.

.
.

14 Aralık 2009 Pazartesi

HASTAYIM HASTA, ÇORBAM TASTA


Öksürüp aksırarak devam ediyorum gündelik hayata. Kâh yataktayım, kâh ayakta. Boğazım biber gibi yanıyor, sağ gözümdeki musluğun da contası yalama olmuş sürekli akıtıyor. Evdekiler etkilenmesin diye yakamdan içeri hapşuruyorum, ben iyileşeceğim ama eşofmanım şiddetli bir grip geçirecek, vaziyet öyle gösteriyor.

Yatmaktan sıkılınca oturur vaziyete geçip yukardaki şirin şeyi yaptım. Keçe mevsimim başladı, açılışı yılbaşı konseptine uygun yapayım dedim. Daha Noel Baba'lar, çam ağaçları, geyikler düşünüyorum. Niyetim hediye paketlerine iliştirmek, bakalım biraz daha toparlanırsam günlük üretim sayısını arttırabilirim.

Bugün bir ara aklıma geldi, kış nedeniyle balkona çıktığım yoktu, acaba bizim akasya ağacındaki çorap ne oldu ki dedim. Elime makinayı alıp çıktım balkona, zumladım ki ne göreyim, benim yaz boyu çorap sandığım şey havlu imiş ve hala ağacın dalında duruyor iyice kirlenmiş olarak. Yapraklar dökülmüş, o dökülmemiş. Bu vesileyle hepinizden özür dilerim, kafanızda çorap imajı yarattığım için, bir zahmet o imajı havlu ile değiştiriverin.

İçeri girerken dikkatimi çekti, yazdan kalan kiraz domateslerin dalında yeşil yeşil domatesler var, aman nasıl şirinler. Üşümüşler de garibanlar, topladım hemen, yıkadım, parlattım, radyatörün yanına koydum kızarmaları için. Yeni yıla birlikte gireriz, yazın çok hizmetleri dokundu bize, soframızdaki yerlerini başköşeden ayırmak lazım.

Haliyle hasta bir insan olarak bu kadar eylemden yoruldum. Şimdi hayatımın yazarlarından birinin, Şili'li Isabel Allende'nin sabırsızlıkla beklediğim son kitabını Güney Afrika'dan bana analı-kızlı hasta ziyaretine gelen Pörtlek Ailesi'nin eşliğinde okumak üzere battaniyemin altına gidiyorum. Isabel Allende'nin okumadığım kitabı kalmamıştır, hakkında bir tez yazabilecek kadar malumat sahibiyim, okumayanlara öneririm, bilhassa Eva Luna ve Ruhlar Evi'ni. Gripsiz, tripsiz günler diliyorum...

9 yorum:

  1. Leylakcım, nasıl da kendini sevdirdiysen şu gribi bırakıp gidemedi seni :( bir kez daha geçmiş olsun.

    Şu anda çalışıyorum ama tek istediğim evde pijamalarımla battaniyemin altında kitap okumak.Benim için de dinlen.

    İsabel Allende , hep mutlaka okumalıp diyerek sonrasında okuma fırsatı yaratamadığım bir yazar.Şimdi kendime bu ihmalkarlığımdan dolayı yine kızdım

    YanıtlaSil
  2. ben de ruhlar evini okumak istiyorum.alınacak listemde var.bu arada haklısınız ben 30 yaşındayım.ama ruhum sanırım 70'lerinde.öylesi karamsarım yani.

    YanıtlaSil
  3. şaka bi yana çok uzun sürdü gerçekten .. :((
    ama bu kadarmı güzel anlatılır herşey...
    gnlüne sağlık.
    çokda geçmiş olsun...
    şimdi çorba yapıyorum birazdan getiricem ..
    akşam uzandığındada bahçe ıhlamurlarımı ve bahartlarımı kaynatıp içiricem.
    ARTIK YARAMAZLIK YOK. Cıss !

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun canım
    bu süs çok güzel olmuş ellerine sağlık
    iyi akşamlar diliyorum sana

    YanıtlaSil
  5. Bence senin ciddi istirahat etmen lazım Leylak'cım. Artık bu konu şaka kaldırmaz hale geldi. Yatmadan olmuyor bu iş. Fuarlar sergiler bir yere gitmiyor. Önce iyileş sonra. Biraz abla sözü dinle. :((

    YanıtlaSil
  6. Nanem Şekerim, bıktım vallahi hastayım demekten. Tam öksürüğü hallediyoruz derken bir de bu grip çıktı. Ne yapalım Allah başka dert vermesin, geçer inşallah.
    ısabel Allende'yi çok seveceğine eminim, oku artık:)

    Kara Kitap canım, şu ruhunun yaşını küçülttür lütfen, mahkemeye mi başvuracan, ruhuna estetik mi yaptıracan ne yapacaksan. Sağlığın yerindeyse hiçbirşeyi dert etme. Ruhlar evi'ni de oku bir an önce eğlenirsin...

    Nunucum, canım benim, inan o çorbayı, ıhlamuru yapmış kadar oldun, sağol. Yılan hikayesine döndü benim öksürük, grip. Ne yapayım Allah başka keder vermesin, hava değişikliği sarsıyor galiba beni, Ankara soğuk ve kirli bu aralar, aaahh, Antalyam benim.
    Öpüyorum canım seni...

    YanıtlaSil
  7. Leylak Ablam benim gecmis olsunn...
    Seni cok ozledim.Uzun suredir yazamiorum...
    Ciddi anlamda yazamiyorum...
    BBir bosluga dusmus gibi.Kisa zamanda toparlarim demistim ama nerdeyse bir ay olmus.Neyse dikkat et kendine.Opuyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Önce şu dışarı işini biraz ertele, sonra güzel istirahat et. Soğuk, sıcak arası umursamıyorsun, eh birde tatlısın yakana yapıştılar işte niye gitsinler ki ikram bol, sevdiklerini yapıyorsun. Bir kere daha geçmiş olsun.
    Noel kardan adamın da çok güzel olmuş.
    Dünkü yoruma bakamadım daha, sirkeyi yapıyornusun?
    Sağlıkla, sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  9. İsabel Allende ile çook yıllar önce Paula ile tanışmıştım-daha önce de söylediğim gibi-Sonra okumadım sen de nedenini anlamıştın zaten. Bi ürkmüştüm işte .Ço kitap var sırada leylak Dalım çok. Şimdi Kazım Karabekir'in Hayatım adlı kitabını okuyorum.

    Üstteki şirin şeye bayıldımm, heheheh ağaçtaki havluyada, severim öyle ağaca takılı kalan şeylere, tutunmuş işte garibim bir yerden ve bak bir yazıya konu olmuş. Kim demişti herkes bir gün 15 dakikaliğına bile olsa şöhret olacak diye. Bu havlu ölümsüzleşti bile:)))


    Şu anda sabahın körü biliyomusun, belkide uyuyorsundur, ben de birazdan geri yatıcam zaten . Çook öptüm

    YanıtlaSil