.

.
.

20 Nisan 2011 Çarşamba

ÇARŞAMBA'NIN GELİŞİ

Bugün yağmursuz ama soğuktu, bu bahar gelmeyecek galiba vaziyet öyle gösteriyor. Soğuk moğuk fakat beni günlerdir evde tutana aşkolsun. Dün hazırladığımdan bahsettiğim yukarıdaki fotoğraftaki kutlama kartı öğleden sonra sahibine teslim edildi. Lise kızlarıyla toplaştık, yedik, içtik, güldük, eğlendik. Buluşma sebebimiz arkadaşımızın evlilğini kutlamaktı, tabii biraz gecikmeli oldu biraraya gelmemiz ama geç olsun güç olmasın değil mi? Varsın dışarısı soğuk olsun, bizim kalbimiz sımsıcaktı. Son olarak içtiğimiz kahvelerin yanında fal kurabiyeleri geldi. İçinden çıkan kağıtta yazdığına göre "sert havamın altında yumuşak bir kalbim varmış". Bu nedenle "bunu çevreme göstermeli ve beni yanlış tanıyanlara karşı gerçek yüzümü açığa çıkarmalıymışm". Ba ba ba ba, neymişim ben yahu. Ha bir de sayısal oynamam için uğurlu sayılar vermişler. Yarın ilk iş denemeliyim:))

"Sufle" bitti; eğlenceli, su gibi okunan bir kitaptı. Ortak zevkleri yemek yapmak olan Filipin asıllı Amerikalı Lilia, Fransız Marc ve İstanbullu Ferda'nın aile bireyleri ve mutfakla olan maceraları eğlenceli bir dille anlatılmış. Özellikle Ferda'nın yaşadıkları pekçok kişiye çok tanıdık gelecek. Edebî anlamda bir beklentiniz yoksa, şöyle kolayca okunacak bir kitap arıyorsanız okuyun derim, ben keyif aldım, Lalemin bana armağanıydı, buradan kocaman sevgiler yolluyorum ona...

5 yorum:

  1. Fal kurabiyelerini çok severim. Bunların aslı pirinçten yapılırmış.
    Arkadaşınız dilerim çok mutlu olur.
    Kitabı sevmene sevindim. Ben henüz okumadım. Hem Atalet kızıyo, aynı kitapları okuyun diyo:))
    Öptüm çokk

    YanıtlaSil
  2. Insan o sayilari yazardi...:)

    Kartin sahibinide kiskanasim geldi ama kiskanmadim tabii:)
    Onlara ömür boyu mutluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. banu(çifte kavrulmuş hayat)21 Nisan 2011 08:14

    Dünde Bursa öyledi ama şükür güneş açtı bugün:)Havalar ne kadar etkili insan ruhu üzerinde...
    neyse;soğukta olsa tıpkı sizin ki gibi dost sohbetleriyle ısınan kışlarda güzel diyelim...
    sevgilerimle efenim:))

    YanıtlaSil
  4. bahar vazgeçti gelmekten kesin . galiba onun yerine direk yaz gelicek .
    kızkıza sohbetler hep keyifli ve tadına doyulmaz olmuştur. Yahu ne biçim falmış o öyle sayısal loto numarası veren kişiğini eleştiren pes yani pes :) sen kanma onlara leylakcım .
    tebrik kartıda pek bir şahaneymiş :)

    YanıtlaSil
  5. kart çok şekermiş, değişik nikah davetiyesi arayanlar kullanabilir gayet:)

    YanıtlaSil