.

.
.

9 Haziran 2011 Perşembe

DOZAŞIMI

Siz bakmayın onların öyle bayram şekeri gibi şirin şirin durduğuna güvelerle bir olup tam anlamıyla canıma okudular. Güya Antalya'da hiçbir işim olmayacaktı da gündüzleri gezip akşamları da ağır ağır halledecektim lavanta keselerini doldurma ve kurdeleleme meselesini. Daha bir seri rengi tamamlayamadan güve macerası başladı. Çocukluğumda meşhur bir türkü vardı "Ana beni eversene" diye. Komşularımızdan birinin biraz geçkince kızı diline dolamıştu bu türküyü, günde 20 posta söylerdi. Bir bölümü şöyleydi:
"Toprağı kat kat çevirdim
Nice nice hale girdim
Güveylik urba diktirdim
Ah ana beni eversene"
Burada söz edilen "güveylik urba"yı ben çocuk aklımla "güveli kurba" anlar, güveli kurbağanın nasıl olacağına bir türlü akıl erdiremezdim. O zamandan güvelerin ahını ve günahını aldım sanırım intikamları korkunç oldu. Haydi güveyi anladık benden alamadıkları bir hırsları vardı ama lavantanın derdi neydi çözemedim. Eğer şu saat itibarıyla bir tek kese daha doldursam kesin aşırı dozdan lavanta komasına gireceğim. Başlangıçta güzel gidiyordu. O dizi, bu dizi derken bir heves doldur, bağla hallettik. Lakin daha üçte birini bitiremeden beyaz kurdelem tükendi. Aceleyle bir kısmını Ankara'da unutmuşum. Mübarek  kurdele nimet kesildi başıma, evin civarında bakmadığım tuhafiyeci kalmadı hepsi önüme istemediğim en ve türdeki beyaz kurdeleleri sürüp almam konusunda ısrarcı oldular. Sonunda şehrin en meşhur tuhafiyecisine gittim lakin yine de istediğimi bulamayıp biraz benzeyeniyle yetinmek durumunda kaldım. Dün akşamdanberi bir yandan film izleyip bir yandan lavanta kürekleyip kurdele bağladım. Kokudan alerjim azdı, başağrım tuttu. İnsan lavanta kokusundan da bıkar mıymış, bıkarmış. Tam anlamıyla film ve lavantada dozaşımına uğradım. Dünden bu yana "Aşk Tesadüfleri Sever", "İncir Reçeli", "Kaybedenler Kulübü", "Ziyaretçi" ve "Aşka Dair" filmlerini izleyerek 280 adet keseye lavanta doldurup kurdele bağlamışım. Elde var 70 kese, yarına bitmesini umuyor ve burnumda lavanta kokusuyla yatmaya gidiyorum. Cümleten iyi uykular...

24 yorum:

  1. ne kadar şirein gözüküyor kesecikler, insan yastığının altına koyup uyuyası geliyor. Filmler hakkında ki yorumlarınızı merak ediyorum...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ha gayret az kalmış:))ben de minik kalpler dikip lavanta kalpleri yaptım ama 6-7 tane.hapşırmaya başladım ki seni düşünemiyorum:))

    YanıtlaSil
  3. ayrıca çok güzel görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  4. bir süre her şeyi, her kesi lavanta lavanta koklarsın :)
    benim anlayamadığım 280+70 tane lavanta kesesi ne için?

    YanıtlaSil
  5. Nasıl da güzeller. Sıkıntılarına değmiş:-)

    YanıtlaSil
  6. Sana Allah kolaylık versin.Sanırım bir de sıcak eklenmiştir artık yan etkenlere.Burası bugün inanılmaz sıcak.Benim sürekli fırın karşısında olduğumu düşün ve keyifle bağla keselerini:))
    (Benim de kaldı 250)

    YanıtlaSil
  7. hiç bilmediğim , görmediğim güvelerden korkar oldum son günlerde :S
    ahh ahh bilmezmiyim , lavantanın insanın genzini yakan tozlarını , halbuki burcumun kokusu lavanta severimde , sürekli burun buruna olunca soluduğun havanın oksijen değilde bu koku olması böyle garip bişi işte :)

    YanıtlaSil
  8. Filim komasından kendimi sorumlu tutarak, (lavanta olayında hiç bir suçum yok ) durumun vahametini anlayabildim, kolay gelsin diyorum, ne diyeyim:))

    YanıtlaSil
  9. Elif,
    Korkma korkma, benimki hem evin uzun süre kapalı ve havasız kalmasından, hem Antalya'nın sıcak ikliminden, hem de dolapta dinlenen o saf yün kilimden kaynaklandı. Sürekli kullanılan hava alan evlerde böyle büyük boyutlu vukuat olmaz. Ben neredeyse bir yıldır ev dışındaydım, meydanı boş buldular:))
    Lavantaya gelince, beni en iyi sen anlarsın diyeyim:))

    YanıtlaSil
  10. Sevdacım,
    Filmler için çok teşekkür, onlar olmasaydı bu iş daha sıkıcı hale gelebilirdi. Aşka Dair'i hiç sevmedim, Aşk Tesadüfleri Sever'i de çok vasat ve basit buldum. Diğerleri iyiydi sağolasın. Lavanta işini bugün bitiricem inşallah. Dünkü duyurumu okuduğunu ve bana takılacağını düşünüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Petekcim,
    Ah ah kader ortağıyız. Sıcakta çok zor olsa da yapılacak birşey yok, üretmeye devam. Kolay gele bacım en azından yarılamışsın, ben de bugün finiş yapıcam artık:)

    YanıtlaSil
  12. Kunecim,
    Sağol, aslında ön yüzlerini koymadım sürprizi kaçmasın diye, daha da güzeller yani:) (Nasıl da övüngecim yani:))

    YanıtlaSil
  13. Nanem Şekerim,
    Gerçekten öyle, dün biri soğan kavuruyormuş kokusu geldi pencereden, lavanta bayatladı galiba sıcaktan diye düşündüm. O derece yani:)
    Efendim bunlar yazın gerçekleşecek hayırlı işimiz için, hani bir adet oğlumuz var ya:) Anladın sen onu...

    YanıtlaSil
  14. Nihancım,
    Bende öksürük, hapşırık, kaşıntı hepsi mevcut oldu ama yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Beğenine çok teşekkürler, kocaman sevgiler şahane robotların şahane çizeri...

    YanıtlaSil
  15. Zeynepcim,
    Çok teşekkürler. Filmler içinde en çok İncir Reçeli'ni ve Kaybedenler Kulübünü sevdim. Aşk Tesadüfleri Sever'i sıradan buldum. Aşka Dair çok sıkıcıydı. Misafir muhteşem olmasa da seyredilebilir düzeydeydi.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  16. çok ciciler,rengarenk! kolay gelsinnn :))

    YanıtlaSil
  17. Bence herbirinin üzerine tırtıklı makasla minik kalpler kesip verevine yapıştırmak güzel olur. Yani hepsini teker teker elden geçirmeli bence:)))))) Hastaneden toplarız artık ondan sonra seni:)) Ha gayret, az kalmış. Uzaktan davulun sesi pek hoş geliyor:))

    YanıtlaSil
  18. Fakat gerçekten çok güzel görünüyorlar Leylak'cım, ellerine sağlık.
    Filmlerin hangisini beğendin en çok bu arada?:))

    YanıtlaSil
  19. Sen hepimizi görevlendirecektin ve biz sana onları yollayacaktık :) Bu işe tek başına girip sonra da güvelerle savşman seni epey yormuş ama inan değmiş. Çok güzeller...

    YanıtlaSil
  20. Çok başarılı çalışmalarınız olmuş, hem keseler dolmuş hem filmler izlenmiş.Bravo doğrusu...
    Kaybedenler kulübü filmini aldım izleyeceğim.Nasıl buldunuz?

    YanıtlaSil
  21. "Dünden bu yana "Aşk Tesadüfleri Sever", "İncir Reçeli", "Kaybedenler Kulübü", "Ziyaretçi" ve "Aşka Dair" filmlerini izleyerek 280 adet keseye lavanta doldurup kurdele bağlamışım."

    ne denir ki, helal olsun :)

    YanıtlaSil
  22. Bende incir reçeli ve kaybedenler kulübünü zevkle izledi. Ama gözüm senin emeğini akıttığın lavanta torbacıklarinda. 17 sinde Ankara'dayım inşallah. Denk gelsede alsam o torbacıklardan...

    YanıtlaSil
  23. Çok süper olmuşlar çiftimiz pek şanslı böyle üretken ve zevkli bir Leylak Anne leri var:))

    YanıtlaSil
  24. ooooo hayırlı ,uğurlu , mutlu olsun :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil