.

.
.

3 Ocak 2010 Pazar

2010'DAN BEKLENEN SEÇME SAÇMALAR


Bugün sıkıcı Pazarlardan biri. Her satırından etkilendiğim "Katalin Sokağı" bitti, herkese şiddetle tavsiye olunur. Günün en önemli eylemi buydu. Geri kalan zamanı tefekkürle (!) değerlendirdim. Her yıl yeni gelen seneden makul ölçüler içerisinde birşeyler dileriz ama o bildiğini okur. "Belki de" diye düşündüm tefekkürüm esnasında "yılın bizden beklentisi bu mantıklı dilekler değildir, gerçekleşmesi zor, orijinal dilekler bekliyordur ve en orijinal fikri üretenler arasında kura çekip istediğini yapacaktır." Ben de bir liste yaptım, bakalım 2010 kardeşimiz kayda değer bulacak mı?

1- Öksürerek girdiğim yeni yılda öksürüğümün kesilmesini eğer kesilmeyecekse "öhö öhö" yerine "O sole mio" diye öksürmeyi arzu ediyorum.

2- İsmimden bıktım, bunca senedir aynı adla çağırılmak sıkıcı birşey. Adımı değiştirmek, "Eyrek", "Seyrek" ya da "Bamsı Beyrek" yapmak istiyorum ve mümkünse bu sırada Dedem Korkut'un gelip boy boylayıp soy soylayarak bu ismi onaylamasını rica ediyorum.

3- Hazır ismimi değiştirmişken yaklaşan doğum günümde sayacın geriye alınmasını ve bir 10 yıl iskonto yapılmasını istiyorum.

4- İkinci bir üniversite bitirmek, bunun sanat dallarında birinde olmasını ve sınava girmeden bizzat rektörün özel davetiyle yapılmasını istiyorum. Lütfedip daveti kabul edersem de anfide ders dinlemek istemiyorum, dekanın özel odasına yerleştirilmiş TV koltuklarından birinde kahve içip sandviç yerken sinevizyon aracılığıyla derse katılmak istiyorum. Ha, bu arada dekanın odada olmaması da istirhamımdır.

5- İstediğim her kitabı almak, okuduktan sonra kitaplığıma yerleştirirken kitaplığın kitabın boyu kadar genişlemesini arzu ediyorum. Tabi ev boyutlarının da bu ölçüye ayak uydurması gerektiğini söyleme lüzumunu hissetmiyorum.

6- Üç gün içinde 45 kiloya inmek sonra da takibeden 3 ay içinde eski kiloma dönebilmek için canım ne istiyorsa yemek istiyorum. Bu rutinin 3 er aylık periyotlarla tekrarlanmasını diliyorum.

7- Uyku esnasında bağlanabileceğim, yağları yakan kullanımı pratik bir makine rica ediyorum. Hafif ve paslanmaz olması tercih sebebidir.

8- İstediğim rüyayı görmemi sağlayacak bir düzeneğin yatağımın başına monte edilmesini, kumanda aletinin de horultu ile denetlenmesini istiyorum.

9- Mümkünse kış mevsiminin bir hafta sürmesini ve bunun da karlı olarak geçmesini arzu ediyorum.

10- Yaz tatilini Heidi ile birlikte dedesinin Alp dağlarındaki kulübesinde ateşte kızarmış peynir yiyerek geçirmek ve Peter ile keçi gütmek, mor çan çiçekleri toplamak istiyorum. Matmazel Rotenmayer gelip tatile burnunu sokmasın mümkünse hatta Clara'yı bile istemiyorum.

11- Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Seyirci" ödülünü alıp "Altın Portakal Heykelciği" ve 10.000 tl ile taltif edilmek istiyorum. Ödül töreninde giyeceğim elbiseyi Nur Yerlitaş'ın dikmesini, yaka ve eteklerinde ötrüşler, arkasında da aile boyu bir fiyonk olmasını, renginin de fuşya olmasını arzu ediyorum.

12- Bilumum uzatılmış dizilerin bitirilip yönetmenlerine "Bir daha dizi çekmeme" cezası verilmesini kesinlikle ve öncelikle diliyorum.

Şimdilik bu kadar sayın 2010. Aklıma geldikçe ilave yaparım. Ben istedim isteyeceğimi, gerisi senin insafına kalmış. Hadi bakalım kolay gele...

8 yorum:

  1. Nurşencim,
    Alaattinin sihirli lambasından çıkan cin, şaşırıpta buralara uğrasa arkasına bakmadan kaçar. Zavallı 2010 ne yapsın bu durumda.
    Ama yine de isteyenin bir yüzü kara...... demişler ya, iste be güzelim bir tanesi bile olsa kardır!

    YanıtlaSil
  2. Eşinden l6 Kasım 2010 tarihinde aldığım mektubu aynen yayınlıyorum Leylak' cım.
    "Asuman Hanım,
    Lütfen şu bizim Seyrek' le bir de siz konuşun. Sizi dinler. Ben çok dertliyim çook.
    Bir kere kendine hiç iyi bakmıyor. Üstelik gergedan gribini bize de bulaştırdı.İşin kötüsü, o sole miooo diye hep bir ağızdan başlayınca komşular tavana vurmaya başlıyor. Bu yüzden dekan odasını vermekten vazgeçti.Üzüntüden sürekli yiyor ve yemek dayandıramıyoruz.Gözümün önünde eriyip eriyip şişiyor. Üstelik dev kitap ve kütüphaneler yüzünden ev o kadar büyüdü ki yardımcı haftaya bir milyarı bile beğenmiyor.Koca evi temizlerken sürekli o sole mioo diye diye bu gidişle yarım asırı göremeyecek.Karyola zaten uzay mekiğine döndü gürültüden uyku durak kalmadı. Buralarda kar dinmek bilmiyor bir de bizim Seyrek hafta sonları gittiğimiz Alp dağlarında beni nursuz Rotenmayerle başbaşa bırakıp keçilerle çiçeklerle vakit geçiriyor. Bir de tutturdu Amerikaya gidecem diye. Kumaşlar fiyonklar garip renkler... O provadayken dizi seyredip oyalanayım istiyorum, inanır mısınız tek bir dizi bile kalmamış.
    Amcanın şarkısı ile avunabiliyorum ancak.
    NELER OLUYOOR BİZEE.....
    Lütfen bir şeyler yapın. Lütfeeennn...

    YanıtlaSil
  3. ay, ha ha ha haaaaaay...
    Ava giderken avlandım ayol. Adam korktu mektubu direk bana vermeye herhalde senin aracılığınla gönderdi Asucum. Çok yaşa e mi, sen beni güldürdün Allah da seni ve hepimizi güldürsün. cümle yorum sahiplerini de nasiplendirsin:))))

    YanıtlaSil
  4. :-)))) :-)))) :-)))) :-)))) :-))))
    Yeni yılın sadece üç gününü mü göstermek istiyorsunuz siz bana. Gülmekten ölecem.
    Ben de tefekkürü iyi birşey zannederdim.
    :-))) :-))) :-))) Gece gece yedim pirzolaları.

    YanıtlaSil
  5. Leylak Hanımcığım,hem yazınıza hem de Sevgili Asuman'ın yorumuna katıla katıla güldüm.Valla iyi uyuyacağım bu gece.İkinizi de öpüyorum kocccaaammaaaannnn ! İyi geceler.

    YanıtlaSil
  6. Nurşen'cim.. sana da Asuman hanıma da helal olsun..Bize de seyreylemek kaldı.. güldüm ki ne güldüm.. çok yaşayın.. hakikatten avlandın ama.. :)

    YanıtlaSil
  7. hepsine katılıyorum ama 6.ve 7. maddeye daha bi şiddetle katılıyorum.

    Tüm dileklerin gönlünce olsun Leylak Dalıcım....

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Leylak Dalı öncelikle hep beraber mutlu bir yıl geçirmemiz dileğiyle yeni ylını kutluyorum. 9. maddedeki dileğine bir katkıda bulunmak istiyorum; Örneğin yılın kış olarak nitelediğimiz 2-3 ayını ılıman bir bölgede (Antalya gibi) geçirebilir bu sürede kar görmek istediğimizde "Saklıkent"e gidebiliriz.(ne kadar da güzel olur) Bu arada yeni yıla Funda Şenol Cantek'in "Sanki Viran Ankara" kitabını okuyarak girdim. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Ankara'mızı anlatan çok güzel bir kitap... Sevgilerimle yeni yılda her şey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil