.

.
.

12 Aralık 2009 Cumartesi

YENİ YIL GELİYOR GALİBA

Aslında biraz kırık dökük kalktım bugün yataktan, boğazda hafif bir yanma, nezlemsi bir durum, grip hafiften geliyorum demekte ama yüz vermedim. Dün yeterince sıkılan ruhumu biraz gevşetmek için çıktım evden erkenden, giderken bir eczaneye uğrayıp pastil ve parasetamol takviyesi yaptım ve kızkardeşle buluşmak için Ankamall AVM'ye doğru yollara düştüm. Esasen bayılırım o yılbaşı öncesi etrafı saran şıkırtıya, alışveriş merkezlerindeki rengarenk görüntüye, vitrinlerdeki parıltıya. Ankamall bu yıl geri dönüşüm temalı bir süsleme seçmiş, iyi de etmiş, hayli ilginç olmuş. Zaten tema AVM'nin dış duvarındaki 2010 yazısındaki 0'ların görünümünden belliydi. Kenardaki süslemeler ise eski poşetlerin buruşturulup yanyana yerleştirilmesiyle yapılmıştı.

Ana kapı girişine her yıl geleneksel olarak yerleştirilen yılbaşı çamı ise bu yıl şaşırttı beni. Geri dönüşüm temasına uyularak eski gazete paketlerinin üstüste dizilmesiyle oluşturulmuştu.

Merkezin katları arasındaki boşluklara yerleştirilen yılbaşı süsleri oluklu mukavvadan yapılmıştı. Çam formu verilmiş süslemelere origami tekniğiyle yapılmış turnalar eşlik ediyordu.



Giriş katına yerleştirilen ve gelenleri karşılayan Noel Baba'da temaya uygundu. Oluklu mukavvadan çamların altına yerleşmiş Santa'mız yine mukavva, duvar kağıdı ve kırpıntı kağıttan origami tekniği ile oluşturulmuştu. Hediye çuvalı ise çimento torbasındandı.

Yalnızca Ankamall değildi süslemesiyle yeni yılı karşılamaya hazırlanan. Mağazalar da kendi çaplarında yılbaşı konseptine uygun süslemelere ve objelere yer vermişlerdi. Alışveriş sonrası yorgun ayaklarımızı dinlendirmek için kahve molası verdiğimiz Starbucks'ın karton bardakları da yeni yıl temasına uygun olarak dizayn edilmişti. "Dark Cherry" içtik ama ne vişne tadı alabildik, ne de kahve. Ilık, sütlü ve bol şekerli bir sıvıyı yudumlayıp zorla bitirdik. Her seferinde bir daha Starbucks'a gelmemek için kendime söz veriyorum ama bir türlü tutamıyorum.

AVM'den ayrılmadan son olarak Mudo'ya bir ziyaret yaptık. Yeni yıl için hazırlanmış objeler çok sevimliydi, tekrar gelip hediyelik birşeyler bakacağım. Yorucu ama oldukça verimli bir gün oldu. Epey alışveriş yaptık ve istediğimiz şeyleri fazla zorlanmadan bulduk. Ankara'nın yeni yıla nasıl hazırlandığını merak ediyorsanız izleyin beni, daha sırada çok AVM var...

12 yorum:

  1. :)))
    ah bende bugün bu ışıltılar arasında bir gün geçirdim.. ama resimleri hafta içi yüklemeyi düşünüyorum.
    bayıldım bu şeker görüntülere.

    YanıtlaSil
  2. ya biz hala havaya giremedik neden acaba. Dün Kadıköyde de öyle bir hava yoktu. Bir iki mağazada ışıklandırma vardı o kadar.
    Geri dönüşümlü yılbaşı süsülemelerine bayıldımmm.

    Senide çook öptü, artık öksürüğü geçen Lale.

    YanıtlaSil
  3. evett bu yıl ankamall endüstriyel sanatlar bölümünde okuyan üniversiteli gençler arasında geri dönüşümlü yeni yıl ağacı yarışması düzenledi.Katılmayı çok arzu ettim ama hadi seneye kalsın dedim, Biraz daha acemiliği atalım üzerimizden de öyle var olalım dimi.
    Hayatın hep bu yüzü olsa ışıklar ışıltılar,
    ne bileyim işte sevgi yağsa gökyüzünden
    avucunu açan bütün çocuklara oyuncak yağsa biraz da aşk yağsa gençlere
    aman ya hayal işteee:)))

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım ben de bu tür görüntülere içim açılıyor. Oturduğum yer kırlık bir alana yakın. yılbaşına doğru oralara gidip çalılar arasında ellerimi çizme pahasına da olsa yılbaşı çiçeği bulup koparıyorum. ama şu geri dönüşüm modasına uyarak kendim yapmanın bir yolunu bulmam lazım.
    bulursam yazarım :)
    not: Sevgili leylak dalı, bu sefer pencereler açılmadı virüs=0

    YanıtlaSil
  5. Nunucum,
    Sen de benim gibi yeni yıl ışıltısına meraklısın anlaşıldı:) Fotoğraflarını bekliyoruz...

    Lalecim,
    Sizin taraflar temkinli davranıp ayın 15 inden sonrayı bekliyorlar herhalde. gerçekten ilginçti süslemeler. Seni de öksürüğü hala geçmeyen Leylak Dalı öpüyor...

    Balkahve,
    Verdiğin bilgiye teşekkürler, gerçekten merak etmiştim. Hadi bakalım gelecek sene bekliyoruz, belki senin çamı görürüz kapıda.
    Değil mi ne güzel olurdu hayatın hep bu yüzünü görsek. Ne yapalım gördüğümüzle yetineceğiz artık:))

    Şenizcim hoşgeldin yeniden:)
    O yılbaşı çiçeklerine bayılırım ben. kokoş kokinalar. her yılbaşı mutlaka edinirim bir demet. bence kuru dala kırmızı boncuk yapıştırarak yapabilirsin. hadi yap da koy bloga resmini.

    YanıtlaSil
  6. Süpeeer!
    Bayıldım geri dönüşüm projesine. Acımdır, naylonlar, poşetler, petler ve bilumum doğayı kirleten maddeler.
    Kahve için haklısın, İstanbul'da aynı durumu yaşıyoruz bazı şubelerinde.
    Yine güzel bir gün ve resimler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. sevdim bunu ben aferin geri dönüşümcü fikri uygulatana ve de uygulayanlara,fikrin sahibini unutmadan tabii.
    iki mail yolladm esgeçme aç e mi

    YanıtlaSil
  8. Of of fikrin sahiplerinden biri söyleyip de birazcık övünmeme izin vermiyor ki.

    YanıtlaSil
  9. Nurcuğum, ben de çok beğendim, gerçekten değişik ve güzel olmuş. alışılagelmişten farklı birşey.
    Starbucks mı, artık tövbe:9
    Sevgiler...

    Nalancım, Ankamall benle gurur duyacak, herkese gösterip beğenilerini aldım diye. Bakacağım maillere.

    Nedret Hanımcım,
    oğlunuz mu yoksa yine? Dilediğiniz kadar övünebilirsiniz oysa, ayrıca biz de övünürüz, gerçekten güzel bir proje olmuş:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. :) benim de evim bi alisveris merkeyzine doner...
    hER yer isil isil ve rebkarenk olr.Söminemin bacasi cekmedigi oicin disardan odun parcalarini toplar altina isik yerlestirir uzerine de kar spreyi sikarim.Degmeyin o an benim keyfime...
    Yilbasi agacim da binbir renkle gel bna der gel renkli dunyaman.Kisin en sevdigim zaman iste bu zamandir...

    YanıtlaSil
  11. Buğdaycım, canım benim...
    Benim içimdeki çocuk senden de küçük olduğu için sevdik birbirimizi galiba. Aynen, ben de yılın bu zamanlarına bayılırım, bir yaş daha yaşlanacak değilmişim gibi içim coşkuyla dolar, bulduğum yeni yıl objesini taşırım eve. Hadi süsle evini, çek fotoğrafını koy bloga da içimiz açılsın, sen de silkelen biraz, aramıza dön. Annenin yerini alamam ama ablanım işte.
    Öpüyorum seni canım...

    YanıtlaSil
  12. Starbucks’da sizin damak tadınıza uygun olarak kahvenizi her zaman kişiselleştirebileceğimizi ve beğenmemeniz durumda Baristalarımızın sizin için tekrar hazırlayabileceklerini belirtmek isteriz. Sizi mağazalarımızda tekrar ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.

    Kumru Kermen
    Asistan Marka Müdürü - Müşteri İlişkileri
    Starbucks Coffee Türkiye

    YanıtlaSil