.

.
.

1 Nisan 2013 Pazartesi

HAFTA SONU BÖYLE GEÇTİ


Cumartesi günü baktık hava güzel, uzun bir yürüyüş yapmaya karar verdik. Parkın kapısından girer girmez bizi sarı saçlarını sarkıtmış bu Rapunzel'ler karşıladı. Bir yağmurluk ömürleri olan Kıbrıslı güzelliklerin altında epeyce oyalandım, ayrılırken sarı bir pudraya bulanmış gibiydim ama olsun varsın, Kıbrıs akasyalarının ponponlarına dayanmak ne mümkün, tıklayıp büyütün de bakın inanmazsanız:)

 

Sonra aralarında birkaç eski dostun da bulunduğu (dikkatli bakarsanız iki fişgeneyi seçersiniz) mine çiçekleri açmış otlara basarak çay bahçesine geçtik.

 

Çay bahçesi salaş ama koku muhteşemdi. Dört bir yan narenciye ağaçlarıyla sarılı olunca çayımız turunç çiçeği aromalı oldu. Hırsızlama birkaç dal da şimdi vazonun içinde bana sunuyor parfümünü. 


Sarı papatyalar da açtığına göre bahar resmen gelmiş demektir. Ortalık yeşile ve sarıya kesmişti, silkelenip tüm kış grilerini attım üstümden. 

 

Sonra da bir başka cafeye kurulup manzaraya karşı höpürdettik kahveleri. İçtiğim en lezzetli kahvelerden biri olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Cumartesi uzun yürüyüşle geçince menüsküslü dize es vermek gerekti, Pazar gününü evde film izleyerek geçirdim. Hem de 2 tane:


Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un "Sapık" filminin çekim aşamalarını ve bu süreçte eşiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunları konu alan bir film "Hitchcock". "Hitchcock"u canlandıran Anthony Hopkins'i beğenmedim nedense, Hitchcock'dan ziyade Demirel'e benzemişti hal ve tavırları. Karısı rolündeki Helen Mirren ise her zamanki gibi çok iyiydi, zaten O reklam filmi bile çevirse ben ağzım açık izlerim.


Ve bir Türk filmi ile kapanışı yaptık: "Lal Gece". Çocuk gelinleri konu alan bir filmdi ama hayli yumuşak bir anlatım tarzı benimsenmişti. Yaşlı damat rolünde İlyas Salman öyle iyi niyetli bir karakter canlandırıyordu ki neredeyse çocuk gelinden ziyade yaşlı damada acıyacaktım. Pek çok ödül almış, bazı bölümleri gözardı edersek izlenesi bir film, bilhassa İlyas Salman'ın oyunculuğu gerçekten çok başarılı idi.

Nisan ayına girerken hepinize güzel bir hafta diliyorum. Bahar gönlünüze şenlik getirsin.

9 yorum:

  1. leylak'ım renagerenk bir hafta sonuydu , öptüm seni

    YanıtlaSil
  2. Martı güzel kapatmış, Nisan da nice doğa ile başbaşa bol filmli günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. güzel bir hafta sonu olmuş mis gibi bahar günleri

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir haftasonuymuş imrendim yine ben:)
    Bu arada film eleştirileri çok güldürdü beni bugün yorucu ve yoğunken iyi geldi bi de şu kahve olsa şimdi ufff.

    YanıtlaSil
  5. İç açıcı fotoğraflarla Nisan ayına sayende güzel girdik Leylağım:))
    Filmlerden Lal Gece'yi izlemiştim ben de beğenmiştim, diğerine bakacağım...

    YanıtlaSil
  6. nisan ne güzel geldi öyle cıvıl cıvıl
    güzellikler sneinle olsun leylağım

    YanıtlaSil
  7. Bu sefer kıskanmadım ;) güneşi sevdiklerimi gördüm geldim mutluyum :))) öperim.

    YanıtlaSil
  8. Mimozalar harika fakat keşke daha uzun süre kalsalar manzaramızda...

    YanıtlaSil
  9. Şarkının sözlerini değiştiriveriyorum izninizle.

    Şimdi Antalya'da olmak vardı anasını satiiim!

    YanıtlaSil