.

.
.

19 Eylül 2012 Çarşamba

İKİSİ BİRARADA



Ardarda 2 günde okudum Yalçın Tosun'un kitaplarını. "Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler"e parkta çay eşliğinde başlamıştım, "Peruk Gibi Hüzünlü"yü evde kahve eşliğinde bitirdim. Aslında epeydir direnmekteydim okumamak için, etkileneceğimin farkındaydım ama kitap konusundaki görüşlerine güvendiğim arkadaşlardan ardarda beğeni ifadeleri okuyunca şart oldu almak. Biri için girmiştim YKY Yayınlarının Ankara'daki yenilenmiş ve çok güzel mağazasına, ikisini de alıp çıktım ve üstüste okuyup bitirdim. İç acıtan, düşündüren, yer yer ürperten öykülerdi, sarstı bünyeyi biraz ne yalan söyleyeyim. Etkilenme katsayınızı hesap ederek okumanızı öneriyorum.

Dün çok yorgun ve uykusuzdum, neyse ki bu gece uyuyabildim ama hâlâ tam kendime gelemedim. Günün salaklığı ise sabah açık kalmış telefon alarmını susturmak için kalktığımda gerçekleşti. Telefon elimde tuşları bulmaya çalışırken panik içinde net göremediğimi, bir bulanıklık ve kısıtlılık hali olduğunu farkettim. Aklıma bir saniyede retina yırtılmasından, göz tansiyonuna kadar çeşitli uç ihtimaller hücum etti ve akabinde anladım ki gözümün tekini henüz açmamış, tek gözle idare etmekteymişim. Böyle zamanlarda kendimi çok beğeniyorum. Ya siz, siz de beğeniyor musunuz beni:))

14 yorum:

  1. Kitapların birincisindeyim, ikincisini de aldım, ama başlamaya cesaret eder miyim bilmiyorum.
    Sahiden insanı dağlayan öyküler! :(

    YanıtlaSil
  2. Nurşen ablacım yky'nin mağazası nerede ben de gitmek isterim..

    YanıtlaSil
  3. SENİ BEĞENMEZMİYİZ
    BURDAN VİKİTAP A GİDİP KİTAPLARI EKLİYORUM ALINCAKLAR LİSTEME
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  4. Seyyah Gül,
    Sağolasın:))
    Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  5. Zeynep,
    Kızılay'da canım YKY Satış Mağazası. Tam meydanda köşede, Yapı Kredi Bankası'nın yanında, metro Sakarya çıkışına yakın...

    YanıtlaSil
  6. Ekmekcim,
    Fena ya, ruhum daraldı bazılarında, bir de üstüste okuyunca...

    YanıtlaSil
  7. Şahsen ben sana bayılıyorummm !!

    YanıtlaSil
  8. Buğdaaaay,
    Ben de sanaaaaa:))

    YanıtlaSil
  9. beğenmek ne kelime bayılıyorum ben sana. :))) kitaplarına, fotolarına, kahve, çay, kitap, ayraç kombinlerine, gözlem ve öyküleme yeteneğine...

    YanıtlaSil
  10. Kara Kitap,
    Hihihihi, çoook şımardım:)))

    YanıtlaSil
  11. Göktuğ ve ben de bayılıyoruz sana Leylak teyzesi:)

    YanıtlaSil
  12. Neslihan,
    Ben de size bayılıyorum ama en çok Göktuğ'a. Adamım Göktuğ:))

    YanıtlaSil
  13. Bu kitapları okumadım ama kesinlikle alacağım ve hemen okumaya başlayacağım , uzun zaman sonra okuyan birilerini görmek ne güzel !

    YanıtlaSil
  14. Beğenmezmiyiz hep takipteyiz sizi hep.Yazılarınız çok güzel.Bu arada kahve kitap ikilisine çok özendim bu sıralar pek uygulayamadığım bir olay:)

    YanıtlaSil