.

.
.

5 Ağustos 2009 Çarşamba

ANTALYA



Antalya'yı özledim ama sıcağını değil. Baharını ve sonbaharını özledim. Yukarıdaki fotoğrafı Kasım ayının başında çekmiştim. Muhteşem bir ışığın olduğu ılık bir ikindi üstü idi. Gönlüm burnun ucunda yükselen sakil otel inşaatını traşlamak istiyor, böyle bir uyumsuzluğa ve çirkinliğe nasıl izin verilir hafsalam almıyor. Güzelim şehri betona teslim eden, narenciye ağaçlarına kıyan bir şehircilik anlayışını çözemiyorum. Umarım ilerde bu halini de aramayız.


11 yorum:

  1. Ah Antalya...
    Çocukluğumun bir parçası. İlkokul biri orada okudum. Hala var mı bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam "Dumlupınar ilkokulu" idi.
    Güzelim şehir hızla ikinci bir İstanbul olma yolunda.Yazık.
    Çok güzel resimler. Portakalları yiyesim geldi doğrusu.
    İştanbul'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nurşen'cim...Berat Kandilini kutlar..Allah'tan önce sağlık sonrada şımarıklık olmazsa herşeyin en güzelini dilerim sana.. Portakal ağaçları insanın içini ısıtıyor ne güzel..

    YanıtlaSil
  3. Hepimiz için herşeyin en güzeli olsun inşallah Nefisecim. Portakal ağaçlarını sana ve Asuman'a hediye ediyorum:) Asuman, Dumlupınar İlkokulu bıraktığın haliyle eğitime devam ediyor canım...

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın, Antalya çok özletiyor kendini ancak yaz aylarında değil!

    YanıtlaSil
  5. Resimler çok güzel demek isterdim ama bir sorun var pc de sanırım ben göremiyorum birçok zaman resim falan:((

    Kandilin kutlu olsun canım

    YanıtlaSil
  6. Neden bilmiyorum, Dumlupınar'ın eğitime devam etmesi beni çok mutlu etti. Yine yanlış hatırlamıyorsam oturduğumuz muhit için "Bali Bahçesi" deniyordu ama, cadde ismi mi sokak mı takdir edersin yarım asır geçti üzerinden...
    Bu vesile ile, Ben de senin Berat Kandilini kutluyorum. Aile efradınla tüm güzellikler sizin olsun...

    YanıtlaSil
  7. bende şimdi KAŞ'ta olmak için neler vermezdim...
    hayrlı kandiller sevgili leyla dalı...

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler sevgili kızlar, sizlerin de kandili kutlu olsun, gönlünüzde ne dilek varsa gerçek olsun...

    YanıtlaSil
  9. Bence arayacağız Nurşen'ciğim, daha bu sabah düşündüm de eskiden de sıcaktı bu şehir ama binalar bu kadar iç içie değildi ve katlanılıyordu o sıcağa.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Antalya ilk balayı şehrim, yeri ayrı anlayacağınız. Hep bir portakal bahçem olsun isterdim , çiçeklerinin kokusundan dolayı ama çok sıcak yav. Benim gibi Karadenizliyi bozuyor. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Lale hanım Antalya'nın sıcağı yıllardır Antalya'da yaşayan Ankaralı beni bile bozuyor, Karadenizliyi bozması çok normal:) O yüzden 2 aydır Ankara'da eğleşmekteyim oğluma lojistik destek bahanesiyle. Ama baharı, ah ah tadına doyulmaz, rüya şehir olur o zaman.
    Sevgiler size...

    YanıtlaSil