.

.
.

9 Ocak 2010 Cumartesi

100 YÜZ

Bugün bir sergiye gittim, bir fotoğraf sergisine. Uzun zamandır bu kadar güzel ve anlamlı portre fotoğrafını birarada görmemiştim. Herbir portrenin karşısında ayrı bir hayranlık nidası çıktı ağzımızdan. Serginin adı "100 Fotoğrafla Türkiye'nin Yüz Haritası" idi. 100 fotoğraf sanatçısı Türkiye'nin değişik yörelerinden seçtikleri 100 kişinin portrelerini çekmiş ve bir Türkiye mozaiği oluşturmuşlar. Esasında her fotoğrafın ayrı bir öyküsü var ama bunlar sergiye yetiştirilememiş. Belki de daha iyi olmuş, her fotoğrafa bir öyküyü bizzat uydurmak belki hayal gücümüze katkıda bulunabilir.

Sizleri fotoğraflarla başbaşa bırakmadan (aslında hepsini çekip koyabilmek isterdim ama mümkün değildi tabii ki) serginin yerini ve tarihlerini belirteyim ve isimlerini burada zikretmeme imkan olmayan sanatçıları bir kez daha kutlayayım. Ankara'da yaşayan bloggerlere öneriyorum, kaçırmasınlar...

"100 FOTOĞRAFLA TÜRKİYE'NİN YÜZ HARİTASI"
Vakıf Eserleri Müzesi/Ulus-ANKARA
9 Ocak 2010-26 Ocak 2010 tarihleri arasında









9 yorum:

  1. Bu resimlerin hepsini görmek vardı.Karşında şapka çıkarıyorum Leylak' cım. Çağdaş, aydın bir Türk kadınının nefis bir örneğisin. Allah seni nazarlardan saklasın. Umarım gençler örnek alır.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle teşekkür ediyorum Asucum, beni utandırıyorsun:) Gerçekten görülesi bir sergiydi. uzun zamandır bu kadar güzel fotoğraflar-bilhassa portre-görmemiştim. İstanbul'a da gelecekmiş, uygun bir mekanda açılırsa kaçırma derim.
    Sevgiler yolluyorum canım...

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten kaçırılmaması gereken bir sergi, inşallah!!!
    Ve bunların hepsi çok güzel, herbirine ayrı öykü yazılabilinir. Paylaşımın için çok çok teşekkürler Leylak'cım
    SEvgiler...

    YanıtlaSil
  4. Nurcuğum,
    Sergi muhteşemdi, keşke tamamını yükleyebilseydim. Face'ye de yükledim, orada biraz daha fazla fotoğraf var, görebilirsin.
    iyi geceler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ama öğretmenim çooookkk kıskandım şimdi sizi..Biliyorsunuz benim fotoğraf aşkımı...Sizin de elinize sağlık...Birinci fotoya bayıldımmm..Kocaman sevgilerimi yolluyorum size Zehr@

    YanıtlaSil
  6. Öğretmenim, canım benim, kıskanma:)) Sergi İstanbul'a da gelecekmiş, o zaman gidip görürsün. Gerçekten kaçırma derim, her biri ayrı bir sanat eseriydi çünkü.
    Sevgiler, daha sık görmek istiyoruz efendim blog aleminde sizi:))

    YanıtlaSil
  7. Harikasın diyorum... başka da bir şey demiyorum...

    YanıtlaSil
  8. Nefis Hanımcım, ben de sağol diyor, sen de harikasın diye ekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  9. Nuri İyem kadınları vardır hani koca koca gözlü, insana gerçek gibi gelmez, şaşkın şaşkın baktırır. Bu resimlerede baktım öyle onlarda taa gözümün içine baktılar öylece...

    Öptüm çok çok

    YanıtlaSil