.

.
.

26 Mart 2011 Cumartesi

5. ANKARA KİTAP FUARI'NDAN NOTLAR

Aslında bugün hiç niyetim yoktu, açılış günü geçsin diyordum ama dışarıda parlayan güneş ve kitapların bulunduğu bir ortamın dayanılmaz cazibesi beni 5. Ankara Kitap Fuarı'na yöneltti. Geçen yıldan bildiğim için fazla bir beklentiyle gitmemiştim o nedenle herhangi bir hayal kırıklığı yaşamadım.
-Fuarın kapsamı çok geniş değil, öyle çok sayıda tanınmış yayınevleri falan beklemeyin.
-Genellikle standlarda çeşitli yayınevlerinden çıkmış kitaplar karma olarak satılıyor.
-Hepsine sormadım ama ufak çapta indirimler var, Sel Yayıncılıktan aldığım kitaplar % 30 indirimliydi örneğin.
-Geçen yıl katılan tüm yayın ve dağıtım firmaları bu yıl da katılmış, standları bile aynı yerde.
-Geçen yıl kitaplarını imzalamak için fuara gelen yazarlar bu yıl da fuardalar. 
-İlk gün olduğu için tenhaydı, rahat dolaşıldı. Hafta içi topluca getirilen ve kitaplardan başka herşeyle ilgilenen öğrencilerden dolayı çekilmez olur. 


-Sınav hazırlık, test ve çocuk kitapları çoğunlukta. Bugün çocuk kitapları yazarı Miyase Sertbarut kitaplarını imzalıyordu.
-Fuar alanının tamamına fena halde kebap, köfte ve soğan kokusu hakimdi, kitap ve mürekkep kokusunu bile bastırmıştı. Böyle olması çok doğaldı zira standlardaki görevlilerin çoğu kıtlıktan çıkmış gibi dürüm ya da kebap götürmekteydi.
-En ilginç olanı kitap standlarının arasına yerleşmiş kravatçıydı, renk renk, dizi dizi kravatlar asker gibi sıralanmıştı. Kitaplara saygı gereği olsa gerek:)
-Bunun yanısıra Kitap Fuarı'nda tur, yazlık ya da termal tesis tanıtımı yapan standlar neden mevcuttu anlayamadım. Madem kitapları aldınız rahat bir yerde okuyun demek istiyorlardı galiba. 

Bugünlük bu kadar, Pazar günü bir kez daha gideceğim, imza gününe katılan bir arkadaşımı görmek için. Farklı birşeyle karşılaşır mıyım bilmiyorum, sonuç olarak Ankara'da Kitap Fuarı ancak bu kadar oluyor...

4 yorum:

  1. Hissettiklerimin sizinle aynı paydada birleşmesi beni ziyadesiyle memnun etti. İçim sıkıldı resmen dolaşırken, soğanlı dürümlerin ötesinde itici başka bir hava vardı da ismini koyamadım dünden beri.Kaymak ve kadayıfa çokca kitap aldım kendim için iki kitapla döndüm.Eskiden imza günlerinin listesi falan olurdu girişte broşür verilirdi sordum, stand stand soracaksınız imza gününüz var mı diye dediler,:)) yorumsuz ayrıldım.

    YanıtlaSil
  2. Fuar zaten kapsamlı ve çok parlak bir Fuar değil Kadayıfcım, geçen yıl da aynıydı. Bir de sen fazla erken gittin galiba, o nedenle iyice garip geldi. Bana broşür verdiler mesela, imza günlerini ve programı gösteren. Çocuk kitapları kısmı zengindi gerçekten, en azından Kaymakla Kadayıfa yaramış:)

    YanıtlaSil
  3. Leylak ablacığım, pazar günü ne kalabalıktı,kalabalığın üztüne bir de o koku valla nerdeyse kaçar gibi çıktık.

    YanıtlaSil
  4. Kitap fuarları artık eski tadında değil sanki.. en azından İzmir'dekiler öyle geliyor bana. Aradığım kitabı da, yayınevini de bulamıyorum. Senin de dediğin gibi alakasız şeyler var hep.

    Dün akşam bir dvd izledik. Kitap fuarında aşkını bulan kadınla adam. Kim bilir belki bu işlere yarayabilir :)))

    Not: son yazına da yorum yazdım ama bir şeyler oldu ve ben sanırım yanlış yere tıkladım. Gitti mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil