.

.
.

30 Kasım 2015 Pazartesi

ÖZETLE

Bırak sarılıp koklaşmayı doğru dürüst görüşemeden bile sonbahar geçip gider oldu. Hayatımın son bir buçuk ayının baş kahramanları hastane, doktor, hemşire, ilaç, sonda, serum vs idi, halen ara sıra sahneye çıkıp rol çalıyorlar. Antalya'dan Ankara'ya geldiğimizde arkamda mis gibi bir şehir, yazdan kalma günler bırakmıştım, tek bir sarı yaprak bile yoktu ağaçlarda. Ankara bizi pastırma yazıyla karşıladı sağolsun, biz hastanede üç cepheden kuşbakışı Ankara'yı izlerken sonbahar geldi de gidiyor bile. Fırsat bulup sokağa çıktıkça şehrin kendine özgü sonbaharını izlemeye, gözlemeye çalışıyorum. Gönül aheste beste yapraklardan halı serilmiş kaldırımları arşınlamak, parklarda ağaç altlarında yürümek, sarıdan kırmızıya bir renk cümbüşü oluşturmuş tabiatı gözleriyle içmek istiyor ama şartlar uygun değil. Oysa ne kadar tanıdıktır Ankara'nın sonbaharı; atkestanelerinin hareli, meşelerin yanık kahverengi, akasyaların limon sarısı yaprakları toplayıp ceplerime doldurma, eve götürme isteği uyandırır her zaman. 


Ankara'nın hemen tüm bahçelerinde ateş dikeni çalıları var, sonbaharda canlanıp gümrahlaşıyor, kırmızı topcukları insanın içini neşeyle dolduruyor.


Hasta bakımı ve nezaretiyle uğraşırken ara ara kaçamaklar yapmıyor değilim, yoksa ruh sağlığım elden gidecek. Snoopy ve şürekasına olan tutkumu biliyorsunuz, haliyle filmini kaçırmak istemiyordum. Çocuklarım sağolsun elimden tutup annelerini götürdüler sinemaya, Snoopy'yi izletip mutlu ettiler :)


Sonra bir sergi kaçamağı yaptım, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yıllık sergisini gezdim Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde. 




Her yıl bu vakitler Antalya'da Altın Portakal Film Festivali koşturması yaşar, o sinema benim, bu sinema senin seyirtir dururdum. Bu sene kısmet olmadı ama baktım Ankara'da Gezici Festival var, 2-3 film izlesem kardır diyerek bilet almaya koşturdum. Dün ve bugün birer film izledim, her ikisi de çok güzeldi.


"Annemle Geçen Yaz" bir Brezilya yapımı. Sınıf çatışmalarını eğlenceli ve güncel bir dille ele almış, oyunculukları çok iyi olan bir filmdi. Zaten yabancı dilde Oscar adaylığı varmış Brezilya'dan. 


Bugün izlediğin "Paulina" ise adalet ve fedakarlık konularını sorgulayan siyasal gerilim içerikli bir Arjantin filmi idi. Onu da çok beğendim. 

Bunların dışında en çok vakit ayırdığım şey okumak. Hastaneden taburcu olduğumuzdan beri Yıldız Kenter'in yaşamöyküsünü, Melisa Kesmez'in "Bazen Bahar"ını, Sezgin Kaymaz'ın "Sevinç Kuşları Üçlemesi"nden "Deccal'ın Hatırı" ve "Kısas"ı okudum. 

Benim cephede durumlar böyle; biraz durgun, biraz sıkkın, yer yer parçalı bulutlu, hastane soslu, ara ara nefes aldıran kaçamaklı ve bolca Antalya ve ev özlemli. Ne diyelim sağlık olsun da bunlar da geçer...

8 yorum:

  1. Tekrar geçmiş olsun. Acil şifalar babanıza . Yaşadıklarınız zor babamın hastalanışı aklama geldi.Ankara'nın sarı sonbaharı , bugünde duman grisi.Dün yaptığım yürüyüşte aynı tadı almadım. Fotolar çok güzel. kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, amin diyorum. Zor işler bunlar, yaşayan biliyor işte. Ne diyelim Allah beterinden saklasın. Sevgiler yolluyorum...

      Sil
  2. Sergi, film falan bahane; ben senin yazdıklarında su gibi akan cümleleri seviyorum. O kadar temiz yazıyorsun ki. Satırlarından telaşsızlık akıyor. Tuhaf bir şekilde her şeyi yerli yerinde olma hali var. Kolay bir şey değil bu, biliyorum çünkü öyle yazmaya çok heves ediyorum. Yazdığım bir yazıyı onlarca kez siliyorum bugünlerde. Sende bulduğum duruluğu bulamadığım için.
    İçeriğinde hastalık hali, yorgunluk, sonbaharı kaçırmaya ağıt olsa da senin yazdıkların bana şifa oluyor.
    Snoppy'ye oğlanı götürdüm de kendim giremedim.
    Yanındaymışım gibi sarılıyorum sana. Bana da biraz bulaşsın şu sendeki duruluktan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim bu yazdıkların da bana şifa oldu, ayrıca en az benim kadar güzel yazıyorsun ve senin benim yazılarımdan aldığın keyfi de ben onlardan alıyorum. Kendine haksızlık etme.
      Keşke yanımda olsan da gerçekten sarılsak, öyle ihtiyacım var ki...

      Sil
  3. gecmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.
    doğa her zaman insana yi gelir, eminim size de gelmiştir.
    Sergide ayrıca dikkatimi çekti ne kadar da güzelmiş...

    www.obiranne.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum dileklerinize, doğa gerçekten iyi geliyor ama bazen dışarı çıkacak vaktim bile olmuyor. Ne diyelim bu günler de geçer...

      Sil
    2. İnanıyorum ki hasta bakarken de günlerini verimli geçirmeyi başarısın sen. Unutma sen ne kadar iyi olursan hastana o kadar çok yararlı olursun. Babana şifalar diliyorum. Sevgiler.

      Sil
  4. Her hastalık insana biraz daha dayanma gücü, biraz daha sabır, biraz daha deneyim kazandırıyor. Tabii götürdükleri de çok. Hepsi geçmiş olsun. Daha güzel , aydınlık günler olsun.

    YanıtlaSil