.

.
.

24 Haziran 2012 Pazar

HAFTA BİTERKEN

Ay gökyüzünde iştah açan bir kavun dilimi gibi salınıyordu az evvel balkona çıktığımda, şimdi çatıların ardında kaybolmuş. Anneannem yeni ayı gördü mü şu tekerlemeyi söylerdi hemen:
"Ayı gördüm vallah
Amentü billah
Aylar mübarek olsun
Çok şükür elhamdülillah"
Dayımsa yüzüne velet bir gülümseme yerleştirerek bana döner, "Ayı gördüm seni sandım, seni gördüm ayı sandım" derdi. Tabii bendeki tepki yüksek perdeden bir vızıklama ile "Anneeeee, dayım bana ayı dedi" şeklinde olurdu. Acaba bugün öbür tarafta ana-oğul buluşup aya bakarak sohbet ediyorlar mıdır? Kesin dayımın elinde kavun dilimine benzeyen aya eşlik eden bir kadeh rakı vardır, anneannem de bu dünyada yaptığı gibi "zıkkım içmesi" yolundaki dileklerini iletiyor, annemse aralarını bulmaya çalışıyordur:) Ah üçünü de öyle özledim ki...

Sanırım dün sular gelsin diye dua etmenizi istediğimde biraz abartmışsınız ki öğleden sonra şık bir yağmur yağdı Ankara'ya. Su mu istiyordunuz, alın size katmerlisi. İyi oldu, hafif bir serinlik geldi, bunaltıcı hava yumuşadı. Dünkü iğrenç susuzluğun üstüne haftayı iyi kapattık. Sular hayli geç bir saatte geldi ve ben o saatten sonra 2 makine dolusu bulaşık, bir makine dolusu çamaşır yıkayıp, mutfağı kırkladım. Lavabo ve tuvaletleri temizleyip dezenfekte ettim. Her ihtimale karşı bulduğum tüm bidonlara su depoladım. En son kendimi de sterilize ettikten sonra yorgunluktan sabaha kadar uyuyamadım. Yattığım yerde "İskoçya Sokağı 44 Numara"nın yarısından çoğunu okuyup bitirdim ve sabaha karşı daldığım 2 saatlik uykudan feci bir başağrısıyla uyandım. Neyse ki günün ilerleyen saatlerinde normale döndüm. 

Bir haftaya daha veda ederken hepiciğinize limonata tadında günler diliyor, sevgilerimi gönderiyorum. Kestane kebap, acele cevap...

14 yorum:

  1. Buradan bu gece ay görünmüyor ama canım kavun çekti.. yorumu bırakınca gidip yemem lazım. Mutfağa yol göründü..

    Hepimize limonata gibi serin ve hoş bir hafta olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Sizin yazılarınızı okurken birden virüs uyarısı geliyor, kapatmak zorunda kalıyorum:( 1-2 ay önce de olmuştu aynısı. Açamıyordum sizin yazıları. 2 yazıdır yine aynı şey oluyor. Niye acaba?

    YanıtlaSil
  3. Bizde de yoktu bir gün boyunca sular, nasıl sinir oldum. Gecenin bir yarısı su sesiyle uyandım. Sifon (haldırhaldır doluyorda) bu sabahta elektrikler yoktu bolca küferttim. Ama boş ver şimdik bunları, ben yazını okuyunca çok hüzünlendim. Senin anılarını okumayı, dinlemeyi onlarla hüzünlenmeyi seviyorum, birde öpüp kaçıyorum

    YanıtlaSil
  4. Çok gecmis olsun, yaz günü susuzluk eziyet:(

    YanıtlaSil
  5. Bana da uyarı yazısı geliyordu, zeynepinevi blogundan sizin bloga virüs geliyormuş ancak şimdi denedim açıldı hemen yorum yazdım hatta Lalenin bahçesinde de aynı uyarı çıkıyor onunkine hiç giremiyorum:(

    YanıtlaSil
  6. Sonunda evimden internete giriyor olmanın coşkusuyla, telefondan gözümü kör ederek okuma çilesinden kurtulup buradayım, çok şükür. Zira Leylak Dalı'ndan uzak kalmak, insanın içindeki yaşam sevincini öldürür, alışan bünyeye iyi gelmez hiç. Şaka değil, ciddi diyom:)
    Ay burdan da çok güzel görünüyor Leylağım, geceleri balkona kurulup bayılıyorum onu seyretmeye. Oh be kavuşmak ne güzelmiş:))

    YanıtlaSil
  7. Zeroooo,
    Çok tatlısın bidenem:)) Sabah sabah bünyeye iyi geldin valla:)
    Valla senin balkonda fena halde aklım ve gözüm kalıyor ama bu sene durumlar ters. Yine de Allahtan ümit kesilmez diyorum:))
    Öperim Datça'nın en güzel kızını...

    YanıtlaSil
  8. Natali,
    Zeynebin Evi bloguna virüs girdiği için oldu sanırım, onun blogu açanlara Chrome aşırı evhamlı kocakarı modunda uyarı yapıyor, benimle alakası yok. Zaten Zeynebin virüs de imha edildi sorun yok. Lale de virüslü birine ziyaret yapmıştır ondandır.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. İncecikten,
    Sağolasın, neyse ki sular bir daha kesilmedi. Umarım böyle devam eder...

    YanıtlaSil
  10. Bilgenin Annesi,
    Sağol balam, çok feci bir gündü o gün aman aman. Bugün boşa çıkıyorum artık hafta sonundan önce bir görüşelim. Öperim ben de...

    YanıtlaSil
  11. Sezer,
    Natali'ye de yazdım. Girdiğim bloglardan birinde virüs uyarısı olunca Chrome otomatik uyarıya geçiyor onu ziyaret eden her bloga. Benle ilgili bir sorun değil yani. Zaten o blogun sorunu da çözüldü. Sanırım artık düzelmiştir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Vladimir,
    Kavun yediysen afiyet olsun:))
    Havaya limonata olsun dedik yağmur yağdırdık biz Ankara'ya, umarım İzmir de iyidir...

    YanıtlaSil
  13. leylağım sıcakkk çokkk sıcakkk diye bir şarkı var dı ya onu söyleyip duruyor ve ofiste çalışmaya çalışıyorum
    sana güzel bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  14. bir yerden link ekleyince oluyor virus. ben genelde eklememeye çalışıyorum. ya da . com gibi boşluk bırakıp yazınca daha ıyı oluyor. fotoğraf çok güzel.

    YanıtlaSil