.

.
.

30 Kasım 2012 Cuma

"SİZİN KİTAPLIĞINIZ NASIL?" 2


Bugünkü kitaplık Mino'ya ait: http://minonunyeri.blogspot.com/

Benim gözüm küçük kitaplığın üstündeki daktiloda kaldı. Eh serde birkaç yıl "Daktilografi" derslerine girmişlik var, 10 parmak tıkırdatmaya bayılırım: "Kara kara kartallar karlı tarlalar ararlar" :)

Kitaplık fotoğraflarınızı yollamaya devam edebilirsiniz. Aralık sonuna kadar yayınlayacağım, geç kalmadınız. Geliş sırasına göre ekliyorum, bilginize. Gösterdiğiniz ilgiye de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bana gelince; dün Antalya Müzesi salonunda şahane bir konser izledim. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın nefesli sazlar grubundan 4 eleman önce lobide küçük bir konser verdiler, sonra salona geçip yaylı sazlar grubunun çaldığı ezgileri dinledik, ruhum arındı. Eve dönerken göçmen kuşların gidişine şahit oldum, ilkokul kitaplarından hatırladığımız gibi "V" çizerek güneye doğru uçuyorlardı. Ta o zamanlar öğrendiğim "Göçmen Kuşlar" şarkısını içimden söyleyerek yürüdüm eve kadar:
"Sonbaharın gamları ürküttü mü pek sizi
Terkedip bu diyarı ağlattınız hep bizi
Solgun gökten ince bir bulut gibi aktınız
Altanızda titreşir sizin coşkun bir deniz
Pek uzak mı nereye, ey semavî yolcular
Hangi ılık bâdiyeler yolunuzu karşılar
Nerde şimdi baharın müterennim, şen sesi
Gittiniz bu diyarın, hiç kalmadı neşesi."
Bugünse evde pinekleme günümdü, ekstra olarak yaptığım şey yaban mersini reçeli kaynatmak ve dün pazardan aldığım şevketibostanı pişirmek oldu. Bir haftanın daha sonuna ulaşırken keyifle hatırlayacağınız bir Cumartesi ve Pazar geçirmenizi diliyorum...

11 yorum:

  1. Kitaplığı olan evlere bayılıyorum. Arkadaşımızın kitaplığı da düzenli ve güzel. Keyifle okusun kitaplarını.

    YanıtlaSil
  2. Benim hakkım baki kalsa olur mu. benimde kitaplığım yok.Başucumdaki radyatör,dolap içi,komodin içi ve bol bulduğum başka yerlere koyuyorum şimdilik. :)
    Zaten olsa da asla bu kadar düzenli olamazdı..Güzel kitaplıkmış.

    YanıtlaSil
  3. bütün ödevlerimi yaptım bugün:)

    Bizim buralarda yaban mersini kaynıyo bu ara ...Usta bi soru sana iki renk var burada biri siyaha yakın bir renk diğeri de yeşilimsi hangısından yapcez...

    YanıtlaSil
  4. Ben bir eve gittim mi, ilk işim o evde kitap var mı diye koklarım.
    Çünkü kitap kokusuna hastayım:)

    Bu kitaplığa nasıl bayıldım anlatamam. Cici, şirin bir kitaplık. Uğur böcekleri mi konmuş yoksa? Sevdim. Kitapların katmerleşerek büyümesini temenni ederim.

    Ya o arka fondaki duvar rengine ne demeli? Ne hoş:)

    YanıtlaSil
  5. Hayal Kahvem.
    Ben de öyle yaparım, ne güzel kokar kitaplar. O yüzden bu e-booklara aklım hiç ermiyor. Kitap dediğin kağıttan olmalı, mürekkep kokmalı, sayfaları çevrilmeli ve çok çok bulunmalı evde :)
    Evet bu kitaplık genç bir arkadaşın, giderek büyüyecektir mutlaka kitaplığı:)

    YanıtlaSil
  6. Lale,
    Aferim:)
    Yeşil olandan olmaz şekerim siyah olandan yapılacak. Ben ormandan toplanandan yaptım ama çok çekirdekliymiş pek kullanışlı olmadı. Neyse ki azdı. Sen de çekirdeklerine bakarak al...

    YanıtlaSil
  7. Füsun T,
    Senin hakkını kasaya kilitledim:) Kitaplık tamamlanınca yollarsın fotosunu yayınlarız:)

    YanıtlaSil
  8. Aslı,
    Kitaplıksız ev ev değildir benim düşünceme göre...

    YanıtlaSil
  9. Kitaplığım hakkında güzel düşüncelerini söyleyen hekrkese çok teşekkür ederim. Ben erkek arkadaşımla ortak kitaplık yapıyorum Dünya Edebiyatı onda Türk Edebiyatı bende ilerde güçlü bir kütaüphane kurmayı diliyoruz.Ben kendimden önce onların düzenini önemserim , bir tanesinin yeri değişti mi sinir krizine girebilirim.Vedat Türkali ve Orhan Kemal'lerimi kapatmaktan hoşlanmıyorum . Bu arada o şahane daktiloda dedemin. Hikayesinide blogda anlatmıştım.

    YanıtlaSil
  10. Mino,
    Fotoğraf için tekrar teşekkür ediyor ve giderek büyüyüp evlere sığmayan bir kitaplık diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
  11. Kitaplık güzel de daktilo ve duvarın rengine ben de bittim:))

    YanıtlaSil