.

.
.

28 Ağustos 2022 Pazar

SARAYLARA LAYIĞIM :)))) / 28 AĞUSTOS

Bütün geceyi kraliyet ailesiyle geçirdiğim için pek yorgunum dostlar. Oysa çocukları evlerine yolladıktan sonra ortalığı toparlamış kitabımı alıp bir kenara çekilmiş, esnemeye başlayınca da gidip yatmıştım, üstelik uyumuştum da. Normalde çok zor uyuyan ve en ufak uyaran da löp diye gözünü açan biriyim. Bir süredir Magnezyum kompleks kullanıyorum, oldukça iyi geldi, çok derin ve kesintisiz bir uyku olmasa da eskiye kıyasla daha iyiyim. Kafama bir şey takmadıysam idare ediyorum. Daha önce de bahsetmiştim, ev çok gürültülü bir caddenin üstünde, trafik gürültüsü, geç vakte kadar açık dükkanların gürültüsü ve kokusu (maalesef zemindeki dükkanlardan biri tavuk dönerci, geç vakte kadar açık, sanırım şu sıralar en ucuz beslenme kaynağı olduğu için çok müşterisi var, motorlu kuryelerin biri gidiyor, biri geliyor. Kokulu bir gürültü yattığım odanın penceresinden içeriye doluyor.) çekilir nane değil. Neredeyse haftada bir trafik kazası yaşanıyor, daha evvelsi gün koca bir motorsikletle bisiklet çarpıştı geç vakit. Bağırış, çağırış, ambulans sesi, polis sireni, saatlerce süren bir karmaşa. Neyse ki ölen olmadı. Tüm bunların üstüne krema olarak da malum köpekler. 24 saatin 23 saatini havlayarak geçiriyorlar, kalan bir saatte de yemek yedikleri için ağızları meşgul oluyor sanırım, ondan havlayamıyorlar. Haydi gündüz bir şekilde idare ediyorsun, ortam gürültüsü arasında ama gece derdin ne be köpek kardeş, yat uyu yahu, sen uyu ki biz de uyuyalım, horozdan betersin. 

Neyse kraliyet ailesi diyordum. Açıkçası birkaç yıl öncesine kadar hiç ilgi alanıma girmezlerdi, çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda marjinal Margaret ve evin yaramaz kızı Anne nedeniyle dergilere sık sık konu olurlardı, oradan bilgilenirdik. Margaret ölüp Anne de uslanınca cazibesini yitirdi indimde. Eurovision yarışmalarında puanlama yapılırken Royamüni ("Royaume-Uni") şeklinde telaffuz edilen ismin "Birleşik Krallık" anlamında İngiltere'ye ait olduğunu da anlayana kadar zaten Eurovision ilgi alanımdan çıkmıştı. Ne zaman ki canımın içi "Hakiki Muhabbet/Real Fiesta/Judy Abbott" Aslı'yı tanıdım, tüm kraliyet üyeleri onun sayesinde aileden biri gibi oluverdiler 😃Tabii "The Crown" dizisinin etkisini de inkar edemem. İşte efendim dün gece rüyamda Sandringham'da kraliyet ailesinin fertleriyle tatil yapmakta idim. Kraliyet ailesinin özel mülkü olan muhteşem yapıya davet edilmişim, aman da ne gadan güzel, rüya bile olsa koltuklarım kabardı 😂 Yalnız ilginç olan yapı muhteşem de ailenin bizim Orta Anadolu'lu sıradan bir aileden zerre farkı yok. Ebedi Prens Çarlıs bile aynı benim küçük dayım. Nenem Kraliçe dersen anneannemden olsa olsa bir tık havalı. Çok samimiyiz sanırım ki bütün gece, uykumun köpek havlamaları ile sekteye uğrayıp ara ara es verdiğinde bile 32 kısım tekmili birden misali devam etti rüya. Ayol sıkıldım, "Başlayacağım Sandringham'ına, uyanayım artık" diye düşündükçe devam etti rüya, bitmeyen tatil yapmışlar. Bu rüyayı Aslı görecekti esasen, yanlışlıkla bana yönlendirmişler 😀

Bu hafta kız kardeş ve bir genç arkadaşla iki buluşma gerçekleştirdim. Çok fazla genç arkadaşım var benim, sayelerinde ben de gençleşiyorum 😀 Mekanı kardeşim önerdi, o gün hoşumuza gidince ertesi günkü buluşmayı da orada gerçekleştirdik. Kennedy Caddesi'nde şirin bir yer, bahçesi özellikle bu pandemi döneminde çok uygun. 


Mekana gitmek için Kennedy Caddesi'ne yürürken iki ilginç binaya denk geldim. Biri duvar resminden dolayı ilgimi çekti, diğeri ise yıkılmak üzereydi, terkedilmiş. İlkini tuval, ikinciyi ise karalama kağıdı gibi kullanmışlar:



😂😂😂
Sokaklar sürprizlerle dolu, iş görmesini bilmekte...


15 yorum:

  1. Hiç şüphesiz saraylara layıksın Leylağım. :)
    Ve fakat, rüyan çok eğlenceliymiş. Benim bir arkadaşım rüya içinde rüya görür, bu işe çok şaşarım, ben düz rüya gördüğümü bile zor hatırlarım, çünkü. :))
    Duvar resimli apartman pek hoş, annanemin eski evine yakın bir yerlerde olsa gerek, Ankara'da olsaydım da gitseydim, görseydim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sorma Ekmekçim, rahmetli böyyük dedem de sarayda ibrikçibaşı imiş zaten :))))))Valla ben de rüya içinde rüya görüyorum keşke görmesem, bir de uykusu düzgün biri olsam uyanıkken de devamını görecem sanırım :)))
      Bir beceremedik şu Ankara'da buluşmayı, Çiçek Kız belki tekrar Ankara'ya niyet eder, belki o zaman denk geliriz...

      Sil
  2. rüyanız çok eğlenceliymiş öğretmenim. ben de benzer rüyalar çok görür, etrafımdakilere de sürekli anlatırım :)
    şu ilk duvar resmini instagramda paylaştığınızda da çok beğenmiştim, yine aynı hisler içindeyim :) muhteşem bence!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Şulecim, abuk sabuk rüyalar görmekte üstüme yoktur, rüya görmeyi de sevmem üstelik, unutarak kalkmayı tercih ederim ama bu maşallah 32 kısım tekmili birden, uyudum uyandın Sandrigham'dan beri gelemedim :)))))
      Ankara'ya gelirsen duvar resmini görmeye gidin bence, gerçekten çok güzel. Kennedy 41'in bahçesinde de bir kahve içersiniz, keşke ben buradayken denk gelebilseydik. Çok sevgiler...

      Sil
  3. Bazen çok istediğimiz şeyleri zamanında gerçekleştiremiyoruz. Hayat mazeretlerimizi dinlemiyor. Bir bakıyoruz zaman akıp gitmiş. Yıllar geçerken şairin dediği gibi: " Artık eski ben değilim." Bir zamanlar ihmal ettiğimiz bedenimiz çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor.
    Yazılarınızı severek okuyorum ama ne yazık yoruma yeterli zaman bulamıyorum. "Hikayesi olan objeler " ne güzel, sıcacık bir konuydu. Eski eşyalarımızla ilgili epey yazım vardı. Gene yazmak istiyordum. Sormak isterdim: Böyle bir yazı serimiz mi olacak? Kurallı bir etkinlik mi?
    Bu yazınızı da keyifle okudum. "Çok fazla genç arkadaşım var benim. sayelerinde ben de gençleşiyorum." deyişiniz çok hoş. Haklısınız akranlarımızla sohbet konularımız genellikle hastalıklar.
    Sağlıklı, mutlu günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Makbule Hanım. Evet yaş ilerliyor, aksamalar başlıyor, pandemi de tuz biber ekti ama ben gençken de uykusuzun biriydim, sanırım anneme çekmişim, o da hep uyku sıkıntısı çekerdi.
      Yorum yazmasanız da olur canınız sağolsun, ben de her yazıya yorum yazamıyorum zaten, gönüller bir olsun. "Hikayesi Olan Objeler" o an aklıma gelen bir şeydi. Siz de arzu ettiğiniz biçimde yazabilirsiniz, kural kaide yok. Ben aklıma geldikçe, bir obje gözüme çarpıp bir şeyler anılsattıkça yazacağım, belli bir düzene bağlamadık. Zaten pek çok şey Antalya'daki eve göçmüş, burada fazla bir şey kalmamış.
      Ben de size sağlıklı, mutlu günler diliyorum...

      Sil
  4. Sandringham'a kışın gidiyoruz, yaz tatillerimizi Balmoral'da geçiriyoruz bebeğim. Sen acaba Balmoral'a gitmiş olmayasın 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Sandringham'dı bebeğim, belki rüyamda İngiltere Güney Yarımküreye geçmişti, ne malum :)))

      Sil
  5. Rüyaya çok güldüm, bazen oluyor öyle bir türlü bitmek bilmeyen rüyalar.
    Bina dışlarına yapılan bu resimler çok yaratıcı değil mi ben seviyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dünyanın en saçmayın rüyalarını görmekte rakip tanımam zaten :) Resimler müthiş ya, nasıl yetenektir bu...

      Sil
  6. Gülümsettiniz bizi :) Tatlı rüyalar dileyeyim ki siz yine anlatın, biz yine okuyalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, her zaman böylesi denk gelmese de orijinal rüyalar gördüğüm hayli çoktur :)))

      Sil
  7. Kraliyet Ailesi dediniz de... Bizim Orhun küçüklüğünden beri Kraliçe'ye bayılıyor Nurşen Hocam:))) Çok alem. Çok seviyor kadını:)

    YanıtlaSil
  8. The Crown yeni sezon geliyor yakında:)

    YanıtlaSil