.

.
.

10 Mayıs 2021 Pazartesi

10 MAYIS (5 GÜNDE MÜZİK MEYDAN OKUMASI 1)

Yeni yazı yazayım diye blogu açtım, aklıma yazacak bir şey gelmedi. Bende bu aralar bolca diz ağrısı var, o da yazmaya değmez. Sonra Zihin kardeşimin blogunda bu meydan okumaya rastladım. Müzik ruhun gıdası sonuçta, belki dizlere de iyi gelir diyerek niyet ettim. Onun seçtikleri yabancı ağırlıklı ama ben tarzıma ve yaşıma uygun şeyler ekleyeceğim, haydi bakalım başlıyoruz: 

1- Başlığında renk ismi geçen sevdiğin bir şarkı:

"Bak Yeşil Yeşil"/Ahmet Özhan söylüyor

Genç yaşta trafik kazasında kaybettiğimiz Mustafa Seyran'ın bestesi olan bu şarkı gençliğimizde fırtına gibi esmişti. Ahmet Özhan'ın en popüler zamanlarıydı ve yiğidi öldür hakkını yeme, pek de güzel söylerdi. Boyu-bosu, şarkıya uygun yeşil gözleriyle de pek çok kızın kalbini çalmıştı. Hale Soygazi ile evliydi o zamanlar. Komşumuzun kızı 6-7 yaşlarındayken pek hayranıydı, "Büyüyünce Ahmet Özhan'la evleneceğim ben" derdi, "İyi ama o evli" deyince de "Ben büyüyene kadar boşanır" derdi. Çözüm hazır 😃 Boşandı da hakikaten ama komşunun kızına değil başka birinin kızına kısmet oldu 😃

 

 
 
2- Başlığında rakam bulunan bir şarkı:
 
"Böyle Bir Kara Sevda"/İnce Saz eşliğinde Dilek Türkan söylüyor:
 
Bu şarkıyı çoğunuz Yeşilçam'ın gazinolu, şarkıcılı filmlerinden hatırlar. O zamanlar pek ilgimi çekmezdi ama ne zaman İnce Saz albümüne aldı ve Dilek Türkan seslendirdi, işte o zaman büyük bir keyifle dinler oldum.
 
 


 
3-Sana yaz dönemini hatırlatan bir şarkı:

"O Yaz"/Zerrin Özer söylüyor

Açıkcası Zerrin Özer'i pek sevdiğim söylenemez çağdaşım olmasına rağmen ama sesine ve bazı şarkılarına itirazım yoktur, en sevdiğim şarkısı da budur, ilk gençliğimin yaz kokularını getirir burnuma...



 

4-Gürültülü dinlenmesi gereken bir şarkı: 

"Hadi Bakalım"/Sezen Aksu söylüyor

 Oldukça eski bir şarkı ama bence Sezen Aksu'nun en güzel albümlerinden birinden, Gülümse'den. Çıktığı yıl oğlum ısrarla aldırmıştı kasetini, CD'ler henüz yaygın değildi. Arabanın teybine koyup, pencereleri ve sesi sonuna kadar açıp omuzlarımızı titrete titrete dinlediğimizi hatırlıyorum. Şu anda bile bangır bangır bağırtmak geldi içimden YouTube'da dinlerken 😃


E o zaman "Hadi Bakalım", 5 gün süreyle günde 4 şarkıdan devam edeceğiz. Sizler de katılmak istemez miydiniz?








 

15 yorum:

  1. Ne hoş bir liste olmuş. Zihin'in yazısını da okudum, o liste de ayrı güzel. Bu tip meydan okumalarda hayatta kafamı toplayamıyorum. Örneğin 3. maddede sizin cevabınızı okuyunca "Evet ya!" dedim:) O kadar severim ki o şarkıyı. Ama ilk anda benim aklıma gelmedi işte:) O yüzden ben en iyisi katılanların yazılarını okuyayım güzel güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun yazan keseden, okuyan candan diyelim, pek uymadı ama olsun varsın :)
      Çok sevgiler Sezercim, iyi bayramlar...

      Sil
  2. şarkıların hepsi birbirinden güzel.
    ahmet özhan'ı pek severdim ben de küçükken (sanki ancak küçükken sevilebilecek bir tipmiş gibi geliyor şimdilerde :P). şarkı da süper, bizim ailecek yaptığımız araba yolculuklarında ailecek söylediklerimizden biriydi,hâlâ sözleri ezberimde, dinlerken eşlik edebildim :)
    dilek türkan ve ince saz son yıllarımızı güzelleştirenlerden, iyi ki varlar, her şarkıları ve her yorumlarının başımın üzerinde yeri var :)
    Zerrin özer'in "yaz"ı hepimizin başında kavak yelleri esen "bir yaz"ı hatırlattığı için de bu kadar güzel sanırım :)
    sezen ise...onun her şarkısı hayatımızdaki bir yere dokunur gibi gelir bana hep. ve insanların ona çok hoyrat davrandığına inanır, üzülürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Özhan gerçekten küçükken sevilebilecek biri, hele şimdilerde uzak dursun :)
      Dilek Türkan ve İnce Saz son yıllarda en çok dinlediklerim. Dilek Türkan solo çalışmalara geçince tam benim tarzım şarkılar söylemeye başladı bayılıyorum. 2 yıl önce bir konserini izledim, muhteşemdi.
      Sezen'i her şeye rağmen seviyorum. Akgün Akova ona bir şiir yazdı, Google'da aratırsanız belki bulursunuz, o kadar güzel ki...

      Sil
  3. Kuzen güzel yorumlamışsın.Daha ne şarkılar var. Hikayesi olan.Hadi birazda türkülere gir bacım.

    YanıtlaSil
  4. İnce Saz Böyle Bir Kara Sevda'ya bayıldım! Garip bir şekilde Yaprak Sayar'dan da dinlediğimi zannediyordum, biraz kurcaladım ama okumamış :) Zihnin garip oyunları işte.

    Hadi Bakalım'la ilgili ilginç ama gereksiz bir detay paylaşayım. Dellamorte Dellamore ismindeki bir İtalyan zombi filminde de kullanılmıştı :)) Epey şaşırmıştım izlerken. Sezen Aksu'nun şarkıları İtalyan coğrafyasında epey meşhur anlaşılan. Darısı diğerlerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezen Aksu'yu sanırım biraz Ferzan Özpetek meşhur etti filmlerinde şarkılarına yer vererek. İtalyanlar ondan öğrendi :)
      İnce Saz bütün eski şarkıları güzelleştirdi, iyi ki varlar...

      Sil
  5. Seçtiğin şarkılar çok güzel Leylakcığım, şimdi Zihin'in listesine de bakacağım.
    Zaten her gün yazdığım için bu çelınca katılmaya yetişir miyim emin değilim. Belki, günlük yazının içinde teker teker yazmak olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle iyi oldu Ekmekçim, beğendiğin bir tanesini cevaplaman, renk kattın...

      Sil
  6. bende yapacağım ama bayramda. Zerrin özeri çok severdim taki şehrimdeki konserine gidinceye kadar. Konser bitimi korumaları çuval gibi minibüse attılar, çok içmişti....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz o zaman, iyi bayramlar...
      Zerrin Özer'e hiç şaşırmadım desem...

      Sil
  7. Ayy hepsi en en sevdigim şarkilar

    YanıtlaSil
  8. Ben de yapayım bir ara :)

    YanıtlaSil