.

.
.

15 Ekim 2012 Pazartesi

PAZAR-KİTAP-YÜRÜYÜŞ



Dün öyle güzel ve güneşli bir hava vardı ki Cumartesi gününün yorgunluğunu unutup son günü olan Konyaaltı Kitap Fuarı'nı ziyarete gittim. Bindiğim balık istifi otobüste şoförle yolculardan biri 10 dakika süren bir ağız dalaşına girişince yolculuk tadından yenmedi. Üç büyük çadırdan oluşan Kitap Fuarı'nda çadırlardan birinde Banu Avar söyleşisi vardı, ben standların olduğu çadırları gezmeyi tercih ettim. Çok kapsamlı bir fuar değildi, birçok yayınevi katılmamıştı ama yine de kitapların arasında olmak iyi geliyor insana, bir de içerisi sauna gibi olmasaydı.

 

Kendimle gurur duydum yalnız bu sefer, aç kurt gibi saldırmadım kitapların üstüne. Şükrü Erbaş'a imzalattığım "Bağbozumu Şarkıları" isimli şiir kitabıyla, Uykusuz standından aldığım "Faik" dışında alışveriş yapmadım. 3 kez turladım ve kendimi açık havaya attım;
"Aşkı bir gövdeden doğuran dünya
Sen koydun bu kalbi bu güzelliğin önüne
Ayrılığa bırakma beni
Ölüm bir gün nasılsa sürecek hükmünü..." 
dizeleriyle başlayarak Şükrü Erbaş şiirleri eşliğinde bir bardak çay içtim.  Sonra uzaktan göz kırpan denizin maviliğine dayanamayarak eve yürüyerek dönmeye karar verdim. Yukarıdaki manzara eşliğinde sahil boyu bir yürüyüşe saldım kendimi. Millet haldır haldır denize giriyordu plajlarda. Ben yürüdüm yürüdüm. Tahmin edersiniz ki eve geldiğimde yorgunluktan emekleme aşamasına gelmiştim, yaklaşık 10 km kadar yürümüşüm. Ne olmuş yani Felix Baumgartner 40.000 metreden atladıysa ben de 10.000 metre yürümüşüm, aramızda hepi topu 4 misli fark var. Ha biri enineymiş, biri boyuna ne olacak ki sanki:)))

10 yorum:

  1. Sanki bir önceki yazıda çok çok yorgun, bitmiş bir leylak dalı okumuştum???
    10 km mi? Çokmuş... Kitap peşinde olunca oluyormuş demek ki, Keyifle okumalar olsun...

    En boy farketmez ama sanırım hızı farkeder: )

    YanıtlaSil
  2. :)) okuyorum okuyorum ahh çekiyorum. içinize sinsin diyorum daha da demiyorum
    iyi haftalar

    YanıtlaSil
  3. İlk fotoya bayıldım bayıldımm. İyi haftalar!

    YanıtlaSil
  4. Maşallah diyorum, başka da bir şey demiyorum:)))

    YanıtlaSil
  5. Bencede farketmez:)emek var olayın sonunda.Antalyada denize girme olayı devam ediyor ne güzel.Kitap fuarıda pek hoş görünüyor yine kitap alasım geldi

    YanıtlaSil
  6. o sahil boyunca yürünmez mi?insanın ruhu dinlenir. ayaktaki yorgunluk uzanırsın geçer ama ruh yorgunluğunu geçirmek için öyle bir yürüyüş insana iyi gelir. bayramda ailecek geliyoruz antalya'ya ben de uzun yürüyüşler hayal ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ayyyy çok tatlısın yaw yine diyorum işte hep ben gidince güzel oldu bu Antalya yaaaaa

    YanıtlaSil
  8. Antalyanın kültür ve sanat elçisi leylağım sayende etkinliklerden haberimiz oluyor
    ayaklarına ve kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Hiç,aslında seni yayınlamaları lazımdı televizyonda :)Hem sen kırmızı halıdan geçmiş insansın, hak yeniyor hak...

    YanıtlaSil
  10. Mevsimi bu noktada durdurabilmek istiyorum:)

    YanıtlaSil