.

.
.

3 Ağustos 2022 Çarşamba

KOŞTUR LEYLAK KOŞTUR, YÜRÜ LEYLAK YÜRÜ / 3 AĞUSTOS

Paldır küldür geçen bir günün sonundan bildiriyorum. Esasen dün öğleden sonra başladı faaliyet. Daha önce de yazmıştım, aşının hatırlatma dozunu mümkün olduğu kadar geciktirmek niyetindeydim, lakin yakın çevremden aldığım onlarca Covid haberi ve hastaneye ağzını burnunu açarak girenleri, her gün caddeden geçen dolmuştaki maskesizleri görünce fikrimi değiştirdim. Dün Hacettepe Hastanesi'nde randevumuz vardı. Bir saat kala yola düştük, eve yakın sayılır hastane, yürümeye karar verdik. Yolda Bilgeveannesi telefonla aradı ve güneş altında yürüdüğümüz için biraz sitem etti, "Antalyalı olduğumuzu unutuyorsun" dedim, gülüştük. Ah benim canım arkadaşım, hep kollar beni. 

Aşı merkezini ulaşılabilecek en uzak yerde düzenlemişler, güneşin altında yokuşu tırmandık terleye terleye, hastaneler fena izdiham. Aşı yapılan yerdeki kalabalığı görünce ödüm koptu sıra bekleyeceğiz diye, meğer o kalabalık merkezin önündeki polikliniğe aitmiş. Aşı yaptıran bir bizmişiz. Odada iri kıyım bir adama tetanos aşısı yapılıyordu, onun bitmesini bekledik, sonra da 6. çipimizi taktırdık. 15 dakika bekleyin dediler ama o uyarıyı baştan beri hiç kâle almamış çipçiler olarak yolumuza devam ettik, buraya kadar geldik, bari Hamamönü'e gidelim dedik. Hamamönü de sıcaktı ama en azından ağaçlar gölge yapıyordu. Tenha ve gölgelik bir cafeye yerleşip kahve istedik. "Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül dinlenmek ister, kahve bahane" diye şiirim geldi. Şu aşağıdaki, Tacettin Camii ve Mehmet Akif'in de yaşadığı Tacettin Dergahı'nın tam karşısında olana:

Kahvemizi höpürdetip yeterince dinlendiğimize kanaat getirince kalktık ve kaldığımız yerden yürüyüşe devam ettik. Yolun büyük bölümü Kurtuluş Parkı'nın içinden geçiyordu, bu yüzden kendimizi mes'ud hissettik 😋 Hazır parka girmişken bari tartan pistte iki tur atalım dedik ve başladık tempolu yürümeye, sanki aşılanan ve güneşte yürüyüp yorulan biz değilmişiz gibi:

Kahramanlık eve kadar sürdü, ev kılığına girip dezenfeksiyonumuzu da yapınca attık kendimizi kanepelere. Aşı bu defa ufaktan kol ağrısı dışında bir sıkıntı yaratmadı, acaba su mu enjekte ettiler 😀 Her neyse onun da plasebo etkisi vardır 😀

Gece yattıktan kısa bir süre sonra dışardan bir çarpma sesi, ardından bağırış çığırış, koşuşturmalar gelince balkonlara attık mahallecek kendimizi. Bizim cadde sürekli vukuat çıkarır. En sakin zamanında sürücüler birbirine bağırır, arabalar kaza yapar, motorlu kuryeler patpatlar, düğün konvoyları ortalığı velveleye verir. Sık sık polis çevirme yapar, siren sesleri, telsiz sesleri uyutmaz insanı. Bu defa bir kadın sürücü arabasıyla kaldırımdaki küçük trafoya çarpıp devirmiş, kaldırım taşları parçalanmış ve arabadan dumanlar yükselmeye başlamış. Birkaç kişi elinde yangın söndürme cihazlarıyla arabaya köpük sıktılar. Sürücü kadını bizim apartmanın önünde yere yatırmışlar, kadın şokta. Bir yandan da "Arabam, arabam" diye sızlanıyor. Atleti ve cıbıklı picamasıyla sokağa fırlamış göbekli amcanın biri de onu teselli ediyor sözde: "Canını kurtardığına şükret, mal önemli mi?", Yav önemli tabii, kaskosu da yoksa neylesin kadıncağız, arabada epey hasar var. Trafoda epey hasar var, onu da ödetirler kesin. Bu arada çarpma yüzünden bizim sıradaki apartmanların elektrikleri gitti. Derken iki tane koskoca itfaiye aracı geldi, olay yerine şerit çekildi. Ardından na-ni na-ni ambulans. derken polis arabası, tam bir curcunaya döndü ortalık. Kadıncağız ambulansa alındı, itfaiye araba için çekici istedi derken daha fazla dayanamadım gidip yattım. Neredeyse sabah olacaktı zaten. Sabaha karşı araç çekilmiş, trafo tamir edilmiş, elektrikler de gelmişti. 

Bugün yine hastane, banka dolaştık durduk. Eşimin göz kontrolü vardı, ardından artan promosyonlardan nasiplenmek için bankaya uğradık, bir-iki alışveriş yaptık ve eve kendimizi dar attık. Öyle bir uyumuşum ki kendime zor geldim. Bu günü de böyle geçirdik bakalım, gerisine ya kısmet. Ağustos hızlı başladı 😀

12 yorum:

  1. Ağustos gerçekten hızlı başladı. "Ya nasip!" der gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten öyle, dün göz o kadar kanlandı ki korktuk, sabah aradım acil gelelim diye, gelin dedi dr, neyse göz tomosu falan çekti, bir sorun yok ameliyatın etkisi o kanlanma dedi de rahatladık.

      Sil
  2. yeni çipin(m)iz hayırlı uğurlu olsun öğretmenim. şifa olsun :)

    sizi okurken ay keşke ankara'da olsaydım diyorum. geçişiyoruz sürekli. neyse bir yerde karşılaşacağız elbet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Şulecim bir türlü denk gelemedik, Eskişehir dedik pandemi hortladı ama hala Allahtan ümit kesilmez, Eylül ne durumda olur bir bakalım. Yine de yolun düşerse buraya ve fırsatın olursa ses et. Aşı hepimize şifa olsun...

      Sil
  3. Vallahi Ağustosa en hızlı siz girdiniz Leylak Hanım. :)
    Gece bayağı olaylı geçmiş, hay allah. Sizin bu kahve için seçtiğiniz mekanlar beni benden alıyor. Ben galiba güzel yerler bulamıyorum şöyle oturup soluklanacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu gerçekten, umarım bu kadar hızlı devam etmez, sakin ve keyifli, daha da iyisi sağlıklı olsun. Aslında ben de çok iyi bildiğimden değil, tenha ve güzel bulduğuma oturuyorum, değişik cafeleri denemeyi de seviyorum. Pandemi olmasa seçimlerim daha da parlak olabilir ama tenhalık ve açık hava tercih sebebim...

      Sil
  4. Ben de 4. dozumu oldum geçen hafta. Kolum 2 gün kütük gibiydi ve çok ağrıdı. Onun dışında bir şey olmadı :) Size de hayırlı olsun 6. çipiniz sevgili öğretmenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hepimize şifa, bol antikor olsun. Bu pis salgın tez zamanda bitsin gitsin. Çok sevgiler...

      Sil
  5. Biz de 5. hatırlatma aşımızı olacağız. Nereye kadar sürecek bu durum bilemiyoruz artık!. ıskalamak yok tabi ki!. Ağustos ayına bir hayli yüksek bir tempoyla giriş yapmışsınız :;)) bundan sonrası daha dingin, daha keyifli ve güzel sürprizlerle dolu geçsin diyelim, dileyelim. :) ben sizin adınıza diledim gitti :))) Sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize şifa olsun Esin Hanımcım. Valla bitmek bilmedi, hayatımızdan çaldı resmen. Gerçekten pek tempolu girdim, biraz daha sürecek o tempo sanırım eşimin göz ameliyatı nedeniyle. Ne diyelim sağlık olsun, çok sevgiler...

      Sil
  6. 6. bende de ağrı yaptı, hatta enjektör omuzuma girmeden önce bir kırmızılık gördüm içinde sanki... Hemşireden şüpheliyim, güleryüzlüydü ama kötü niyetli film karakteri gibiydi ve o gülüşü canını aldım der gibiydi.. Bugün beşinci gün, ağrı geçti, şimdilik bir arıza gözükmüyor ama gülüşten kaynaklı şüphem devam ediyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hafif bir kol ağrısı dışında en ufak bir sıkıntı olmadı, su basıldığından şüpheliyim, ya da bayattı :))) Fakat az önce bir nedenle bitişik komşunun kapısını çaldım, kadın bir açtı ürktüm resmen. Gözleri, yüzü şişmiş, sesi gitmiş, çok kötü görünüyor. Ay covid mi oldun dedim, yok ya aşının etkisi bir haftadır böyleyim dedi. Geçen yıl yaptırdığı da 15 gün yatırmış, alerjik sanırım bünyesi. Sizin hemşireye gelince işin açıkcası ben de şüphelendim, bırr korku filmi gibi :)))))) İçinde kırmızılık varsa sizin aşı komünüsdür, etkisi temam olunca sizi Moskofa'ya alalım :))))) Hoş Moskova da kova oldu ya :))))

      Sil