.

.
.

1 Ocak 2010 Cuma

BİR YILBAŞI GECESİ DAHA GEÇTİ GİTTİ

Günlerdir çığrınıp çırpındığımız, ısrarla davet ettiğimiz yuvarlak hatlı 2010 sonunda dün geceyarısı saatler 24.00'ı gösterirken poposunu sallayarak geldi yerleşti dünya denilen oyun sahnesine (bu deyimi Kenan Işık'tan yürüttüm, çaktırmayın). Biraz gecikseydi zaten benim uykulu göz kapaklarım dayanamayacaktı bu gecikmeye. İnat bu ya her gece cin gibi uyanık olan bünye dün kıvrılıp yatacak bir yer aradı durdu. Nitekim yeni yıl kardeşimiz geldikten kısa bir süre sonra da uzandığı kanepede uykuya yenik düşüverdi.

Dün gece aile olarak bir gripal trip durumu mevcuttu hepimizde, herkesin gözü yatağa bakıyordu. İçlerinde en iyi durumda olan bendim yeni atlatmış kişi olarak ama ben de gün boyu hevesle yaptığım yemek hazırlıklarından yorgun düşmüş durumdaydım. Bir kez daha kanıtlandı ki arkadaşsız geçen özel günlerin tadı olmuyor. Çekirdek aile olarak konuşlandık sofraya, masa şıktı, yiyecekler de güzel övünmek gibi olmasın, pek bir çalıştım mutfakta ama nedense yeme konusunda bir tutukluk hali hasıl oldu hepimizde. Kadehlerimize koyduğumuz rakılar bile murdar oldu, içemedik. Yemeklere ayıp olmasın kaygısıyla birşeyler atıştırdık ve erken terkettik süslü soframızı.

Gece boyu uğraşıp yaptığım, sabah da eksiklerini tamamladığım üzerini mavi gözlü, sapık görünüşlü bir Noel Baba'nın süslediği geleneksel yılbaşı pastamız bile çok fazla rağbet görmedi, ince birer dilimle kifayet ettik çayın yanında, üstelik inadına lezzetliydi.

Noel Baba hanemize olan ziyaretlerini daha önceki günlerde ziyadesiyle gerçekleştirdiği için yılbaşı gecesi yalnızca oğlumun hediyesiyle yetindim, ondan gelen paketi açmanın ayrı bir zevki oluyor. Ha, unuttum bir hediyem daha vardı, çok şeker bir kızdan şeker gibi paketlenmiş çok sevdiğim Audrey Hepburn'un "Tiffany'de Kahvaltı" filminin DVD'si.

Bütün görsel unsurları emre amade tuttuğum halde durgun bir yılbaşı gecesi geçirdik. TV'de de pek dişe dokunur bir program yoktu. Ben yine çiftliğimde kırmızı biber hasadı yaptım, komşularımdan hediye gelen maytapları patlatıp çiftliğimi de yeniyıl havasından mahrum etmedim. Pet Society'deki hayvanımsım Cico'ya yılbaşı gecesi için aldığım dore tuvaletini giydirip geceyarısı bir kadeh şampanya ile kutlamalara iştirakini sağladım. Sonrası malum, Cico içti, ben sızdım.

Asıl kutlamalar bitişik apartmandaki komşudaymış. Dün gece balkonundaki disco topunu ışıklandırıp mahalleyi renk yağmuruna tuttuğunu görmüştüm, bu sabah da balkon camından bakan Noel Baba'yı farkettim. Sağolsun, sayesinde evlerimiz, gözlerimiz şenlendi.

Bir yılbaşı daha hayatımızdan kayıp geçti. Kendi belirlediğimiz günlere kendimizce özel anlamlar yükleyip hayatımızı renklendirmeye çalışıyoruz, elimizden gelen bu. Dilerim bu adı güzel, balıketli yıl bize de güzel şeyler sunmayı planlamıştır. Hepinize tekrar sağlıklı, huzurlu bir sene diliyorum...

14 yorum:

  1. Sevgili arkadaşım.
    Hadi yapalım mı meşhur geyiği. "Nerelerdesin, geçen seneden beri görüşmüyoruz" ya da "bir yıldır nerdesin özledm" :))
    Özel gümler yaşamın tadları tuzları. Tabii ki onları özel kılmak lazım. O pasta şimdi burada olacaktı. :(( Neyse kilo alırdım çünkü hepsini yerdim. Yeni başlayan yılda sana ve ailene sağlık, mutluluk diliyorum bir kez daha canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Asucum,
    Gerçekten ya geçen yıldan beri görüşemedik:) Ne yapalım kısmet bu yıla inşallah:))
    Valla Asu pasta öyle böyle güzel olmamıştı, kendimim diye söylemiyorum, halen mevcut valla duruyor dolapta. Yollayım mı?
    Aynı dilekler bir kez daha benden sana gelsin...

    YanıtlaSil
  3. Hayat süprizlerle dolu.....

    YanıtlaSil
  4. Nuriş'cim,
    O güzelim pastanın üstüne gerçekten yakışmamış o çember sakal, aynen dediğin bakışlı Noel Baba.Sanki pasta yiyen hatunların leblerine bakıyor. Ama pastanın tarifini isterim de isterim.{:-))))
    Balık etli, yuvarlak hatlı yeni yılın sana ve ailene güzellikler getirmesini dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Evet Nefise uykulu bir sürprizdi:))

    Rayoşcum,
    Noel baba konusundaki düşüncelerimi paylaştığına sevindim. Hatta ben leblere değil direktman sineye baktığını düşünmekteyim:) Pastam çok kolay ve bir o kadar da enfestir, maille yazayım sana tarifi bu benim geleneksel yılbaşı pastam.
    Balıketli bir yılın benim gibi balıketlilere (köpekbalığı da balık biliyorsun:) biraz torpil geçeceği düşüncesindeyim canım:))

    YanıtlaSil
  6. :)))))))))))))))))))))
    :))))))))))))))))
    aman ne güldüm leylakcığım..
    ÖMRE ÖMÜRSÜN haakikaten :))))
    nel babada bu hitabı aldı ya :)))))vahki eyvah :))) ........
    çok geçmiş olsun. biraz salladı gerçekten hepimizi.. insanı yorup keyifsizleştiriyor.
    ama illaki geçecek......
    sevgili komşuna bayıldım :))) coşkusuna da ! :)
    bu yeni yılın ilk gününden sana seslenmek bizler için ayrıcalık..
    çok sevgiler... güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Evet Nurşen'cim maalesef bizler için koca bir yıl bir gecede tüketiliyor sanki, hatta bir yılbaşı tatili dönüşü işe gittiğimizde patronlarımızdan biri "geçmiş yeni yılınzı kutlu olsun" demiştide günlerce gülmüştük. Neyse çift sayılı bir yıl, sanki bana daha iyi umutlar veriyor senin balık etli yılın.
    Yeni yılda da birlikte olmak dileği ile sevgiler.
    Geçmiş olsun, havalar bu ara yine çok tehlikeli.

    YanıtlaSil
  8. Nunucum, sağol canım,
    Bu kış ankara bana pek yaramadı. Aaah, benim güneşli antalyam nerdesin? Evlat hatırı işte, terkeyledik evi barkı geldik buralara öksürüp tıksırıyoruz. Ben biraz toparladım da hane halkı sıraya girdi şimdi de.
    Nunucum valla Noel babadan korktum, Nuri al.ço gibi bakıyor:))
    Benden de sana çook sevgiler canım, masan yine harikaydı herzamanki gibi...

    Nurcuğum,

    Evet canım, bu yıl iyi geçecek gibi bir his var içimde, umarım doğru çıkar. Hep birlikte olmak dileğiyle hem yeni yılını hem de doğum gününü kutluyorum...

    YanıtlaSil
  9. Yok ben onu demedim... bekle bakalım...

    YanıtlaSil
  10. Ayy pasta harikaymış
    Tarfini alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  11. Leylak Dalıcım, Noel Baba nasıl bakarsa baksın, ben o pastayı götürüdüm alimallah. Bizde ailecek evdeydik , zaten saat 10 da pijiler giyilmişti:))


    Çook öptüm seni yeniden yeneiden nice yıllara

    YanıtlaSil
  12. Leylak Hanımcığım,inşallah dediğiniz gibi balıketli yıl bizlere de balıketi tadında ve bereketinde bir yıl getirir.

    YanıtlaSil
  13. Leylak Dalı,
    Mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim.Pasta harika görünüyor.Keşke sofranın da bir fotosunu çekip koysaydın da gözümüz gönlümüz açılsaydı.
    Savgiler

    YanıtlaSil
  14. sevgili Leylak Dalı, yeni yılın güzelliklerle, sevgiyle, şansla dolu olsun.

    YanıtlaSil