.

.
.

17 Nisan 2011 Pazar

ÇARESİZLİK BÜYÜK OLUNCA


"Bizim Büyük Çaresizliğimiz" Barış Bıçakçı'yı tanıyıp sevdiğim "Herkes Herkesle Dostmuş Gibi" ve "Aramızdaki En Kısa Mesafe" den sonra okuduğum ve başucu kitabım mertebesine yükselttiğim bir kitaptı. Büyük bir keyifle okumuş, yazarın yazım tarzından çok etkilenmiştim. Sonraları "Baharda Yine Geliriz" ve "Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra"yı da okudum ama "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" birinciliği hiçbirine kaptırmadı. Filminin çeklidiğini duyunca çok sevinmiştim ve vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyordum. Nihayet bugün vuslata erdim. Erdim ermesine de filmden çıkarkenki düşüncem bazı kitaplar keşke hiç filme çekilmese şeklinde idi. Konuya sadık kalınmış ama kitaptaki o etkileyici, büyülü hava tamamen yokolmuş benim düşünceme göre. Oyunculuğunu çok beğendiğim İlker Aksum bile yetersiz kalmıştı sanki. Filmdeki tek favorim kısacık rolüne rağmen Taner Birsel oldu. Yine de Ankara'da çekilen bir film izlemiş olmak ve sevdiğim bir romandaki kahramanları hayata geçmiş görmek hoş oldu. Bir de salonda solumuzda oturan çift sürekli konuşup filmde geçen her mekanı zaten Ankara'da yaşadığı için bilen izleyicilere yüksek sesle tanıtmasa iyi olurdu. Filmin başında adeta bir ineğin saman yediği gibi gürültüyle patlamış mısır yiyen şahsa da filmi henüz 10. dakikada terkettiği için buradan teşekkürlerimi sunuyorum...

16 yorum:

  1. hahahaha misir yiyen sahsa cok guldum, ilahi LeylakDali :)))
    simdi bende merak ettim bu kitabi, alinacaklar listeme yazayim bari hemen.

    YanıtlaSil
  2. Beni de sanki evlerindeymiş gibi büyük bir rahatlıkla hışır hışır mısır yiyen seyirci sinir ediyorhele kokusu iğrenç .

    YanıtlaSil
  3. Barış Bıçakçı'nın kitabından uyarlama olduğunu bilmiyordum. O zaman önce kitabı okuyayım gitmeden. Bir de madem Yere Paralel'den daha iyi dedin.

    Bu arada Latife Tekin'in Rüyalar ve Uyanışlar denemeleri çok hoşuma gitti. Tam bana göreymiş:-)İyi ki teklif ettin.

    YanıtlaSil
  4. şu mısır olayını ben de hiç sevmem sinir bozucu bir ses o sesizlikte şapur şupur :) ne mutlu size ki tüm filmleri takip etme şansınız var büyük şehir farkı bu olsa gerek :) güzel haftalar sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. okumadığın bir yazar var mı merak ediyorum.bir gün kitapçının en ücra yerlerinde kalmış bir yazarın kitabını bulup göndereceğim sana.dün izmir kitap fuarından birhan keskin'in y'ol kitabını aldım.beni birhan keskin'le tanıştıran sen olduğun için aklıma sen düştün.nuri iyem sergisi varmış izmir'de onu gezdim.aklıma yine sen düştün.ne güzel şey insanın güzellikleri paylaşmak için aklına gelen güzel dostları olması. :))

    YanıtlaSil
  6. Sienamda gürültü edilmesine katlanamıyorum sesssiz sakin bir insanken öyle anlarda karşımdakini susturmayı kendime iş ediniyorum resmen. sessizliğe davet ederken kendim de gürlltülü oluyorum ama napayım. Başımı belaya sokmasam bari.. Kitabı merak ettim. Bu hafta bir kitapçıya gittiğimde edinmeye çalışacağım. Böyle güzel isimli kitaplardan uzak duruyorum nedense. Yanlış bir mekanizma oluşturmuşum kendime demek ki :(

    YanıtlaSil
  7. Yazarı hiç okumadım. Senin gönlünde böyle taht kurması merakımı kamçıladı. Alıp okumak gerek.

    YanıtlaSil
  8. geçen akşam sinemada mısır kokusundan fenalık geldi. Bir de karnım toktu:))
    Film için Gamse Hanımın kitabı bitirmesini bekliyos. Sanırsın ansiklopedi okuyo:)) Kitabın boyutunu biliyosun heheheh
    Öptüm seni çok çok

    YanıtlaSil
  9. Bana göre de edebiyatseverler tarafından çok beğenilen çok güzel bir eseri film yapmak büyük özen ve sorumluluk erektiriyor. Bazen bunlar da yetmiyor. Harp ve Sulh, Love Story hemen aklıma geliverenler. 10 yılı aşkın bir süredir itmediğim için olacak, sinema hallerini unutmuşum.Kitabı ben de listeme alayım. Okuyabileceğimi umarak :))
    Öptüm Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  10. Filmi izlemek istiyordum ama sizin yorumu okuduktan sonra kitabını okumak daha mı iyi acaba...diyorum...
    Sinemaya film izlemek dışında gelen herkesten rahatsızım !
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. ilahi çok hoşsun canım
    sinemada film izlemeyi bilmiyor çoğu kişi malesef

    filmdeki diğer erkek oyuncuyu sülümanda çok beğeniyorum
    resim yapan kimdi o adını şimdi hatırlayamadım
    filmde nasıl merak ettim
    genelde okuduğum kitapların filmlerinde hayal kırıklığına uğrarım ben de

    YanıtlaSil
  12. Ben de hemen hemen hiç bir kitap uyarlaması filmden, kitabı okurken aldığım tadı alamam. Bizim okurken gözümüzde canlandırdığımız karakterler, mekanlar, sesler, mimikler ile kitabı filme uyarlayanlarınki aynı olmuyor elbette ve sanırım bu yüzden tatmin etmiyor uyarlama filmler bizi :)

    Bir de sinemada harıl harıl sms gönderenler var ki, bir gün birinin telefonunu ağzına tıkacağım. Bir insan bu kadar da şiddete teşvik edilmez ki canım :)

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Bende beğendiğim kitapların flim yapılmasından yana olmayanlardanım.Genellikle benim hayallerimle ters oluyor.Flim izleme kültüründen yana bende çok dertliyim.İnsanlar bir şeyler yemeden izleyemezmi merak ederim?sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. hiç anlayamadığım bir husustur sinemada tıkınma zorunluluğu , hadi mısır biraz daha çabayla insancıl tüketilebilinirde , çikolata vs oldukça garip gelmiştir.
    bende artık okuduğum kitapların filmini izlememeye karar verdim. Çünkü bir çoğunda hayal kırıklığı yaşadım o kadar çok detay atlanıyorki ben kendi çektiğim filmleri daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  15. Ama olmuyor Leylak Dalım cideen 3-4 saat uyku ile gider oldum bak böyle önerdikçe liste yapıyorum İdefix te yine birikti.

    YanıtlaSil
  16. Sizi takip ederken hangi kitabı takip edeceğimi şaşırıyorum.O kadar keyifli ve güzel anlatıyorsunuz ki hemen okumak istiyorum.Keşke bir gazetede kitap tanıtımı yapabilseniz ,işte o zaman kitap okuma oranları artardı...sizden etkilenmeyecek kişi var mı acaba ?

    YanıtlaSil