.

.
.

26 Ocak 2010 Salı

SUDAKİ YANSIMALAR

Bugün sevgili blog arkadaşım Nalan ile daha önce de çok güzel bir sergisini gördüğümüz Hülya İlter'in "Sudaki Yansımalar" adıyla açtığı ebru sergisine gittik. Hülya Hanım gerçekten çok usta bir ebru sanatçısı, her eseri ayrı bir güzel, insan hangisini beğeneceğini şaşırıyor. Ben tabii salona girer girmez yukardaki gördüğünüz ebruya "Hii leylak" diye atladım. Kursiyer hanımlardan biri beni "O leylak değil sümbül" diyerek düzeltti, gerçekten dikkatli bakınca sümbül olduğunu anladım ama iflah olmaz leylak aşkım bu tür göz yanılmalarına uğratıyor beni sık sık. Ben yine de bu ebrunun fotoğrafını leylak olduğunu düşünerek çektim.

Menekşeli ebru. Bakarken kokusu burnuma geldi sanki.

Hülya İlter bu sergide bazı ebrularını hat sanatı ile birleştirmiş. Benim sergideki favorim yukarıdaki oldu, hem karanfillerin formunun güzelliği çarptı beni hem de hattaki Hadis-i Şerif : "Veren el alan elden üstündür." Babamı anımsadım, çocuk yaşımdan beri bana verdiği öğütler içerisinde en çok tekrarladıklarından biriydi çünkü.


Yine hatla birleşmiş bir ebru. "Maşaallah" yazıyor .

Papatyalı ebru serginin afişine de zemin teşkil etmiş.

Ebruların hepsinin fotoğrafını koymak isterdim ama malum yer meselesi. Ankaralı blogger arkadaşlar, hava soğuk demeyin gidip bu güzel sergiyi görün. Yeri çok merkezî, Mithatpaşa Caddesi'nde Mustafa Necati Kültür Evi'nde. Hem sergiyi hem de Cumhuriyet'in ilk yıllarından kalma ender yapılardan Mustafa Necati Evi'ni görün. Bu güzelim bina uzun yıllar kebapçı olarak hizmet verdikten sonra nihayet restorasyonu yapılıp Kültür Evi olarak halkın hizmetine sunuldu. Darısı İzmir Caddesi'nin girişindeki kebapçı kimliğinden yeni kurtulan kuleli köşke.

"SUDAKİ YANSIMALAR"
Hülya İLTER Ebru Sergisi
26 -31 Ocak arası
Mustafa Necati Kültür Evi
Mithatpaşa Cad. Kızılay/ANKARA

Not: Meraklısı için Hülya İlter'in web sitesinin adresi: www.ebruevi.net

9 yorum:

  1. Çok güzel, yine çok güzel bir gezinti yaptırdın Leylak'cım.
    Gençliğimde bir ara çok merak sarmıştım. Süper baba dizisi vardı zevkle seyrederdik, orada yapılışını aşama aşama görmüş ve özenmiştim. Ama uğraşılarım sonuç vermedi yani beceremedim. Çok zor bir sanat sanırım bunun için yetenek gerek hemde oldukça.
    Paylaşımın için teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. gercekten cok guzel bir paylasim olmus tesekkurler.. bende daha yeni hat kursuna basladim hedef belli ebru uzerine calismak, umarim basarabilirim :))

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birbirinden hoş. Hat' la ebrunun bir arada bu kadar güzel görünmesi tesadüf değil. Her ikisi de sevgi, sabır ve dinginlik gerektiriyor. Öfkeli, içinde fırtınalar kopan insanlar her sanatla ilgilenebilir ama bu iki sanatla asla.
    O yüzden birbirlerini tamamlamışlar.
    Sağol Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  4. ben bir tek papatyayi biliyorum :D

    YanıtlaSil
  5. Bir arkadaşım, yaptığı ebrulardan, (onlar daha küçüklerdi sanırım) kitap ayraçları yapmış, hkitap kulübünde hepimize yeni yıl armağanı olarak vermişti.
    :))

    YanıtlaSil
  6. İnşallah bende bunlar kadar iyilerini yapabilirim ...tebrik ederim yapanı..

    YanıtlaSil
  7. Geçmişte ebru çalışmış biri olarak bayıldım ,çok temiz ve güzel çalışmalar.Sergiden haberim yoktu.Mutlaka gideceğim.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. ebru çok severim.yapılacaklar listemin içinde ebru öğrenmek de var.çok güzel bir sergi.beni de götürdüğünüz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. O kuleli binayı Burger King yapacaklar diye biliyorum :(( Bir ara böyle bir afiş asmışlardı...

    YanıtlaSil