.

.
.

8 Mayıs 2012 Salı

SIRADAN GÜN, SIRADAN ŞEYLER


Dışarısı insana kendini yaz ortasındaymış gibi hissettirecek kadar sıcak. Sabah yıkayıp astığım çarşaflar yarım saate kalmadan kurudu, kururken de siyah benekli, minicik, kıpkırmızı bir uğur böcüğüne evsahipliği yaptı. Umarım böcük de hayatından çarşaflarım kadar memnundur. Neyse ki duvarlar henüz ısınmadı, ev içleri halen serin, açık pencereden ara sıra bir esinti girip tülü havalandırıyor, rüzgar çanını şıngırdatıp zarında sorun olan sol kulağımı tıktıklatıyor. 


Sertab Erener'in Türk Sanat Müziği şarkıları söylediği "Ey Şûh-i Sertab" albümünü dinliyorum bu aralar Fatih Erkoç'la dönüşümlü olarak. İkisi de babaları için yapmışlar bu CD'leri, çoğu şarkılar da aynı zaten. Fatih Erkoç'un albümünü daha çok sevdim, daha aslına uygun olmuş sanki. Gerçi her ikisi de bazı şarkı sözlerini uydurmuşlar, bunca danışmanları varken niye böyle bir hata yaparlar onu da anlamam ya neyse. Şarkılar çok güzel, oldum olası severim sanat müziğini, öyle ki bazılarını dinlerken elimde içinde beyaz sıvı olan bir bardak, karşımda da dostlarım olsun istiyorum. Tam da şu anda en sevdiğim şarkı, "Dertliyim Ruhuma Hicranımı Sardım da Yine" çalıyor. Ruhun şadolsun Sadettin Kaynak...


Dün Hüsnü Arkan'ın "Menekşeler Atlar Oburlar" kitabını okuyup bitirdim. Öncesinde de sevgili Mavianne aracılığıyla adıma imzalı gelen Bahri Gördebak'ın "Olmayan"ını okumuştum, her ikisinden de ayrı bir postta bahsedeceğim. Şu an elimde "Tirza" var, bu aralar çok gündemde, olumlu görüşler okudum hakkında, yeni başladım, bakalım nasıl gidecek. 

Bildiğiniz sıradan bir yaz öğleden sonrası geçiriyorum, bu hafta pek etkinlik yok, okuyorum sadece. İsabet oluyor, kulede yığılı kitaplar böylece erir biraz. Önümüzdeki hafta Tiyatro Festivali başlıyor, hareketli günler geçireceğiz. Dört oyun için biletim var, ayrıca açılış ve kapanış gösterileri de cabası. Şimdi günün 3. kahvesini elime alıp Tirza'nın yanına gidiyorum. Kahvesiz ve kitapsız kalmayalım...

Not: Resimler bana ait, hiçbiri üzerinde durulup tam olarak geliştirilmemiş yeteneklerimden birini kullanarak yapmıştım bir zamanlar:))

11 yorum:

  1. resimler nefis...
    bir de sağdaki haftanın okuyanına bayıldım, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. leylağım, güllü tabloyu ben çok sevdim,
    yağlıboya tablolarında fırça darbeleri hoşuma gider

    Olmayan ile ilgili postunu merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. RESİMLERE BAYILDIM ELLERİNİZE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  4. Allah herkese böyle sıradan günler nasip etsin, uğur böcekli, mis kokulu tertemiz çarşaflı:), kitaplı, kahveli...

    YanıtlaSil
  5. Herşey çok güzeldi,
    ama yazının sonunda resimlerin kendine ait olduğunu söyleyince gözlerim parladı;
    ilk resim ne güzel olmuş öğretmenim,at arabasının kenar detayları beni çocukluğuma götürdü :(((
    ellerine sağlık ne diyim :)

    YanıtlaSil
  6. İki senedir Tirza'ya sıra gelmedi inanır mısın? Ama çok güzel şeyler duydum Tirza ile ilgili.
    Sertab'ın albümünü beğenmedim ben, galiba beklentimi yüksek tuttum.
    hava sıcak çok sıcak gerçekten bunu bu şehirde yaşayanlar anlar :)) Mutlu günlerimiz bunlar :))

    YanıtlaSil
  7. Bazen zamanında okuyamıyorum bazen zamanında yorum bırakamıyorum ama senin zamanının bende hiç geçmediğine lütfen inanın. Sevgilerimle tüm tablolar çok güzel..

    YanıtlaSil
  8. Resimler ne güzel, demek böyle marifetleriniz de vardı hiç şaşırmadım doğrusu, keşke yine yapsanız...üzerinde biraz çalışırsanız bence çok daha iyi olacaktır:)
    Tirza benim de merak ettiğim bir kitap, yorumlarınızı bekliyorum:)

    Sanat dolu günler...

    YanıtlaSil
  9. Vaay demek resimler senin ablam, ellerine sağlık, belki bir gün yine başlarsın.
    Sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. "Sanatın her dalına meraklı" ne doğru bir tanım sizin için! Elinize sağlık.

    YanıtlaSil