.

.
.

3 Mayıs 2012 Perşembe

İĞDE


İğde; Yenimahalle, çocukluğum, ilk gençliğim, okuduğum okulun arka bahçesi, kaldırıma taşan çiçekli dallar, altında oturduğumuz taş duvar, Tayfun'un çaldığı gitar, "Çarşamba'yı sel aldı" türküsü, esriten koku, Ulukışla, dedemin bağevi, koca bahçeyi dolanan çitler, arıktan akan suya düşen kırmızı meyveler, dudaklara yapışan unlu tat, damağa batan sivri çekirdekler, yerken çalıştığım dersler, vazoda baharı müjdeleyen demet, dışarda  Hıdrellez coşkusu...

Çiçeklenmiş bir ağaç bunca şeyi nasıl hatırlatır insana?

Sokaklarda düş gibiyim
Ne içerde bir karanlık
Ne dışarda yalnızlığım
Küçük çocuk elleriyle
Bir sele çakıldakta
Pamuk sağar aydınlığım

Ağaçlarda sıcak iğde
Çekirdeği kıpkırmızı
Yılan gözü akar sanki
Akşam iner yüreğime 

Özer ARABUL

8 yorum:

  1. Hatırlatmaz mı o keskin güzel koku; mayıs baharının en muhteşem kokusu derim iğde çiceği kokusu.Çocukluğumuzda severek yediğimiz kuru yemiş ah ah!...

    YanıtlaSil
  2. Antalya da olmak vardı şimdi.Fotoğraf çok güzel :)

    Mary Lowson'un bu kitabı için tek solukta okuyacağınız,elinizden düşüremiceniz bir kitap diye duydum - o yüzden neredeyse onu almak üzereydim.İsabel Allende'yi duymadım fakat not alıcam. Okuyacağım kitaplar listesi arasında bulunacak ;)

    YanıtlaSil
  3. çooook severim de burda ağacı bulunmaz, paketlisi var,olsun yine de güzel:)

    YanıtlaSil
  4. BENİM İÇİNDE İĞDELERİN AYRI BİR ANLAMI VAR.İLERİDE YAZACAĞIM HATIRALARDAKİ İZLERDE. TEŞEKKÜR EDERİM.BU GÜZEL HATIRLATMA İÇİN..sEVGİLER.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. agacın dibine oturup saatlerce kalkmadıgım tadına doymadıgım ve bu kız bunu yerken ne zevk alıyor diyen bakışlar hiç unutmam :)

    YanıtlaSil
  7. Burnumda tüttü desem yeridir. kaç sene olmuş ya iğde kokusu almayalı... Yok taşınmayı düşünmeli artık sanırsam.

    YanıtlaSil
  8. Tam hatırlatmaz mı diye başlıyordum ki Sevgili Arzu' nun yorumunu gördüm. Evet canım. İğdenin ağacı ayrı meyvesi ayrı çağrıştırıyor bir dolu şeyi bana da. Hem de nasıl. Sen mi çok duygulu yazmışın. Ben mi iyice sulugöz oldum bilmem :)

    YanıtlaSil