.

.
.

20 Kasım 2013 Çarşamba

AŞURELENDİK

Gününüz güzel olsun sevgili takipçilerim. Bizim buralar günlük güneşlik, "Bugün 23 Nisan/Neşe doluyor insan" şarkısındaki gibi şıkırdıyorum ortalığı ışıl ışıl görünce. Dün sonunda aşure pişirdim. Kuru malzemelerin tamamı önceden haşlanmış ve buzluktan tedarik edilmiş olsa da yorulmadım desem yalan olur. Üstelik hepi-topu bir kase düştü payıma. Biraz da isteyerek hepsini dağıttım konu-komşuya, zira-övünmek gibi olmasın-pek güzel olmuştu, tamamını kendimin yiyebileceğinden korktum:) Yapım aşamaları aşağıda:


Aşurenin eğlenceli tarihçesini merak ediyorsanız, geçen yıl bizzat yazmıştım, buraya buyrun: "Bir Aşure Masalı"

Dün aşure yapmanın dışında yeni bir kitaba başladım: "Ziyaretler Kitabı/Enis Batur". Enis Batur'un çektiği fotoğraflarla zenginleştirdiği ve gezip gördüğü yerleri anlattığı kitaplarını severim. Bu kitapta da başta Saint Nazaire olmak üzere bazı Fransız ve İtalyan şehirlerine yaptığı ziyaretleri konu etmiş. Gidip görmüş kadar oluyorum.

Öğleden sonra konuklarım var, o yüzden hoşçakalın demeden önce Sığınma Evleri için başlattığımız kampanyamızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum, link aşağıda:


Bu da Facebook sayfası:


Hepinize şimdiden teşekkürler...





7 yorum:

  1. ellerine sağlık aşure çok lezzetli gözüküyor...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ohh mis orda olsaydın da yeseydim. Ellerine sağlık güzel kadın <3

    YanıtlaSil
  3. Ben de dün akşam yaptım ve hepsini dağıttım, bana da bir fincan kadar düştü :) olsun, zaten dağıtmak için yapmıştım, ben de istedim ki bu şahane tadı herkesle paylaşayım :) Ellerinize sağlık, Allah kabul etsin...
    Aşure kadar güzel tatlı var mı yaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Aşure sevmiyorum, yiyemiyorum ama Enis Batur'un o kitabını mutlaka edinip okuyacağım. :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyooooooor ya:(((

    YanıtlaSil
  6. masal gibi bir aşure olmuş :)
    ellerine sağlık
    Allah kabul etsin

    YanıtlaSil