.

.
.

10 Ağustos 2010 Salı

BİLGE, ANNESİ, GÜVERCİNLER, SICAK, PARK, FİLM, DAHA NELER NELER

Tanıştırayım; bu gördüğünüz güzel kız Bilge. Ben de kendisiyle bu sabah tanışma şerefine nail oldum ve pek memnun oldum. Gelmeden önce annesine yaşımı sormuş, 15 demiş annesi. Sonra bana da sordu, 15 olduğunu teyit ettim ben de, görüyorsunuz aramızda 10-11 yaş kadar bir fark var ama o kadar çatlak su kaçırmaz, arkadaş olmamamız için hiçbir sebep yok. Nitekim olduk da, önce Bilge ile sonra annesi ile.

Bugün blogcu kardeşlerimden biriyle daha arkadaşlığımızı sanaldan gerçeğe dönüştürdük. Yaşamının bir bölümünü Antalya'da geçirdiği için hemşehri kontenjanından da yakınlık duyduğum "Bilge ve annesi" blogunun sahibi Sevda ile Bilge'nin rahat hareket edebilmesi için Kurtuluş Parkı'nda buluştuk. Bir çay bahçesine yerleşip uzun uzun sohbet ettik; gündelik hayattan, sıcaklardan, blog dünyasından, çocuklardan, ailelerden, kitaplardan konuştuk. Bilge sıkıldı tabii ki bizim sohbetimizden. Onu oyalayacak yaratıcı fikirler geliştirdik; kağıttan kayıklar yapıp su birikintilerinde yüzdürmesini sağladık, kuru yaprak toplattırdık, dürbünle havuzun dibini incelettirdik, yiyemeyip çöpe atacağı kocaman bir dondurma verdik eline ama sonuçta çocuk hepsinden bıktı, e haklı da yani. Biz de kalktık ve onun hoşuna gidecek yere, çocuk bahçesine geçtik. Yol üzerinde gördüğümüz su birikintisinde cıpcıplayıp serinleyen güvercine de imrenmemezlik edemedik doğrusu. Oyun alanında Bilge bulduğu ufaklık oğlanla oynarken sohbete devam ettik. Sıcak kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayınca da tekrar görüşmek üzere vedalaştık. Buradan şekerleme Bilge'ye ve sevgili annesine o güzel hediyeleri (bilhassa Bilge'nin özel hediyesi Snoopy'ye) ve günümü şenlendirdikleri için yine buluşmak dileğiyle çok teşekkür ediyorum...


Eve dönünce kendime soğuk bir içecek hazırlayıp dün bir kısmını izlediğim Fatih Akın yapımı "Soul Kitchen" filmini izlemek üzere ekran karşısına konuşlandım. Yer yer saçmalıklar olsa da eğlenceli bir filmdi. Oyuncular hoştu, roller oturmuştu, müzikler güzeldi; özellikle de değişik yorumlarıyla yer verdikleri "La Paloma" şarkısı. Bana çok itici gelen Birol Üner bile sevimliydi bu filmde. Dışarının azman sıcağında keyifli dakikalar geçirtti Fatih Akın filmiyle bana, sağolsun.

Vaziyet budur. Bir günü daha maziye yollarken büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öper, hörmetler ederim değerli kârîlerim.

9 yorum:

  1. Bu tanışmalar çok hoş oluyor. Zaten ilgi alanları belli olunca konuşmalarda konu sıkıntısı olmuyor.

    Kuşlara ve sokaktaki tüm canlara Allah yardım etsin. Bir süre daha bu sıkıntılar yaşanacak. Sonra da dondurucu soğuklar gelecek ve üşüyecekler. Yaşam böyle bir döngü işte.

    Soul Kitchen'i müzikleri için izlemek isterim.

    Sevgiler selamlar Begonvilli Ev'den..

    YanıtlaSil
  2. Sanal gerçeğe tutkun insanlara yetmiyor dimi.Gerçekten sevdiğiniz ve arkadaş olmak istediğiniz kişileri sanalda bulunca gerçeğe dönüştürmek de zevkli olsa gerek.İnternet bir araç aslında.Güzel bir araç. oul Kitchen filmini Fatih Akın'ı daha önce seyrettiğim fillerinden özellikle Karşı Pencere filminin kurgusu ve müzikleri sebebiyle çok severim.O nedenle vizyona girer girmez gittim. Yine o güzel tadı aldım. Fatih Akın bir büyücü gibi.Filmlerinde inanılmaz efsunlar var.Seyirciyi derininden etkileyen.Ben hararetle öneriyorum.
    Sevgiler DS

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Leylakcığım, biz de Bilge' yle ağzımız kulaklarımızda döndük. Keyifli sohbetimiz benim için doyumsuzdu. Kocaya , kızkardeşime anlata anlata bitiremedim. Ne güzel bir gündü en kısa zamanda tekrarlamak dileğiyle. Bu arada Ankara' daki Antalya' daki blog sahipleri, sözüm size "bu kadını tanımalısınız" diyor, sevgilerle öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bütün sanal dostukların sahicileşmesi dileği ile hayırlı Ramazanlar efendim,kariniz Zehr@ :))
    Şapkalı a ve i nasıl yazılıyordu unuttum vallahi:))

    YanıtlaSil
  5. Bile ve Annesi'nin dediği gibi
    BU KADINI TANIMALSINIZ cümlesine ben de katılıyorum.
    Bu tanışmalar pek keyifli :)
    Orda olmamaktan ötürü bir kıskançlık fışkırtsam da size doğru,çok sevindim adınıza...

    YanıtlaSil
  6. Fatih Akın'ın müzik sevgisi filmlerine de yansıyor, müzikleri konuyla uyumlu, keyifli oluyor.

    Sıcak havada daha iyi program can sağlığı...
    :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum aynı zamansa Bilge'ciğime de cevaptır; Bu güzel leylak Kadını tanımış olduğum için gerçekten çok şanslıyım.
    Hatta Ankara'dakileri de kıskanıyorum laf aramızda:)))
    Ne zaman dönceksin Nurşen'cim?

    YanıtlaSil
  8. Ben de oldukça gecikmeli olarak geçen Cumartesi izledim Soul Kitchen'ı :)))) Çok hoşuma gitti film. Müzikler zaten nefis. Bu filmi yakın çevremde bir tek ben izlemdim sanıyordum ki, sanal da olsa yakınımda birisinin daha izlememiş olması hoş bir tesadüf olmuş :))))

    Sevgiler,

    YanıtlaSil