.

.
.

1 Ocak 2016 Cuma

VARAN BİR!


Sabah uyanıp yüzümü yıkarken aynaya baktığımda "Şükür" dedim, "ilk kez yeni yıl sabahında bir değişiklik olmuş". Değişiklik suratımın coğrafyasında idi, dudağım yeterli parası olmayan bir güzellik düşkününün acemi estetisyen elinden çıkmış botokslamasına dönmüştü. Sağ taraf göğe, sol taraf yere bakıyordu. Hizalamaya çalıştım olmadı, bıraktım dağınık kalsın, yeni yılda yenilik iyidir, uçuk bile olsa :)

Yeni yıla 35 yıllık arkadaşımın evinde girdik geleneği bozmayıp. Tanıştığımızdan beri birlikte kutlamadığımız yılbaşı sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Tenhaydık ve biraz durgunduk, işin esası yorgunduk. Yaş mı, son günlerin yaşattıkları mı, ülke gündemi mi ya da hepsi birden mi bilinmez. Kurala uyduk ve ertesi güne hatta sonraki üç güne rahatlıkla yetebilecek miktardaki yiyecekleri tatlı-acı, ekşi-tuzlu demeden ardarda yiyip midemize özel günlere mahsus fesatlık yapma fırsatı tanıdık.Yine de bitiremedik. Kocalarımız mide rahatsızlığı ve araç kullanma nedenleriyle birer kadeh şarapla iktifa ederken biz arkadaşla bir şişeyi devirip ikinciyi açtık. Yine beceremedik sarhoş olmayı, ben masadaki bütün turşuların dibine darı ektim, üstüne bir adet ayva tatlısı ve vişneli muhallebi götürdüm. Midem fesatlanmanın ötesine geçip ortama nifak sokmaya çalışırken aklı başına gelsin diye kadehte kalan son şarapla duş yaptırdım. Ayılıp kaos yaratmasın diye masanın başından kalkıp kanepeye geçtim, bu defa da uykum geldi. Arkadaş çayları yetiştirmeseydi yeni yıla horlayarak girecektim, çay ve ardından kahveyle dirildim. Sakin sakin girdik 2016'ya ve bir önceki sene geldiğimiz evden bir sonraki sene ayrıldık (kötü espri diyeni yolarım :) )

İtinayla 3'ü Ankara'dan, 1'i Antalya'dan alınmış 4 piyango biletinden sadece birine amorti vurmuş zaten, üstelik çeyrek bilet. Anamın dediği gibi "Gökten palan düşse kuskunu boğazımıza geçmez", ne diye alırsak biletleri.  Heyecan istiyorsan polisiye oku kardeşim.

"Geçen geçti/geceyi söndür kalbim" demiş Murathan Mungan. Tüm geceleri, olumsuzlukları söndürebilsek keşke, ne mümkün. O zaman küçük mutlulukları yakalamaya çalışalım. Viyana Filarmoni Orkestrası'nın yeni yıl konserini canlı veriyor şu an TRT HD, izleyelim ve mutlu olalım, haydi...

24 yorum:

  1. Mutlu,sağlıklı yıller dilerim

    YanıtlaSil
  2. mutlu, bol postlu sağlıklı seneler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, ben de size iyi bir yıl diliyorum.

      Sil
  3. İstediğim yeni yıl kutlaması tam olarak bu, bir koca, biraz alkol ve sıkı dostlar.:) Mideyi karıştıracak enfes yiyecekleri de unutmayalım tabi.:) Mutlu yıllar.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman tüm diekleriniz bu yıl gerçek olsun diyelim. Sevgiler...

      Sil
  4. Sağlıklı mutlu yıllar Leylak'cım,sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asiscim hoşgeldin, özlettin. Ben de mutlu yıllar diliyor sevgiler yolluyorum

      Sil
  5. nurşenciğim.. ne çok şey olmuş..üzügünüm..üzüldüm.. şifalar diliyorum ..gelmiş geçmiş olsun..mücadele yaşamın her yerinde..ama o hastaneler varya..ah oralar...

    yaşama sarılmana hayranım..mutluluğu herdem yaratırsın..olduğu kadar tabii artık..sağlık başta olmak üzere sevdiğin herkes ve herşeyle güzel bir yıl diliyorum..huzur dolu bereket dolu geçsin.. Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sağol epey üzüldük, yorulduk ama sonunda babamı iyileştirdik, çok zor bir süreçti, sen de bilirsin ya. Ne yapalım hayat böyle, geçmiş gitsin olsun hepimizin sıkıntıları. Ben de iyi bir yıl diliyorum, sevgiler...

      Sil
  6. Mutlu yıllar Can'ım benim , ah o uçuk da yeni yılın sana hediyesi olmuştur ;) öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçuktan hediye almasam iyiydi de oldu bir kere :) Mutlu seneler, sevgiler canım benim.

      Sil
  7. Ben bir dişe şarabı tek başıma içtim Bırak sarhoş olmayı s harfinin yanından bile geçmedim.Iki bilet almıştım birine amorti çıktı sansliyiz valla Nurşen cim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh sefan olsun o zaman canım, bize de amorti var bir tane başka da bişey yok, boşver can sağlığı olsun

      Sil
  8. Mutlu, keyifli, huzurlu bir yıl diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı dilekler benden de size gelsin, sevgiler...

      Sil
  9. umarım 2016 daha iyi bir yıl olur
    2015 acılarla, mutsuzluklarla bitti gitti
    sağlıklı enerji dolu
    harika bir yıl diliyorum leylağım sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sağol, tüm dileklerin hepimiz için olsun Maviannecim, sevgiler...

      Sil
  10. Mutlu seneler :) Bu arada takviminize bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. instagramda susuoykusu nu takip etmiyor musunuz, onun çizimi ve baskısı, maille sipariş edebilirsiniz takvimi. Benden de en güzel yeni yıl dilekleri gelsin...

      Sil
  11. Takviminiz çok güzel, nereden aldınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagramda susuoykusu adresine girin, o arkadaş çiziyor, mail atarak istekte bulunabilirsiniz.

      Sil