.

.
.

29 Ekim 2014 Çarşamba

ZEYTİN YAPRAĞI YEŞİL

Öncelikle Cumhuriyetimizin doğum günü kutlu olsun, nice yıllar yaşasın diyorum. Sonra gelelim bugün neler yaptığıma, pek yorgunum dostlar, bütün günü zeytin toplayarak geçirdim, belim, boynum ağrıyor :)

Bilenler biliyordur, Antalya yakınlarında bir minik bahçemiz var, içinde 4 adet zeytin ağacı mevcut. Zeytin ağaçlarını pek severim, bilge ağaçlardır onlar, koruyup kollamak, üstüne titremek lazım. Sağolsunlar üç yıldır bizi zeytinsiz bırakmıyorlar. Bugün baktık yağmur durdu, hava güneşli, gidelim toplayalım dedik. Az daha gecikecekmişiz toplamakta, kararmaya başlamışlar bile. Sıvadık kolları, giriştik işe:


Eşlikcimiz bulutlardı, zevkle toplayalım diye en güzel görüntülerini sundular bize. 




 
Zeytinlerin bir kısmı kararmış, bir kısmı alacalı, bir kısmı yeşil, hepsini topladık. Kimi dilinecek, kimi salamura olacak, kimini kırıp tatlandıracağız. Epeyce iş var yani daha.



Topladık topladık, yorulduk sonra. En tepedekileri bıraktık, elbet onları da bir toplayan bulunur.



Antalya henüz yazı bitiremedi ama bahçeye sonbahar gelmiş bile...


Dönüş yolunda ufuk öyle açık, bulutlar öyle görkemliydi ki kendimi koca dünyada bir nokta gibi hissettim, gündelik telaşlarım bir tuhaf geldi gözüme.

Gününüz bereketli olsun, sofranızdan zeytin eksik olmasın diyorum...

5 yorum:

  1. Fotoğraflar harika. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. "kendimi koca dünyada bir nokta gibi hissettim, gündelik telaşlarım bir tuhaf geldi gözüme." bende böyle düşünürüm bazen... Zeytinlerinizi afiyetle yiyin...

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel organik zeytin..elimden geldiğince organik beslenmeye çalışıyorun ama: ((

    YanıtlaSil
  4. ağız tadıyla yemek nasip olsun leylağım,
    sevgiler sana

    YanıtlaSil