.

.
.

13 Aralık 2011 Salı

SİFTAH


Sabah erkenden çıktım evden, hem yürüyüş olsun diye hem de yılbaşı kartlarının bir kısmını postalamak için. Caddenin birinden karşıya geçerken tam yolun ortasında büyük ebatlı bir fotoğraf gördüm; başında Antalya usulü örtüsüyle orta yaşlı bir kadının fotoğrafı asfalta yapışmış gökyüzüne bakıyordu. Muhtemelen karşıdaki fotoğrafçıdan alınmış ve yolda düşürülmüştü. İçim bir tuhaf oldu, eğilip alamadım yoğun trafikten. Zavallı kadıncağızı asfaltın ortasında kaderine terkedip devam ettim yoluma. Günün ilk ilginçliğiydi. İkincisini postanede yaşadım. Ben kartları görevliye verirken yanıma yaklaşan yaşlı dilenci kadın "odun alacam, Allah rızası için bir yardım" diye sızlanmaya başladı. Resmi dairede dilenciye ilk kez rastlıyordum şaşırdım. Aldırmadım önce ama yapıştı kadın vızır vızır edip duruyor kulağımın dibinde, görevlinin verdiği para üstünden bir lirayı sürdüm önüne, burnunu kıvırarak aldı. Sonra memura sardırdı, adamcağız baktı kadının gideceği yok, bir lira da o çıkarıp verdi cebinden. Kadın ne dese beğenirsiniz: "Bu ne ya, bir lira. Ne işe yarar bari beş lira verin." Bereket güvenlik görevlisi gelip uzaklaştırdı da ağzıma gelenleri söyleyip terbiyemi bozmadım. Allah dilencinin de hayırlısını versin.

Eve dönünce kapıya gelen kargo görevlisinin verdiği paketle de ilk kartlarıma kavuşmuş oldum. Ne zamandır ilk defa zarf açacağı kullanarak bir zarfı açmanın zevkine vardım, pek keyifliymiş ya unutmuşum. Fotoğraftaki güzellikleri yollayan şeker kızkardeşlere buradan sevgilerimi yolluyorum. Siftah onlardan, bereketi Allahtan:))

11 yorum:

  1. çok hoş bir davranış olmuş artık postacılardan kart almak hayal oldu, şimdiden hayırlı sağlık dolu nice senelre:))
    Dilenci için söylediğinize de katılıyorum Rabbim bizleri şükreden kullarından eylesin inşlh:))sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ne güzel şeyler onlar öyle.notluklara bayıldım.hadi bakalım,darısı başıma.ben de kartları aldım,ama henüz yazamadım.biraz acele etmem gerek.çooook hastayım çok.öksürmekten kalem tutamıyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Kara Kitabım,
    Seni Antalya hasta etti galiba. Olsun keyfin sonunda hastalık da olsa iyidir:)) Geçmiş olsun, öksürük yapıştı mı çok zor gidiyor.
    Ben de birazını yazdım kalanı bu hafta yazıp atıcam.
    Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  4. Şirince Tatlar,
    Teşekkür ediyorum, ben de sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  5. ay benim mektup açacağım bilem yok şimdik farkettim:(((

    YanıtlaSil
  6. Sevda,
    Üzülmene gerek yok, zira artık mektup gönderen de yok. Benimki de hediye zaten, ilk kez kullanmak nasip oldu:))

    YanıtlaSil
  7. Ay bak sinir oldum şimdi..Alsaydın dilenciden paranı geri...

    Herşey güzel olsun, güzellikler çıksın karşına Leylâk'ım.
    Ece

    YanıtlaSil
  8. Bereket Allah'tan hadi bakalım :) çok güzeller ne mutlu yapana ve sana :)

    YanıtlaSil
  9. Güle güle kullanman ve kullandığında bizi hatırlaman dileğimle Nurşen ablacığım, öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  10. Nurşen ablacım öpüyorum seni sevgiyle kal ...

    YanıtlaSil
  11. bir kerede, sinemad yer göstericiye , bugünün 2 lirasını vermiştik, öğrenci halimizle, bakıp, bu ne diye yere fırlatmıştı...

    hediyelerinizi güle güle kullanın.
    sevgiler.

    YanıtlaSil