrusu" isimli sergisi vardı. Çocuğa dayatılan tek ve en büyük rolün "insan yavrusu olmak" temasının işlendiği sergi ile ilgili olarak sanatçı Hale Karpuzcu şöyle diyor: 

"Çocuk masal dünyası ile gerçek dünya arasında gidip gelir. İki dünya arasındaki bu gezinti hem keyiflidir hem de kendi istemediği anlarda gerçek tarafa geçmek zorunda kalan çocuğu zorlar. Bu durumlarda kimse onun çocuk olduğunu hatırlamaz. İşte o zaman bu küçük yavrucuk, 'İnsan yavrusu' değildir."

Her bir tablonun üzerimde ayrı ayrı üzerimde etki yaptığı sergiden birkaç tane de sizin için ekliyorum (tıklayıp büyütünüz lütfen):









Sergi bugün sona eriyor, ben kılpayı ucundan yakaladığım için mutluyum, zira Antalya'da iken açıldığını duyduğumda görmeyi çok istemiştim, denk geldi. Eğer Ankara'da yaşıyorsanız ve bugün müsaitseniz kapanmadan gidip bir görün derim. Cermodern'in atmosferi bile insanı keyiflendirmeye yetiyor zaten...

2 yorum:

  1. Guzel bir sergiymis gercekten, uzuldum kacirdigima :(

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel keşke buralarda da olsan ya ...

    YanıtlaSil