.

.
.

28 Mart 2011 Pazartesi

BU SERGİ BAŞKA SERGİ...

Uzun süredir hayal ettiğim birşeyi bugün gerçekleştirdim. "Ölmeden Önce Yapılacak 100 Şey" listesinden bir maddeye daha çizik attık şükür. Gerek basından, gerek internetten Zerrin Tekindor'un resimlerini görüp hayranlıkla seyrediyordum ve orijinallerini görmek için de müthiş bir istek duyuyordum. Bu istek nihayet bugün yerine geldi. Zerrin Tekindor'un,  bir filme konu ve mekan olmuş ünlü "Siyah-Beyaz Cafe Bar"ın bünyesindeki Siyah-Beyaz Sanat Galerisi'nde sergilenen resimlerini gittim, gördüm ve büyülendim. O kocaman gözlü, uzun kirpikli, gizemli kadınları tuvalden kucağıma atlayacak kadar yakından görüp inceledim. Kullanılan malzeme, teknik, tarz herşey olağanüstüydü, fotoğraflarda gördüğünüz hiçbirşey değil. Mutlaka tabloların aslını görmelisiniz. Ankaralı blogger arkadaşlarım, bence ayağınıza gelmiş bu fırsatı kaçırmayın. Sergi 13 Nisan'a kadar açık, Kavaklıdere Sokak No:3 deki Siyah-Beyaz Sanat Galerisi'nde. Gidin, görün ve içiniz açılsın. Zerrin Tekindor'un "Vahşet Tanrısı"nda şahit olduğum muhteşem oyun gücünden sonra resimdeki yeteneğini benim gibi sizler de test edip onaylayın. Şimdi ben susayım, resimler konuşsun...










27 yorum:

  1. Aşk-ı memnu dizisnin fransız dadıdı değil mi bu ? bayılırım ben bu hatuna yaa.. o dizideki göz makyajıyla içimde bastırdığım eyeliner çekme isteğimi yeniden çıkartmıştım dışarı.. resimleride harikaymış.. ohh ne şanslısın yaa..

    YanıtlaSil
  2. ben de çok seviyorum zerrin tekindor ve resimlerini.ilk defa geçen yıl contemporary istanbul'da sanatçının resimlerinin bir çoğunu izleme fırsatı bulmuştum.hepsine hayran kalmıştım.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sevgili Leylak dalı,
    Çok güzel bir sergiymiş.Ressamın kendisinden de çok şey gördüm :)

    YanıtlaSil
  4. İşte yine ortak bir yönümüz Sevgili Leylak Dalım...Ben hem kendisine,hem resimlerine hayranım çok çok severim:)burada bir sergisinde kendisi ile tanışma şansına da erdim hatta birlikte fotoğrafım var.Kıskandınız mı :)))
    Ve Vahşet Tanrısı oyununu da sırf onu seyredebilmek için büyük çabalarla ,uzakta bir tiyatroda izlemiştim ama fazlasıyla değdi...
    Ne güzel iyi ki gezdiniz,iyi ki bana da hatırlattınız:)

    YanıtlaSil
  5. çoooook severim.:))ya ist. gidince ya da sergi buralara gelirse kadın portrelerinden birini edinmek istiyorum.bir tane de chagall:))

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nihan,
    Ben de öyle lakin önümüze konan fiyat listesini görünce dudağımız uçukladı. 5 milyardan 16 milyara uzanan fiyatlar konmuştu tablolara, hiç itirazım yok emek hakeder bunu ama para olmayınca da gözü kalıyor insanın:)
    Umarım bir tane edinmeyi başarırsın, ben almış kadar sevinirim inan ki. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Baykuş Gözüyle,
    Kıskanmadım inan, mutlu oldum:)
    Ortak paydamız giderek artıyor, daha neler çıkacak merak etmekteyim.
    Vahşet Tanrısı ayağıma geldi desem yalan olmaz. Geçen sene Antalya Tiyatro Festivalinde izlemiştim, hem de çok rahat koşullarda ve hayranlığım bir kat daha artmıştı.
    Sergiyi gezmek beni çoook mutlu etti, son yıllarda gördüğüm en ilginç tablolardı...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Selma,
    Blogcular olarak Zerrin Tekindor'un hayranıyız anlaşılan. Ama o tabloları görenin hayran olmaması mümkün değil. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Mavi Baloncum,
    Aynen öyle. Gerçekten bu sergiyi görebildiğim için kendimi şanslı hissettim, keşke senin burada olduğun zamana denk gelseydi...

    YanıtlaSil
  10. çok iyidir resimleri...özellikle bu kırmızı saçlı kadın çalışmalarını bana bir arkadaşım yollamıştı "sana ne kadar da benziyor bu ful diyerek.."ben o zaman ilgiyle incelemiştim resimleri,hayran kalmıştım.
    üreten, yaratan, değiştiren ve dönüştüren herkesi saygıyla ve hayranlıkla karşılıyorum.

    YanıtlaSil
  11. leylakcım dört gözle beklediğim sergiyi cumartesi yapılan planlar üzerine gerçekleştiricem:))heyecanlıyım bu kadının figürlerine hayranım ne iyi etmişsin ön izlenim bile iyi geldi..

    YanıtlaSil
  12. Söylediğin kadar varmış, umarım gidebilirim.Ben Zerrin Tekindor' un resim yaptığını bilmiyordum, senden birşey daha öğrendim:)))

    YanıtlaSil
  13. Oyunculuğu gibi renklere hayat verişi de öylesine güzelmiş,teşekkürler Leylak Dalım,sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  14. zerrintekindor.com dan resimlerini izlemiştim. Gerçekten harikalar. Bir kaç gün içinde Ankara'da olacağım. Fırsat bulursam gideceğim sergiye. Teşekkürler sanat olaylarını böyle takip ettiğin ve paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  15. ne kadar dört dörtlük bir sanatçıymış, bravo doğrusu.

    YanıtlaSil
  16. bayıldımmmmmm
    fırsat yaratıp gitmeliyim :)))))

    YanıtlaSil
  17. Maviannem,
    Asıllarını görünce daha çok bayılacaksın, kesinlikle git diyorum...

    YanıtlaSil
  18. La Luna,
    Doğru sözcüğü sen buldun: "büyülü". Evet bu tabloları niteleyen sözcük "büyülü"...

    YanıtlaSil
  19. Judy,
    Gerçekten. Oyun gücü muhteşem, resim yeteneği ondan da muhteşem. Kimbilir bilmediğimiz daha ne yetenekleri var...

    YanıtlaSil
  20. Hüznün Tadı,
    Resimleri orijinali çok çok daha güzel, fırsat bulursan mutlaka git derim. Bu arada fırsat bulursan görüşmek de isterim. Sana telefonumu maille yollayım, belki bir ara buluşabiliriz hazır ankara'dayken...

    YanıtlaSil
  21. Nehire,
    Gerçekten öyle, hayran kaldım demek yeterli olmaz...

    YanıtlaSil
  22. Sevdacım,
    Bir fırsat yarat git derim sana, daha da birşey demiyorum:))

    YanıtlaSil
  23. Meyra,
    Sağolasın, sayende haberdar oldum. Yoksa bu görsel şöleni kaçıracaktım. Senin de çok beğeneceğine eminim...

    YanıtlaSil
  24. Ful Yaprakları,
    Gerçekten Tanrı birine yetenek verdi mi katmerli veriyor galiba. Oyun gücünün yanında bir de resim kabiliyeti, insanın şapka çıkarası geliyor.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Zeynep,
    Ah kusura bakma dün atlamışım yorumuna çcevap yazmayı, çok utandım şimdi:(
    Evet tiyatroyu da katmış sanki resimlerine değil mi, büyük tablolarında Shekespeare figürüne çok yer vermiş.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  26. kıskandım kıskandım ne şanslısınız ankaralılar :) ben de görmek isterdim ah ah sevgiler ablacım :)

    YanıtlaSil