.

.
.

15 Mayıs 2012 Salı

GEZEGENLERİN KADERİ


Pek güzel başlamıştı aslında herşey; alan kalabalık, ekipmanlar kurulmuş, balon-gezegenler hazır, ışıklandırma süper, hava limonata kıvamındaydı. Saat 21.00'de gecikmeden başladı 3. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışı nedeniyle hazırlanan İtalya Studio Festi'nin "Gezegenler" gösterisi. Antalya Devlet Tiyatrosu'ndan iki sunucu sahneye gelip gösteri ve müzikleri hakkında bilgi verdikten sonra her bir gezegenle ilgili bölüm sırayla sahnelenmeye başladı.


Görsel açıdan muhteşem bir gösteri izliyorduk sahneden uzak olsak ve etraftan çocuk cıyaklamaları ve konuşma sesleri gelse de.


3 gezegeni geride bırakıp sıra Venüs'e geldiğinde görsellik had safhaya ulaşmış ve Venüs'ü temsilen havada uçan devasa bir balondan sarkan genç kız izleyicilerin üstüne konfetiler yağdırmaya başlamıştı.


O iplere tutunarak akrobatik hareketlerle gösterisini sürdürürken sahnede de devasa bir istiridyenin içinden çıkan Venüs temsil ediliyordu. 



Sıra Neptün'e gelmiş, temsili balon havada uçuşuna başlamış ve arkamızdaki daha büyük bir başka balon havalanmaya hazırlanırken alana bir polis arabası girdi. Gösterinin güzelliğine daldığımız için pek önemsememiştik ama az sonra sunucunun yaptığı anons duyuldu. Güvenlik nedeniyle panik yapmadan alanı boşaltmamız isteniyordu. Muhtemel ki bir bomba ihbarı alınmış, tedbir olarak gösteri kesilip alanın boşaltılmasına karar verilmişti. 


Feci bir hayal kırıklığıyla alanı terk ederken gördüğümüz son manzara yukarıdakiydi. Bu muhteşem görsel şöleni sonuna kadar izleyemediğimize mi yanalım, onca emek, onca masrafın heba olduğuna mı yanalım, İtalyanlara karşı mahcup olduğumuza mı yanalım bilemedik. Ve duyduğum kadarıyla ihbar da asılsızmış, kısacası kısmet değilmiş tamamını izlemek. Gördüğümüz kadarıyla iktifa edip "seneye inşallah" demekten başka yapacak birşey yok. Yine de izlediğimiz kadarıyla bile gözlerimiz bayram etti, "grazie Studio Festi"...

Not: Küçük resimleri tıklayarak büyütebilirsiniz.

17 yorum:

  1. Ne şanssızlık. Şu işe bak yaw. Ne hallere geldik. Herşeyin keyfi iyiden iyiye kaçmaya başladı. Şu bir kaç kareyi gördükten sonra hayıflanmamak mümkün değil. Geçmiş olsun Leylak' cım.

    YanıtlaSil
  2. Tam bir görsel şölenmiş. Muhteşemden de öte. Yarım kalması çok kötü olmuş.

    Sevgili Leylak Dalı, kitap çekilşim var bu arada. kaltılmak istersiniz belki. Çeikilişe katılmak istemeseniz de beklerim bloğuma ;)

    http://delikitap.blogspot.com/2012/05/ilk-cekilisime-herkesi-beklerimmmm.html?showComment=1336995919465#c7965193075471905979

    YanıtlaSil
  3. Günaydın,
    Sırf sabah sabah heyecan olsun diye sırasıyla gittim.Hakikaten de heyecanlandım balon patladı patlayacak,kızlardan biri düştü düşecek diye beklerken, çıkan sonuç çok fena:(

    YanıtlaSil
  4. şimdi haberlerde izledim termos çıkmış şüpheli paketten... Güzel gösteriymiş..

    YanıtlaSil
  5. Üzülme Leylak'ım bu ülkede yaşamanın küçük bir bedelini ödedin sadece...Gördüklerin yeter. Ben resimlerine bile bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel diyerek okuyordum ki son satırlardaki hayal kırıklığını gördüm.
    Ne kadar rezil bir durum. O insanların emeklerine çok yazık olmuş.
    Çok güzel görseller. Oğlumla izlemeyi isterdim...

    YanıtlaSil
  7. annemahsustan,
    Gerçekten fena hayal kırıklığı oldu ama ne yapalım izlediğimiz kadarı da çok güzeldi.
    Zaten gösteriyi hazırlayanın amacı başta gezegenleri oğluna anlatmakmış. hoş olurdu oğlunla izlemek...

    YanıtlaSil
  8. Lalem,
    Öyle dedim ben de ne yapayım:)

    YanıtlaSil
  9. Mavi Balon,
    Evet, çay zıkkımlanan biri unuttu termosunu zahir o da gösteriye mal oldu:)

    YanıtlaSil
  10. Balkahve,
    İnan sabah uyandığımda hala canım sıkkındı:))

    YanıtlaSil
  11. delikitap,
    kötü oldu gerçekten ama yapacak birşey yoktu, görevliler de haklılar, riske atmak istemediler kalabalığı.
    Kitap çekilişine bu ara katılmam mümkün değil ama blogunuzu seve seve ziyaret ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Asucum,
    Sorma hem nasıl hayıflandım, en güzel bölümü sonlardaydı üstelik ama ne diyeyim kısmet. Bunu bile görmek yeterince keyif vericiydi.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  13. KEŞKE BENDE İZLEYEBİLSEYDİM NE GÜZEL BİR GÖSTERİYMİŞ LEYLAK DALIM.HER AKSİLİK UNUTULUR GÖRSEL ŞÖLEN HATIRLANIR DURUR.

    YanıtlaSil
  14. Muhteşemmmmm
    Ne güzel bir gösteri olmuş
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Waovv harika görünüyor! Bir sonrakine katılmak çook isterim :)

    YanıtlaSil