.

.
.

5 Ekim 2014 Pazar

KİTAP MEYDAN OKUMASI (21) VE BAYRAM 1

Ve geldik 21. güne:

21. gün: Okuduğunu hatırladığın ilk roman:

Kısaltılmış çocuk romanlarını saymazsak okuduğumu hatırladığım ve hiç unutmadığım roman Bronte kardeşlerden Charlotte'nin "Jane Eyre"i dir.  Sanırım halamın kitaplarından biriydi, ihtisas için Ankara'ya gelirken bazı eşyalarıyla birlikte kitaplığını bizim eve getirmişti. Aç kurt gibi saldırmıştım o kitaplara, "Jane Eyre" ilk okuduklarımdan biriydi ve galiba orta 2. sınıftaydım. Tam bir ergenin hayal gücünü zorlayacak kitaptı ve çok sevmiştim. Jane Eyre'yle özdeşleşmiş, bay Rochester'e ürküyle karışık bir hayranlık beslemiştim. Sonraları kaç kez okudum bilmem, hala o soluk mavi, bez ciltli kitap kitaplığımda durur.


Sevdiğim pek çok kitap gibi bunun da filmini, dizilerini, her türlü yayınını büyük bir keyifle izledim diyebilirim. Hala da en sevdiğim kitaplar arasındadır ve ve bir taşra kasabasında kapalı bir hayat yaşayan o üç kız kardeşin böylesine güzel kitaplar yazabilmesine şaşarım. 

Bayrama dönersek; ilk gün yakın bir beldedeki aile ziyareti, bahçemizdeki sürpriz bir biçimde ürün verdiğini gördüğümüz Antep fıstıklarını toplama ve günbatımına yakın kısa bir yolculukla geçti.





Huzurla geçsin kalan bayram günleriniz...

4 yorum:

  1. Jane ve Wuthering Heights benim de favorilerim. Bir de Wuthering Heightsin devami niteligindeki Wide Sargossa Sea var yakın zamanda yazılmış. Of tadından yenmez. Her eve lazım.

    YanıtlaSil
  2. Jane Eyre'a bende bayılmış defalarca okumuştum..
    Ama filminde başrolü Barbara Stereisand'ın oynaması beni hayal kırıklığına uğratmıştı artık ben çocuk kafamda Jane'i nasıl olağanüstü güzellikte bir kadın hayal etmişsem hiç uyduramamıştım Barbarayı o karaktere Barbara müziğine sesine bayıldığım bie solist aktrisliği de on numara ama dillere destan güzellikte bir hanım da değil pek .. yani çirkin denemez ama ne bileyim Jane'i gözümde çok büyütmüşüm zaar :)

    YanıtlaSil
  3. Antep fıstıklarını ilk kez dalında görüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil