.

.
.

10 Nisan 2013 Çarşamba

SERGİLER, HÜZÜNLER, BULUTLAR, ÇAYLARRRR!..


Antalya'ya bahar geldi artık. Kimi zaman ince bir cekete ihtiyaç duyulsa da yakında sıcaktan şikayete başlarız. Şu sıra her gün ayrı bir bulut şölenine tanıklık etmekteyiz. Portakal çiçeği kokularına devam ama onlar da yavaş yavaş dökülmeye yüz tutmaktalar, yerlerini mor salkımlara bıraktılar ve iyice coşan erguvanlara.

Dün akşama doğru "Fikret Otyam Sanat Galerisi"nde sezonun üçüncü sergisi açıldı: "Hüseyin Zeray Resim Sergisi". Asıl mesleği hekimlik olan sanatçının daha önce de açtığı ve katıldığı sergiler, çoğunlukla Anadolu'yu ve Anadolu kadınnı konu alan pek çok çalışması var. Serginin açılışını Fikret Otyam yaptı.


Sağlık sorunları olan ve yapılması gereken kan naklini erteleyerek açılışa gelen Fikret Otyam'ın hayata bakışı, heyecanı ve gülen yüzü onu tekerlekli sandalyede görmekten dolayı oluşan hüznümüzü dağıttı. İlk gençlik yıllarımda kitaplarını ve gazete yazılarını büyük bir zevkle okuduğum, Alman Kültür Derneği sergi salonunda ilk kez resimlerini gördüğümde duyduğum heyecanın, herbir resmin önünde dakikalarca durmama neden olan hayranlığın kaynağı o dinç ve dinamik insanın yaşamın doğal süreci olsa da yaşlanmış ve güçten düşmüş olmasına yüreğim dayanmıyor. Kültürel oluşum sürecimize katkıda bulunan insanlar ebediyen varolsun ve dinç kalsın istiyor sanırım gönlümüz.


İçimizden uzun ve sağlıklı bir ömür dileyip peşine takıldık Usta'nın ve sergiyi dolaşmaya başladık. Yağlıboya ve pastel çalışmalardan oluşan tablolardan birkaçını da sizler için görüntüledim pek değerli takipcilerim, ben sizler için varım :)





 

Sergi çıkışında en üst fotoğraftaki manzaraya bakan bir mekânda çaylarımızı da içerek günü sonlandırdık. Başka bir etkinlikte görüşmek üzere efendim...


5 yorum:

  1. Fikret Otyam'ın hasta olduğunu bilmiyordum. Etkliendim. Güzel resimleri de zevkle izledim.

    YanıtlaSil
  2. Sayenizde bizde gormus olduk, bu guzel sergiyi..

    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  3. Leylak Ablam, belki buradan yazdığımı daha çabuk görürsün diye buradan da yazıyorum. Evet o mail adresim geçerli, sorunu merakla bekliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. gelcem ya, bana ne ya, geldiğimde bir de güzel sergiye denk gelirmişim, bana ne ya gelcem işte:)))

    YanıtlaSil
  5. şu karlı olana bittim ben..

    pek güzel hepsi ama o çok içime göreymiş..

    atalet

    YanıtlaSil