.

.
.

16 Ocak 2010 Cumartesi

ALIŞVERİŞTE

Bugün yine alışveriş ve AVM günüydü. Metroya kadar yürüdüm, doğal olarak Yüksel Caddesi'nden. Bilenler bilir o civarda dersane çoktur, bir de ilköğretim okulu vardır, Mimar Kemalettin'in eseri çok güzel bir binası olan. Haftasonu olmasına rağmen ziller çalıp duruyordu ben geçerken, hem de emekliye ayrıldığım okulun zilinin melodisiyle aynı. Bir an kendimi öğretmenler odasında sandım, bunaldım. Çayımı yarım bırakıp çantamı, kitaplarımı toplayarak sınıfa koşturmam, en ilgilisi duvar modunda olan öğrencilere Ekonomi anlatmaya çalışmam gerekiyormuş gibi geldi. Ne yalan söyleyeyim hafakanlar bastı, tam zamanında emekli olmuşum galiba, daha fazlası bünyeye zararmış.


Ankamall tipik bir haftasonu görünümü sergilemekteydi, çılgınca kalabalık. Bugünün atraksiyonu Rezan Kiraz ile yıldız falı idi. 200 liralık alışveriş yapanlar fişlerini görevliye onaylatarak randevu alıyorlar ve kendilerine söylenen saatte yıldız fallarına baktırıyorlardı. Özel bir stand yapılmış, yakılan ağır tütsünün kokusu başağrımı ve öksürüğümü tetiklediği için fazla yanaşamadığım bölüme üzerinde burçlara ait özelliklerin yer aldığı kocaman panolar yerleştirilmişti. Rezan hanım incecik vücudu ve gür, kabarık, beyaz saçları ile sırası gelenin yıldız haritasını çıkarıyordu sanırım, çok oyalanmadık orada, mağazalara yöneldik.

Alışveriş ettiğimiz mağazada ödeme yapmadan önce mağaza kartını yeniletmek için sıraya girdim. Önümde yeni kart almak için bekleyen hayli yaşlı fakat çok süslü ve şık bir hanım vardı. 70 lerinin üstünde gösteren bu hanım ciddi ölçüde yoğun bir makyaj yapmış ve oldukça da frapan giyinmişti. Sıra kendisine geldiğinde görevlinin sorduğu sorulara cevap vermeye başladı. Adı ve adresinde sorun çıkmadı, telefon numarasında da, şakır şakır söyledi. Sıra gün, ay ve yıl olarak yaşına gelince önce durakladı sonra "aman ne bileyim ben şimdi onu ezbere" dedi ve çantasını kurcalamaya başladı, uzun süre devam etti bu kurcalama eylemi, yaş sorusu ısrarla tekrarlanınca çantadan nüfus kağıdını çıkarıp görevlinin önüne sürdü ve şöyle dedi: "zaten beni ölen ablamın yerine yazdırmışlar, elalemin yaşını mı ezberleyeceğim, bak işte orada yazıyordur." Kasiyer çok iyi eğitimliymiş, hiç gülmedi. Bense boğazıma kadar gelen kahkahalarımı zaptedebilmek için epey çaba harcadım. Şimdiki gençler cahil yahu, bilmiyorlar ki kadınlara yaşı, erkeklere maaşı sorulmaz:))

Alışverişi bitirdik ve binip metroya ayrıldık. Dönüş yolunda Yüksel Caddesi'nde gençler yere çökmüş müzik yapıyorlardı, hem de santur, darbuka ve tef eşliğinde neşeli bir müzikti. Bu caddeyi seviyorum ben herşeyiyle, umarım hep böyle kalır.

Ek: Az evvel "Bir Şarkısın Sen" programında Rojda adındaki küçük kızın Onur Akın ile birlikte söylediği "Seviyorum Seni" adlı şarkıyı-ki benim de en sevdiğim şarkılardan biridir-dinledim, müthişti. Bu çocukların her biri ayrı bir yetenek.

Bir ek daha: Şimdi de Melisa'yı dinledim "Söyleyemem Derdimi" şarkısında ve alnından öpmek geldi içimden, bu kadar mı güzel söylenir. Üstelik CD'de Gökhan Tepe'nin üstüne basa basa "Ah yar" diye okuduğu kelimeyi "ağyar" diye doğru söylenişiyle telaffuz ederek. Helal olsun kızım sana.

8 yorum:

  1. Önce fotoğrafı büyütüp burcumu bir güzel okudum. Tabii bildiğim şeyler. Yalnız sevdiğim koku ve çiçek Leylak' mış. Haberin ola...
    Canım yaa. Biz de iyice yaşlanınca böyla mi oluruz acaba.
    Bir yandan da Söyleyemem derdimi' yi dinliyorum da, kızın sağlam sesinin yanında delikanlı ne kadar güvensiz hatta detone. Çocuk tedirgin söylüyor emin ol.Adam ses kaçırınca o da kayacak şimdi. Ve evet Rojda' yı izlerken gözlerim doldu. Ürperdim, üşüdüm ve üzerime hırka aldım emin ol.

    YanıtlaSil
  2. Dostlar alış-verişte görsün Leylak'ı,
    Sayende yine hep birlikte gezdik dolaştık. Ben olsam Rezan Kiraz'ın 2010 burç yorumunu dinlemek için her türlü kokuya tütüye katlanırdım inanmasam da.
    70 lik teyzenin fotokopileri TV programlarına da serpiştirilmiş sanki. Şimdilik komik geliyor.
    {:-(((

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Asucum varmış bu kadar iyi anlaşmamızın bir nedeni bak, demek yengeç burcusun, oğlum da yengeçtir.
    Söyleyemem Derdimi"yi ben de dinledim ve aynen senin gibi düşünüyorum. Zaten CD sini almıştım Şükrü Tunar-Serkan Çağrı hatırlarsan ve Gökhan Tepe'ye sinir olmuştum "ah yar" dediği için, küçücük kızdan öğrensin doğrusunu işte, yazıya da ekledim.
    iyi geceler canım...

    YanıtlaSil
  4. Rayoş ablacım,
    Hayatta fal baktırmam, çok tırsarım, yıldız falı bile olsa ayrıca o tütsü kokusuna dayanmam mümkün değildi. Hem ben çok zeki ve yetenekli bir Kovayım, onaylatmaya gerek yok ki:))
    Ay valla teyze deme kızar sana, kadını ablasının yerine yazdırmışlar ne teyzesi:))
    Ben de öpüyorum, sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  5. :)Emekli öğretmen hallerini ne de güzel anlatmışsınız. Ne zaman çalan bir okul zili duysam aynı duygularla içimde bir kıpırdanma olur.

    Fal konusunda da aynı düşünüyoruz, oldum olası burçlarla, fallarla aram iyi değildir ve tesadüfe bakın ben de Kovayım.

    Yaşlıca hanımın yaşı ile ilgili takıntısı tam parodilik olmuş. Beni de gülümsetti:)

    Neşeli müzikler yapan sokak çalgıcıları tam benlik. Antalya'da da sık rastlıyoruz ve hoş oluyor doğrusu.

    Anlattığınız tüm güzellikler yaşamın renkleri bana göre. Keyifle okudum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Yazdıklarınızı nasılda keyifle okuyorum bilemezsiniz.
    Mimar Kemal lisesi demişsiniz ya içim titredi. Eşimle tanıştığımda orada okuyordu,okul çıkışlarında buluşurduk o zamanlar binbir heyecanla.
    Yüzümde bir tebessüm bıraktınız,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. Begonvilli Ev,
    Öğretmen olduğunuzu bilmiyordum. Demek meslektaşmışız, çok sevindim.
    ayrıca burçdaşmışız da ne güzel...
    Sevgiler yolluyorum, Antalya'yı çok özledim laf aramızda:(

    Sevgili Şuşu,
    Teşekkür ediyorum. Size güzel şeyler hatırlattığıma sevindim. Yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. benim bir kuzenim var Leylak Dalıcım , dağlara taşlara fal hastası. Bilmiyorum dediğim halde bana bile baktırır yalvara yakara:))) Geçen gün az kala tepeleyecektim onu :))))

    İkizler burcuyum , burcumun özelliklerini taşırım ne de olsa tüm dahiler burçdaşım heheheheh. Öpüyom seni kıss, bu gün sana yazdığım yüzbininci yorumdan sonra, ayol sana nası yetişcemm :)))))))))

    YanıtlaSil