.

.
.

19 Haziran 2011 Pazar

KIZLAR VE BABALARI

Çok güzel bir kitap okuyorum; duygulu, kimi zaman eğlenceli ama çokca hüzünlü. Değişik meslek ve görüşlerde ünlü, ünsüz 56 kadın babalarını anlatmış. Çoğunun babası artık başka bir alemde, okurken burnunuzun direğinde ince bir sızı hissediyorsunuz. Kimi babalara, "işte bu benim babam" derken bazen anlatan kızlarda kendinizi buluyorsunuz. Bu kitabı ben kendime "Babalar Günü " hediyesi olarak aldım. Babam başka bir şehirde, ancak telefonla ulaşabileceğim ama kitaptaki satırları okurken benzeşen noktaları buldukça ona sesleniyormuşum gibi hissediyorum kendimi. Benim ağzımdan değil bir hemcinsimin ağzından olsa bile babalık da, kız evlatlık da benzer zenaatler, kahramanları farklılık gösterse de.

Tüm babaların "Babalar Günü"nü kutlarken kitaptaki kızlardan birinin Betül Tarıman'ın dizeleriyle bitireyim, büyüme çağımızda hepimizin hissettiği duyguları dile getirmiş:

"çünkü saati kurduğun yerden başlar inanmak
çünkü bıyıklarını eve doğru büyütmüş babadır hayat"

9 yorum:

  1. O kitabı ben de aliym okiym.
    Babalar günün kutlu olsun Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar!

    Dün gazete de gördüm bu kitabı. Siz de yazınca artık alacağım kesinleşti. Bu arada en çok da Nazan Bekiroğlu'nun yazısını merak ediyorum kitapta. Okuyunca yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Leylak Dalı,
    Yazınızda gördüğüm bu güzel dizeleri nette ararken aşağıdaki linki buldum ve şoke oldum. Bir göz atmanızı öneririm.Sevgiler.
    Mine

    http://www.yemektarifleri34.com/kizlar-ve-babalari.html#comments

    YanıtlaSil
  4. Mine Hanım,
    Ben de çok şaşırdım ve kızdım şimdi. Benzer şeyleri okuyor ve duyuyordum ama ilk kez başıma geldi. Sanırım uyduruk bir site bu ve yazıların hepsi çalıntı. Yorum olarak gerekeni yazdım ama birşey çıkacağını sanmıyorum. İnternet ortamının cilveleri bunlar. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kontrast,
    Kitabı tamamen bitirince yorumlarımı yazacağım. Oldukça kalın bir kitap okunması biraz sürecek sanırım.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Asucum,
    Bu kitap tam senlik öneririm.
    Babana huzur içinde bir uyku diliyorum anısına saygılarımı gönderiyorum, Seni de öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. çok merak ettim kitabı, ilk fırsatta alıp okuyacağım. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Çok merak ettim kitabı, ama bu aralar böyle hüzünlü şeyleri kaldırabilecek bir psikolojide değilim pek, ondan korkarım. Ama bir köşeye not düşüldü, daha ak pak, daha sağlam psikolojili günlerde okunmak üzere...

    YanıtlaSil
  9. bizde eve doğru büyüyen hayat bıyıksız saime hanımdı..
    baba.. lüks tü.. keyif ti.. aristokrasiydi..

    tuhaftı bizim evde hayat..

    atalet

    YanıtlaSil