.

.
.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

GEZELİM-GÖRELİM

Hava hayli sıcaktı, bir önceki gün çok fazla yürümekten parmaklarım su toplamıştı ama evde oturmaktan sıkılınca her ikisine de boşverip Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde yeni açılan, Yunus Emre Dokumacı'nın "İz Sürücü" isimli resim sergisini görmeye gittim. Gidince de bir sürprizle karşılaştım; Fikret Otyam da oradaydı ve Harran'dan Antalya'ya ziyarete gelen Harran'lı gençlerle sohbeti koyultmuştu:

 

Bir ara "barak" dinlemeyi çok sevdiğini söyleyip gençlerden "barak" söyleyen olup olmadığını sordu Fikret Otyam ama gençler bırak söylemeyi "barak" nedir onu bile bilmiyorlardı. Onlar sohbetlerine devam ederken ben Yunus Emre Dokumacı'nın vahşi hayvanları-daha çok ayıları-konu alan resimlerden oluşan sergisini dolaşmaya başladım. Aşağıdakileri de sizler için görüntüledim (tıklayıp büyüterek bakmanızı öneririm):








Sergiden ayrılınca yorgunluk kahvesi içmek için tramvay yolu üzerindeki cafelerden birine yerleştik ve geleni geçeni seyrederek közde pişen kahvelerimizi yudumladık.


Bugünlük bu kadar, gelmesine az kalan Pazarınız güzel geçsin dilerim...

3 yorum:

  1. Yeriinde olmak isterdim. Hem Fikret Otyam için, hem de resimler gerçekten çok ilginç ve güzel.

    YanıtlaSil
  2. Resimleri çocuğumla ben de gezdim.İşin ilginci adam eserlerinden birini satın almak isteyen magazaları olan bir iş adamının hareketlerini fazla artist bulup 'sana satmıyorum' demiş iyi mi ? Ne garip insanlar va şu hayatta..

    YanıtlaSil
  3. Garip değil dünyada da az karşılaşılan hakiki sanatçı tipi..

    YanıtlaSil