.

.
.

27 Nisan 2011 Çarşamba

SABAHIN NEŞESİ

Bu sabah kapalı havaya, bütün gece süren alerjik kaşıntıma, temizlik yapma mecburiyetime ve terziden gelen daraltılmış eteklerimi hala bulamamış olmama rağmen keyifli kalktım yataktan. Aslında sabahın köründe çalan zille uyandım (tabii bu sabahın körü görece bir kavram, emekli bazında düşünmenizi öneriyorum). Kapıyı açtığımda babacan kılıklı bir adam bozuk olan telefonumuza bakmak için Telekom'dan geldiğini söylüyordu. Her bir teli bir yana gitmiş saçlarım ve henüz tam olarak açılmamış gözlerimle ne kadar komik göründüğümü düşünerek "Bizim telefon bozuk değil kiii" diye cevap verdim kapıyı kapatıp bir an önce uykuma geri dönmek arzusuyla. "Ama efendim bildirimde bulunmuşsunuz" deyince ihbarı oğlumun odasındaki telefonu için yapmış olabileceğini anladım ve hemen gidip onu uyandırdım. Meğer o da gündüz yaptığı bildirimi akşam sorun çözülünce arayıp geri almış ama kapıya gelen görevliye haber verilmemiş bu durum. Onları başbaşa bırakıp odama kaçtım, az sonra görevlinin "Olsun olsun, önemli değil, önemli değil, olur böyle yanlışlıklar, böyle yanlışlıklar olur" diyerek gittiğini duydum ve anladım ki sabah sabah gelen telefon tamircisi değil Fatmagül'ün abisi imiş:)


Telefoncuyu savdık savmasına da onunla birlikte uyku da gitti. Kalktım mecburen; çayımı alıp pencerenin önüne dikildim ve hemen yukarıdaki manzarayı gördüm; arka koltuğunu tepesinde taşıyan sarı Vosvos. Gün hoşlukla başladı, hoş gidiyor derken bir Vosvos daha geçmez mi? Hem de jantlarına kadar gıcır Parliament mavisine boyanmış pırıldak birşey. "Vay be" dedim, "bir batında iki Vosvos, akşama kadar üçüncüyü de görürsem piyango bileti alacağım". Henüz göremedim ama gün bitmedi, Allah'tan ümit kesilmez, caddeyi gözlemeye devam, Behzat Ç.'ninki gibi kırmızı bir tane umuyoruz:)


Gözümü Vosvos hizasından yukarılara çevirince de şu ilginç durumu saptadım. Kaç gündür attığım Ankara turlarından gördüğüm kadarıyla hemen hemen her semte bahar gelmiş, bir tek bizim caddenin göngörmüş akasya ağaçlarında tık yok, Allah için tek bir yaprak bile çıkarmadığı gibi daha dallarına su yürümemiş hiçbirinin. Ama kupkuru dallardan bir tanesi, sokak lambasının üstüne denk geleni, lambanın yaydığı ısıyla yeşillenip yapraklanıvermiş. Gel de keyiflenme şimdi bu görüntüye. Vosvosların ve kendine sera ortamı yaratmış dalın verdiği gazla temizliğe bir giriştim arkadaşlar, Antalya'daki kadınım  şen Müzeyyen bile benim kadar seri ve iştahlı iş yapamazdı. Elektrik süpürgesi, Vileda, toz bezi üçlüsüyle birlikte "Kandilli'de bir çilingir sofrası/Balık, roka, bir de yanında rakı/İnsan hali saza söze meraklı/Martı uyur şişe dibi görünür" şarkısı dilimde sildim, süpürdüm, toz aldım. Yetmedi çamaşır yıkayıp astım, yetmedi banyoyu temizledim, o da yetmedi yemek pişirdim. Allahım yaleppim kendimle gurur mu duysam ne? "Övdün de mi yarattın beni, hamaratım hamarat" diye düşünürken ilahi bir ses kulağıma fısıldar gibi oldu: "Ayda bir temizlik yaparsan hepsini böyle bir güne sığdırmak zorunda kalırsın, hamaratlık sana mı kaldı" gibisinden. Yanlış mı duydum ki:))))


Eveet, hamarat ya da değil, ben artık bunu hakettim: Türk kahvesi, "Mamma Mia" ve ve Leman Sam'ın sesinden "Kandilli" ...


Haydi kalın sağlıcakla...
Ek: Arkadaşlar Bingo! Az evvel perdeleri kapatmaya gittiğimde onca otomobilin içinde bir kırmızı Vosvos süzülerek geçiverdi. Milli Piyango biletimi yarın hemen alıyorum...

21 yorum:

  1. Sen Kandilli'ye gelsen de Suna Abla'da balık yesek!
    :))

    YanıtlaSil
  2. Ekmekçim,
    Ne güzel olur bilsen ne güzel:)))
    3D projemin sonuncu ayağını ikmal ettiğimde bir İstanbul kaçamağı yapmak arzusundayım, umarım gerçekleşir. O zaman korksun bizden Kandilli:))

    YanıtlaSil
  3. Hadi ya ne güzel kırmızı vosvos görmen. benimde vardrı böyle hani nası derler totemlerim :))

    YanıtlaSil
  4. Benim de elim hiç varmıyor süpürge vilada toz bezi üçlemesine Leylak Hocam bu aralar, kocadan utanıyorum vallahi, kadın emekli oldu, herbirşeyden kendini emekli etti diyecek diye ama sevmiyorum iş yapmayı ne yalan söyleyeyim vallahi..

    YanıtlaSil
  5. Temizlik bitince yaşanan huzur ve sonrası bir fincan kahve... Her şeye değer...

    YanıtlaSil
  6. Valla Mihribancım, çok güzel oluyor. Bir de tembel olmasam:)))

    YanıtlaSil
  7. Kadayıfcım,
    ondan daha görmeden birbirimize ısınmıştık biz, temizlik out, tembellik in. Bugünün işini yarına bırak biriksin, mümkünse hiç yapma:))))

    YanıtlaSil
  8. Şenizcim,
    Valla bugün bir tuhaf oldu, hadi geçsin dedim lak diye geçti kırmızı Vosvos, yarın alıyorum bileti:))

    YanıtlaSil
  9. Hehhehhe hatta hahhah ha:)))))
    Takip ediyorum sizi,ne zaman gidiverdiniz kitapçıya?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bal gibi de hamaratsın. ben de her cumartesi bu hafta temizlik yapmayacağım diyorum pazar yaparken buluyorum kendimi. Yalnız şöyle bir sorun var itilmiş var içimde seviyorum ben temizlik yapmayı.Terapi gibi. Dış kapıdan çıkıp içeri giren koku testi yapan biri var mı Ama yoruldum.

    Biletine çıkacak bişeyler kesin çıkacak (inşallah)

    YanıtlaSil
  11. Öyle güzel yazmışsın ki temizlik yapma isteği kabardı içimde :)))

    YanıtlaSil
  12. yazı güzel, Leman Sam güzel daha ne olsun :))
    bir de artık şu bahar gelse...

    YanıtlaSil
  13. "çok çalışan çabuk aşınır" sloganıyla temizlik memizlik hak getire :)
    napim tembelim işte

    YanıtlaSil
  14. Leylak Ablacığım yakın zamanda görüşelimde bana bir el ver. Belkim bende toparlarım şöyle ak pak ederim evi ama en çok camlara takmış durumdayım, havaya güvenemiyorum, ben silerim o yağarsa oturur ağlarım valla:))

    YanıtlaSil
  15. En güzeli de bu olmalı, temizlik bitince kahve ve kitap keyfi yapmak Leylak'cım:)

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar hoş ve samimi yazıyorsunuz. Emekli bir öğretmeni değil de, yaşıtım (~35) bir arkadaşımı okuyor gibi hissediyorum.
    Vosvosları oldum olası severim ben de. Küçükken eniştemin yemyeşil (tam Kermit rengi) bir Vosvosu vardı; bayılırdım. Bazen konvoy halinde görüyorum; içim gidiyor.
    Sokak lambasından kendine güneş yapan dalı fark etmeniz de şahane...

    YanıtlaSil
  17. hemen al tabi biletini :)))
    hamarat kadın iyi akşamlar diliyorum sana

    YanıtlaSil
  18. iyi ki geç okumuşum kırmızı vosvosu da okuyabilmiş oldum.. süpermiş..

    ama en çok kendi serasında süren yapraklara bayıldım =)
    bi de sana..

    atalet

    YanıtlaSil
  19. Fatmoşun abisi gelmiş demek kapıya, çok yaşa sen , ne güldüm ama:))

    ben de bir kahve yapacağım şimdi canım çekti. Yarın kraliyet düğününü izleyecek misin? Sonradan dedikodusunu yaparız bol bol:)))

    YanıtlaSil
  20. Haydi şansın açık olsun:)) O atik tetiklikte, verilen kiloların çok katkısı var muhakkak. ''Evi kirlenmeden temizlemeyeceksin ki temizlik yapıldığı belli olsun'' İşte benim şiârım:))

    YanıtlaSil